Opnieuw de batterij opladen!

Opnieuw de batterij opladen!

volume 9 / jaar 3

Nee, we zijn niet moe en hebben geen rust nodig om ons weer op te laden. Integendeel we zijn nog steeds zeer positief over de ontwikkelingen in de edelmetaal sector en sectoren die de wereld een iets betere plek maken. Toegegeven, we hebben niet zoveel aandelen in ons portfolio die de wereld beter maken, je kan zelfs beargumenteren dat goud de wereld niet echt beter maakt. Goud wordt uit de grond gehaald en vervolgens begraven we het weer tegen mensen die het af willen pakken zoals dhr Buffet er tegenaan kijkt. Maar ook dhr. Buffet heeft onlangs een goudmijn aandeel gekocht. Waarom? Bescherming van zijn portfolio, zoals wij dit op grote schaal doen. Hij ziet gevaar voor de $ en aandelen aankomen die hij wilt afdekken precies zoals wij dit al een tijdje zien. Voor zilver gaat deze vlieger niet altijd op. Zilver maakt de wereld wel degelijk beter, het wordt namelijk veelvuldig gebruikt in de groene revolutie en gezondheidszorg, zoals zonnepanelen en medische apparatuur. Maar de metalen die bij uitstek de wereld groener en dus beter maken hebben we opgenomen in onze EV (Electric Vehicle) metals portfolio. Zo ook wordt het aandeel wat we deze week zullen aanschaffen, aanbevelen en dus in dit portfolio onderbrengen. Het bedrijf wat we in deze maandeditie aanbevelen zorgt er letterlijk voor dat we een auto batterij kunnen recyclen en weer kunnen opladen, het laad dus opnieuw de batterij op.

Voor ons was een auto met een accu (batterij) altijd een beetje arbitrair. Je haalt namelijk zware metalen uit de grond waar heel veel energie voor nodig is, je gebruikt deze ongeveer 7 jaar in een accu en je gooit de accu weg of je verbrandt hem. Beide opties hebben aanzienlijke milieuschade en wij hadden twijfels of dit wel zoveel beter is dan een auto met verbrandingsmotor, over het hele plaatje gezien dan. Er bestaan natuurlijk al bedrijven die batterijen recyclet maar altijd toch met een rest milieuschade. Maar dit bedrijf claimt 100% te kunnen recyclen en dit ook nog milieuvriendelijk te doen. Een bedrijf kan dit niet zomaar doen, het moet het ook laten zien, anders is het bedrijf zo uit de markt gedrukt en dit weten ze zelf ook. Nu zijn wij bij beleggershulp altijd een beetje sceptisch en denken dat 100% een beetje overdreven is en dat er best wel iets milieuschade is. Maar stel het is 95%. Je kan de metalen voor 95% uit de auto-accu’s halen en weer nieuwe accu’s van maken waar een auto weer 7 jaar probleemloos op kan rijden. Dit is toch fantastisch, dan worden we een keer echt groen.

Het bedrijf dat we aanbevelen deze week heeft de naam American Manganese (AMY). Het heeft een patent op haar productiemethode wat uniek in de wereld is. Het heeft tevens dit patent in China, de USA, Canada, Zuid-Amerika en aan Europa wordt gewerkt. Wat ons erg aanspreekt is dat men claimt weinig energie te verbruiken om de metalen te recyclen en weinig productiekosten heeft, deze zijn zelfs zeer laar met $1/kg. Maar wat ons het meest aanspreekt, is dat in een groeiende markt is. EV aandeel in de autowereld zal groeiende zijn, dat is zeker. Dus AMY zal steeds meer omzet krijgen en meegroeien met deze markt. Wil de EV markt groeien en blijven groeien, dan moet er een oplossing zijn hoe de accu’s weer milieuvriendelijk te hergebruiken. Deze oplossing heeft men nu, beleggershulp beveelt dus aan:

Koop 2500 aandelen American Manganese (AMY) voor < CAD 0.26

Dit is een hoog risico aandeel maar we kopen het toch aan als een midden risico aandelen. Dit omdat we geloven dat dit bedrijf in de toekomst geweldige dingen gaan laten zien qua groei.

Maar dit is niet de enige reden waarom we dit aandeel kopen. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd om een spin-out te doen van, jawel, een koper/goudmijn. Daarom maakt dit aandeel het dubbel interessant. De spin-out zal niet lang op zich wachten en daarna hebben we opeens 2 aandelen in ons portfolio. We weten de naam nog niet van het tweede bedrijf maar we zullen het onder gaan brengen in ons mandje van edelmetaal miners.

Verder kopen we meer aandelen GNT aan. Met een dip in de goudprijs, waarvan wij denken dat deze boven de $1920 blijft zal dit aandeel uiteindelijk weer opveren. We kopen het voor het dividend potentieel voor de komende jaren.

Koop 250 aandelen GNT bij tot een totaal van 500 aandelen voor een prijs van <$ 5,12.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Overall presteerde onze portfolio minder goed, vooral de laatste week drukte onze portfolio lager. De winst ligt nu ruim boven de 25%, iets slechter dan vorige maand. Het mooie is dat we dit voorspeld hadden en dus nu langzaam onze inkopen kunnen doen. Ook de crypto’s zakte iets weg en we hebben helaas afscheid moeten nemen van NCU, een koper aandeel, dit presteerde ondermaats en raakte de stoploss, dus weg ermee. Op de lange termijn blijven we zeer positief. Motto: Spent a little cash and be patient for a golden & green future.

 1. Gold & Silver Royalties
  • Royal Gold Inc (RGLD): Onze enige open goud royalty. We staan op 70% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): Onze enige zilver royalty (tevens goud in portfolio). We staan op ruim 60% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
 2. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met 50% winst is dit een HOLD in onze portfolio en wordt het langzaam een kandidaat voor een FGS aandeel.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met ruim 20% is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is de enige verliesgevende positie tot nu toe met een min van bijna 40%. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • First Majestic Silver (AG): De grootste pure zilver producent in de wereld en heeft zijn mijnen in Mexico. Ondanks de grote van het Canadese bedrijf is dit een zeer volatiel aandeel. Indien de zilverprijs beweegt, beweegt dit aandeel in kwadraat mee. Een gegarandeerd succes op een hefboom op de zilverprijs wat op zich weer een hefboom op de goudprijs is. Het aandeel staat nu op een winst van bijna 20%. Maar we hebben reeds ook FGS aandelen van dit bedrijf. We hebben besloten om dit bedrijf voorlopig stevig vast te houden in combinatie met een optie strategie tot januari 2021. Ook dit aandeel is een HOLD in de portfolio.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 46% winst.
  • Coeur Mining Inc (CDE): Een Amerikaans bedrijf dat diverse edelmetalen produceert in Noord-Amerika en Mexico. We staan nu op ruim 46% winst en dit is een HOLD in onze portfolio.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 10 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF)
 3. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 42% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We kopen deze week bij, omdat we denken dat de dip van goud niet verder zal dalen, we staan zo’n 5% verlies en dit aandeel is dus een BUY.
  • Sprott Inc (SII): Het fonds van de legendarische investeerder Eric Sprott. Het heeft fysieke edelmetalen, miners, en gewone kwaliteitsaandelen aan boord. Een zeer breed fonds dus wat gek genoeg tamelijk volatiel is waardoor het af en toe rare sprongen maakt. Nu op ruim 78% is het een HOLD.
 4. Uranium
  • Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een bescheiden winst van ruim 3% op dit aandeel.
  • Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een verlies van bijna 18% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
  • Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een kleine winst van 1,5% op dit moment.
 5. EV-metalen
  • Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat ruim 33% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio.
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft teven een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 20% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
 6. Base-metals
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 45% en is een HOLD in onze portfolio
  • Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op bijna 40% winst.
 7. Crypto’s
  • Bitcoin: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 10% winst met deze crypto.
  • Ethereum: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 53% winst met deze crypto.
 8. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 10 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste is MTA en deze hebben we deze week naar binnen gehengeld. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.
 9. Cash trades
  • De $: Dit hebben we totaal verkeerd ingeschat, Terwijl wij dachten dat de $ verder zou versterken, verzakt hij juist verder. We houden deze nog even aan maar we moeten ons verlies misschien uiteindelijk toegeven. Dus als de $ verzwakt koop dan zo snel mogelijk weer Euro’s bij om deze positie af te sluiten.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.