Een gouden kans, of zakt goud door haar vorige bodem?

Een gouden kans, of zakt goud door haar vorige bodem?

week 42/ jaar 5

Inleiding

Goud zakte deze week weer weg en nam zilver mee in haar val. Deze week bespreken we of goud door haar bodem zakt of dat we vanaf hier weer verder stijgen. Wat wordt onze strategie met betrekking tot het investeren in deze sector en wat willen we eerst zien? Opnieuw spannende tijden dus, met dit artikel willen we onze emoties weer kalmeren door geen domme dingen te doen, en soms is dus het beste om niets te doen.

Wat wordt de bodem voor de goudprijs?

Wederom zullen we het COT-rapport niet bespreken, aangezien hier geen veranderingen in te zien zijn, de lijnen kabbelen min of meer horizontaal voort. U kunt dit met de volgende link zelf op u gemak bekijken: COT-rapport

De reden waarom goud wegzakt, en eigenlijk alle grondstoffen, laat zich makkelijk raden. Dit is door de sterke dollar op dit ogenblik, en dus het beleid van de FED. Men wil alle grondstoffen laten zakken om hierdoor de inflatie in te dammen en te doen laten zakken. Dit gaat lukken alhoewel het laatste inflatiecijfer ervoor zorgde dat de markt verrassend reageerde. Naar aanleiding van deze ontwikkeling, had men toch het vermoeden dat de FED doorgaat met haar rente verhogingen. De FED is naarstig op zoek naar een reden om haar koers te veranderen, maar vind deze nog niet echt. Een trigger zou een lager inflatiecijfer zijn, maar men krijgt deze niet echt. Door de hoge dollar prijs zal de prijzen van grondstoffen zakken en dus de prijs van alle goederen. De FED heeft hier natuurlijk gelijk in, maar gaat dit deze keer ook werken?

Op de korte termijn zal het FED beleid zeker werken. Maar is het genoeg? Men balanceert immers op het instorten van de economie, versus het doen laten zakken van inflatie. Op de lange termijn gaat dit zeker niet werken. Men moet juist meer investeren in grondstoffen ten opzichte van de afgelopen jaren om prijzen te laten zakken. Bijvoorbeeld, om de olieprijs laag te houden dumpt de Verenigde Staten haar olie reserves op de markt. De vraag van dit artikel laat zich dus lastig raden aangezien we niet weten wanneer de FED haar koers wijzigt.

Ons vermoeden is echter dat we dicht bij een bodem zijn dit maal. Het mooiste zou zijn dat we nu een hogere bodem neerzetten en weer stijgen. Zie de groene lijn in de grafiek. Maakt goud een dubbele bodem dan kan dit ook nog gunstig zijn, indien goud een lagere bodem neerzet, moeten we onze geduld kaart nog langer op de borst houden, en betekent het, dat we nog steeds in een dalend trend kanaal zitten.

Wat wordt onze strategie?

Zoals een paar weken geleden al vermeld in dit artikel, wij wachten af en zitten stil. Misschien dat we verleid worden door enige royalty bedrijven aan te schaffen op deze niveaus, aangezien deze nu zeer aantrekkelijk zijn. Als u veel cash heeft kan het waard zijn om de gok te wagen en nu in te stappen. Wij zitten op weinig cash, en zijn dus voorzichtig. Indien er een stijging komt is er nog tijd zat om verder in te stappen, dus wij wachten op een bevestiging dat een hogere bodem gevormd is.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Alle grondstoffen zakten, dus we hebben weinig te updaten ten opzichte van het artikel. Wat wel heel gunstig is, is dat de uraniumprijs langzaam weer stijgende is. Dus hier liggen misschien de beste kansen.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop heel langzaam bij op de dip, of beter wacht tot de dip voorbij is. Probeer te handelen door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.