Zit stil als je geschoren wordt

Zit stil als je geschoren wordt

week 39 / jaar 5

Inleiding

Wat een dreun werd er op de beurs uitgedeeld deze vrijdag. Alle aandelen zakten flink, grondstoffen waren geen uitzondering hieronder. We zijn blij dat we nog op enige aandelen short zijn gegaan aangezien deze als enige nog iets winst opleveren. Maar doet uw gordel vast, want waarschijnlijk gaan we verder zakken, de recessie die men ontworpen heeft, wint terrein. In dit artikel gaan we in op de goudprijs en de richting die de prijs van dit metaal zal kiezen. Dit aangezien goud best weleens een andere richting kan gaan kiezen dan de rest van de beurs.

Welke richting kiest goud de komende weken?

Voorlopig heeft goud de steun van $ 1675 gebroken en ook een nieuwe laagste prijs op het bord gezet van $ 1655 (was $ 1663). Dus voorlopig ziet er niet goed uit, maar kan dit ook een valse uitbraak zijn?

Als het een valse uitbraak is moet goud volgende week echt zijn veilige haven status herpakken en boven de $ 1700 uitstijgen. Het liefst dus de blauwe kronkel lijn volgen die we hebben ingetekend. Als dit scenario gebeurd kunt u het beste wachten met kopen van de mijnbouw aandelen als we een hogere bodem hebben ingezet boven de $ 1700 en weer opnieuw boven $ 1725 – $ 1740 uitstijgen. Vanaf dan heeft u een grote kans dat goud opnieuw een stijgende trendkanaal te pakken heeft en hebben we opnieuw hoop op betere tijden.

In de grafiek laten we echter met de gele lijnen duidelijk het dalend trendkanaal zien waar goud zich nu in begeeft, en eerlijk gezegd ziet dit er nog niet best uit, tenminste als dit aanhoudt. De blauwe horizontale lijn laat de vorige low zien op $ 1663, de roze horizontale lijn, de steun die goud zou moeten zoeken op $ 1700, en groene de gewenste steun boven de $ 1740. Dit zijn dus gewenste steunen en nu dus weerstanden.

Zoals zo vaak gezegd, we hebben echter geen glazen bol. Het ligt er maar helemaal aan hoe goud reageert op de gebeurtenissen in de wereld. Voorlopig is het weer alles naar beneden en dit lijkt aan te houden. Het beste daarom is stil te zitten en niets te doen, hoe pijnlijk dit ook is. Er moet een periode aankomen waarin grondstoffen omhoog knallen en ook niet meer te stoppen zijn, men heeft er eenvoudigweg te weinig van en het wordt nu alleen maar erger en erger. Dus als de vraag zakt vanwege een recessie zal naar onze verwachting het aanbod nog steeds niet aan de vraag kunnen voldoen, op de lange termijn. Dus indien vraag weer stijgt, wordt het probleem alleen maar erger. Als men dit niet inziet en vanuit de politiek niet ingrijpt op het makkelijker maken van investeringen in grondstoffen zal het alleen maar erger worden.

Conclusie: Wij worden geschoren en proberen zo stil mogelijk te zitten. Misschien dat we hier een daar een aandeeltje oppikken aangezien ze nu wel heel aantrekkelijk worden. Vooral in de uranium- en edelmetaal sector. We moeten emotie echter de baas blijven en cash overhouden om na de dip te kunnen kopen. Hopen dat we zo verstandig zijn. Verder kijken we of we nieuwe shortposities kunnen aan gaan de komende weken.

Hoe ziet het er uit voor goud t.o.v. het COT-rapport?

De short contracten voor goud worden minder en minder, en dit is een zeer gunstig teken. Temeer omdat de data van afgelopen vrijdag nog niet in het onderstaande rapport staan. Het kan dus best zijn dat de banken nu aan de long zijde zitten, net als bij zilver. Als de banken aan de long zijde zitten moet de rode lijn boven de groene lijn uitstijgen en dit gebeurd zeer zelden kunnen we u meedelen. Maar, als dit wel zo is dan stapelen zich de fundamentele zaken alleen maar op en heeft goud werkelijk geen reden meer om verder te zakken. Het rapport van volgende week wordt dus belangrijk en we zien nu al benieuwd hoe deze eruit gaat zien.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Het was weer een “alles zakt week”. Het wordt frustrerend en eentonig, maar het is helaas niet anders. Bij onze short posities verwachten we dit uiteraard, maar bij grondstoffen niet.

Zoals gezegd zien we het meeste kans op een stijging bij uranium, daarna edelmetalen, en daarna koper en basismetalen. Maar blijf voorzichtig aangezien het flink de verkeerde kant op kan blijven gaan. Wij denken dat we nog steeds als winnaar uiteindelijk uit de strijd komen. We gaan het zien.

Motto wordt: Houd nog langer vol en koop heel langzaam bij op de dip, of beter wacht tot de dip voorbij is. Probeer te handelen door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.