Een bedrijf dat 3 schaarse metalen produceert voor het westen.

Een bedrijf dat 3 schaarse metalen produceert voor het westen.

week 21 / jaar 5

Inleiding

Deze week zullen we het hebben over een bedrijf dat, we reeds in de portfolio hebben, en wat 3 schaarse metalen produceert, wat het westen nodig heeft, wil het een serieuze gooi doen naar het groener maken van de wereld. Deze 3 metalen zijn zeldzame aardmetalen (we noemen dit REE (rare earth elements) in de rest van de tekst van dit artikel), vanadium en uranium. Eerst behandelen we kort het nut van deze metalen en waarom het westen deze nodig heeft. Het tweede deel van het artikel gaat over het enige bedrijf op het westelijk halfrond dat alle drie deze metalen produceert. In het laatste deel zullen we onze strategie vertellen hoe we meer aandelen hopen te krijgen en hoe lang we dit aandeel willen houden.

Het nut van vanadium, REE en uranium

We beginnen met vanadium. Dit is een wat onbekender en minder geliefd metaal onder beleggers als de andere 2. Vanadium wordt voor 80% gebruikt in het produceren van roest vast staal, hier zorgt het ervoor dat corrosie van het staal voorkomen wordt en dat het staal beter bestand is tegen zuren en basische vloeistoffen. Ook wordt het gebruikt in gereedschap om de hardheid te verbeteren. De derde toepassing die we bespreken is de toepassing in batterijen. We hebben er eerder een artikel over geschreven, u kunt het hier nalezen. In dit artikel staan ook een aantal bedrijven die we op de watchlist gezet hebben en nooit gekocht hebben. De reden hiervoor is dat we de focus leggen op edelmetalen, uranium, en op koper en nikkel. Andere batterij metalen zoals vanadium laten we nog even liggen voor de langere termijn, tenzij we het kunnen combineren zoals bij het bedrijf dat we nu in dit artikel zullen bespreken.

Het tweede metaal (of eigenlijk een groep van metalen) is REE. REE wordt voor 80% geproduceerd in China. En dit toont gelijk de kwetsbaarheid van het westen aan. Als China deze metalen niet meer exporteert (en dit is 1 keer voorgekomen), heeft de wereld een probleem. Waarom? Omdat REE in bijvoorbeeld magneten wordt gebruikt bij de elektriciteitsopwekking in windmolens. Het heeft dus een directe impact op de groene targets van de westerse wereld. Het is daarom cruciaal dat we westerse productie krijgen, en laat het bedrijf wat we in dit artikel gaan bespreken, dat nu net binnen haar mogelijkheden hebben.

Het derde metaal hoeven we eigenlijk nauwelijks te introduceren voor onze lezers, het is namelijk uranium. Uranium wordt gebruikt voor kerncentrales. Wij denken het onmisbare deel in een serieuze aanpak voor het klimaatprobleem. Zonder dit metaal geen zekere aanvoer van elektrische stroom. Voor wie dit nog niet begrijpt, raden we aan eens verder te googelen naar de naam Brandon Munro. Dit is de CEO van Bannermann Resources (een van onze portfolio aandelen) en hij kan als geen ander uitleggen waarom dit voor de wereld cruciaal is. Tip, zoek naar een Youtube filmpje, een voorbeeld hiervan hebben we hier toegevoegd voor u.

Energy Fuels, het bedrijf dat 3 metalen zal produceren waar het westen om schreeuwt.

Voor abonnees die al langer bij ons zijn zal dit geen verrassing zijn. Het bedrijf dat we in dit artikel graag willen benadrukken en bespreken is Energy Fuels (UUUU). We hebben dit bedrijf in onze uranium portfolio aangezien het een van de grootste uranium producenten van de Verenigde Staten kan zijn. Verder produceert het vanadium wat het verkoopt in de markt. Maar een belangrijke nieuwe ontwikkeling is de REE markt. Het bedrijf maakt belangrijke stappen in deze richting. Ten eerste heeft een belangrijke molen, een van de weinige in Noord- en Zuid-Amerika en de enige die REE kan produceren als basismateriaal. Verder is het een partnerschap aangegaan met een bedrijf in Estland dat het REE materiaal kan omzetten naar bruikbare metalen die direct in de industrie gebruikt kunnen worden. Men werkt nog aan dit alles, maar het ziet er zeer belovend uit. Deze week kondigde men aan dat men aanzienlijke hectaren aan grond gekocht had in Brazilië, dat REE in de grond heeft. Dit is belangrijk omdat de molen nu nog maar op een capaciteit draait van 12%.

Al met al veel ontwikkelingen in het bedrijf wat zeer positief kan uitpakken. Als je dit bedrijf met andere westerse REE producenten vergelijkt dan is de waardering zo’n 5 a 6 keer lager, dit terwijl men ook vanadium en uranium produceert of kan produceren.

De strategie die we hanteren met UUUU

Dit aandeel houden we aan voor de langere termijn. Dat betekent voor de komende 10 jaar. Of de uraniumprijs moet zo enorm stijgen de komende 2 jaar, zodat het te aantrekkelijk wordt om winst te nemen in het bedrijf, dan verkopen we de aandelen eerder. Maar het liefst zouden we dit aandeel houden zodat alle drie de metalen de kans krijgen om winst te generen in dit bedrijf. Wij denken daarom dat dit bedrijf wel eens uit zou kunnen groeien naar een bedrijf met een markt kapitalisatie van tussen de 20 en 30 miljard, dit terwijl de markt kapitalisatie nu net iets onder de 1 miljard ligt. Met andere woorden enorme potentie, en wij denken dat de CEO dit voor elkaar gaat krijgen.

Het liefst zouden we een scenario in de toekomst zien dat het bedrijf dividend gaat betalen en dat het bedrijf langzaam groeit zodat we de aandelen gewoon aan kunnen houden. Maar we zullen het echt verkopen als de uraniummarkt op zijn piek zit. We hebben nu 91 aandelen. De strategie is om hier op korte termijn 100 aandelen van te maken. Zo kunnen we makkelijk in de toekomst ook met opties op dit aandeel gaan werken. We hebben nu extra aandelen in dit bedrijf gekocht omdat de markt te snel zakte naar ons oordeel. We zullen zien hoe dit zich ontwikkeld, maar het kan best zijn dat we toch 100 aandelen extra aanhouden mocht onze gehele portfolio zich erg gunstig ontwikkelen. We zullen het zien.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eindelijk weer een iets positievere week en weer wat licht aan het eind van de tunnel. We zijn echter bang dat de ellende nog niet helemaal voorbij is. Zet u schrapt voor nog 1 dip. Het vervelende is dat de algehele markt alles naar beneden sleurt, en daarom is het altijd zo moeilijk om bij je overtuiging te blijven om toch de aandelen aan te houden waar je van denkt dat er fundamenteel niet mee aan de hand is.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.