Update: Zal de goud – en zilverprijs weer stijgen? (2)

Update: Zal de goud – en zilverprijs weer stijgen? (2)

week 20 / jaar 5

Inleiding

Vorige week schreven we over de prijsontwikkelingen in goud en zilver. Deze week geven een korte update over de gang van zaken.

Situatie in goud.

De goudprijs schommelt nu zo rond de $ 1810. Hiermee is goud naar ons zin te veel doorgezakt en we zijn door de magenta lijn heen gezakt ($ 1820). Het lagere niveau van $ 1780 komt nu weer in zicht, dit hebben we met een gele lijn weergegeven.

We moeten helaas concluderen dat ook goud niet aan de malaise ontkomen is aan de beurs en nu, in tegenstelling tot een week geleden, zwakte vertoont. Wij denken dus dat we doorzakken naar $ 1780. Verder verwachten we geen verder dalingen meer in het edelmetaal als we $ 1780 aantikken, maar nu zijn de zwakke handen zijn er nog niet uit. We zijn benieuwd naar het Commitment of Traders rapport van volgende week. Hierin kunnen we zien of de banken nog een verder dalingen willen of niet.

Een andere indicator is de RSI. Deze ligt op de bodem en dit is dan ook een indicatie dat we de grootste daling achter de rug hebben.

Situatie in zilver

Bij zilver hadden we gehoopt dat de steun van $ 21,50 zou houden. Helaas. De prijs zakte naar ruim $ 20. Gelukkig herstelde zilver wat vrijdag, maar onvoldoende om boven de steun van de magenta lijn te komen, en daardoor heeft deze steun gefaald. We kunnen een verder daling verwachten naar (schrik niet) $ 19.

Dit hoeft echter niet. De RSI ligt op een dieptepunt en het kan goed dat er wat herstelwerk komt vanaf maandag om de steun van $ 21,50 toch weer als geldig te doen laten zijn. Wij denken echter van niet. We denken dat de banken nog niet uitgespeeld zijn. Ze zullen vast nog wat short contracten hebben om een verder daling te onderbouwen.

Hoe bewegen wij ons in deze markt.

Ten eerste proberen we onze emoties de baas te houden. En dit valt niet mee. Wat betekent dit? Het is u misschien opgevallen, maar we respecteren de laatste 2 weken onze stoplossen niet. Dit doen we bewust omdat wij denken dat we met een irreële situatie te maken hebben. Vooral voor zilver, maar ook voor goud. Onze fundamentele radar staat nog steeds op een sterke stijging van de edelmetalen, ondanks de recente daling. De wereld heeft bijvoorbeeld meer zilver nodig, en dit gaat niet lukken met de huidige prijs. Dus de lage prijzen zorgen nu voor uitgestelde toekomstige productie. Dit geldt voor alle grondstoffen sectoren. Wij denken dat alle grondstoffen omhoog moeten, anders komt er niet voldoende uit de grond en kunnen we in de toekomst hopelijk nog een droge boterham eten, mocht het probleem met de graanproductie opgelost worden. Want als men zo doorgaat gaan we daar naar toe.

Wij kopen in deze markt bij. We hebben echter ook een aantal aandelen verkocht om cash vrij te maken mochten we een verdere daling krijgen. Een grote positie die we bijvoorbeeld verkocht hebben deze week, is UTG. Dit aandeel hebben we verkocht niet omdat we het een slecht aandeel vonden en dat we het niet meer wilde aanhouden. Maar we hebben het verkocht om grote kansen in de markt te kunnen aankopen zodat we iets van het verlies kunnen goedmaken van de afgelopen weken. De aandelen die we aankopen zetten we vaak apart in ons excel sheet. Deze kunt u terugvinden in onze portfolio update. Dit doen we om de winst of verlies apart te kunnen monitoren, zodat we bij een snelle winst, kunnen verkopen. We willen dus snel in en uitstappen om winsten te behalen en zodoende andere aandelen en kansen op te kunnen pikken. Verder kijken we of we wat meer aandelen kunnen verzamelen in VALE, BHP en RIO. De kansen hier zijn zeer aantrekkelijk naar ons oordeel.

Aandelen waar we de focus op liggen, door hierin te handelen zijn: SAND, MTA, UUUU, URC en UEC.

Wij wensen u succes met uw beleggingen en hopen dat u ook uw emoties de baas kan blijven.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Poef, wederom een slechte week. We blijven dit helaas herhalen zolang dit van toepassing is. Zowel Uranium als de Edelmetalen gingen weer erg hard onderuit. Vrijdag was eindelijk een beetje herstel te zien. Vooral bij uranium was iets raars aan de hand. Uranium daalde in prijs en de aandelen stegen, en sommige met dubbele cijfers. Misschien dat beleggers hoopten dat Sprott in de markt uranium koopt om de prijs te doen herstellen. We wachten het af, maar ook hier verwachten we eigenlijk een verder daling. Dus houdt u riem om, en zet u schrapt. We kunnen het fout hebben, maar we denken dat het helaas nog niet voorbij is. Het kan zijn dat we kort herstellen, aangezien ook de bredere markt aan een herstel toe is, maar dit kan een kat in de zak zijn, waardoor we daarna weer een daling krijgen. We zullen het zien.

Motto wordt: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.