Dhr. Biden & Co kopen uranium.

Dhr. Biden & Co kopen uranium.

week 50/ jaar 5

Inleiding

Nieuws in de uraniumsector wint terrein. Het is maar de vraag wanneer dit vertaald wordt in kapitaal injectie in de sector. Het is in ieder geval zeer goed nieuws dat een regering eindelijk een stap in de goede richting zet om te investeren in een voorraad van strategische metalen. Nu Europa nog, die wakker moet worden. Wat het allemaal precies inhoudt, vindt u hieronder in het artikel zelf.

Van wie koopt de Verenigde Staten uranium en hoeveel?

De staat heeft een wet erdoor heen om uranium van eigen bodem te kopen en dit als strategische voorraad aan te leggen. Dit is een zeer belangrijke en strategische zet van de Verenigde Staten en zeer gunstig voor de industrie. Het eerste bedrijf waarvan de staat uranium koopt is niemand anders dan beleggershulp.nl portfolio aandeel Energy Fuels (UUUU). Dit bracht het bedrijf aan nieuws uit (citaat):

LAKEWOOD, Colo., 16 december 2022 /CNW/ - Energy Fuels Inc. (NYSE American: UUUU) (TSX: EFR) ("Energy Fuels" of de "Company"), een toonaangevende Amerikaanse producent van uranium en zeldzame aardmetalen elementen ("REE"), heeft vandaag aangekondigd dat het een contract heeft gekregen voor de verkoop van $ 18,5 miljoen aan natuurlijke uraniumconcentraten ("U3O8") aan de Amerikaanse overheid voor de aanleg van een strategische uraniumreserve (de "Uraniumreserve"). De Amerikaanse National Nuclear Security Administration ("NNSA"), een kantoor binnen het Amerikaanse ministerie van Energie ("DOE"), is de instantie die belast is met de aankoop van binnenlandse U3O8- en conversiediensten voor de uraniumreserve. De uraniumreserve is bedoeld als back-upvoorziening voor binnenlandse kerncentrales in het geval van een aanzienlijke marktverstoring. Bovendien kondigde het bedrijf zijn aanvraag voor lidmaatschap van het nieuw opgerichte HALEU-consortium van de DOE aan.

Leest u het goed? Jawel, $ 18,5 miljoen pond. Met andere woorden geen kattenpis. Dit is gelijk aan 2% markt kapitalisatie van het bedrijf. Dit lijkt niet veel, maar dit zal enorm bijdragen aan enerzijds de winst van het bedrijf en anderzijds het vlot trekken van de zeldzame aardmetalen productie. Wat dit exact voor de winst van UUUU betekent laat zich nog raden, maar wij verwachten in ieder geval een herwaardering van het bedrijf.

Het tweede bedrijf die een contract met de staat heeft gekregen is Peninsula Energy (PEN). Dit is wel opmerkelijk te noemen aangezien dit een Australisch bedrijf is. Het heeft wel alleen puur mijnen in haar portfolio op Amerikaanse bodem en dit is waarschijnlijk de reden dat ze toch een contract gekregen hebben. Ook gaat het bedrijf binnen kort produceren. Voor ons een reden om het bedrijf bij te kopen. We kijken de komende weken of we een gunstige prijs kunnen bedwingen voor onze aandelen. Dit was hun nieuwsbericht (citaat):

Peninsula Energy Limited (Peninsula of het bedrijf) (ASX:PEN, OTCQB:PENMF) samen met zijn
volledige dochteronderneming Strata Energy Inc. (Strata) is verheugd de toekenning van een levering aan te kondigen
contract tussen Strata en het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) om in eigen land geproduceerde energie te leveren
uranium concentreert zich tot de uraniumreserve van US $ 75 miljoen die in 2020 door het Congres is ingesteld.
Onder de leveringsprijs zal Strata 300.000 pond U3O8 van Amerikaanse oorsprong leveren voor de uraniumreserve.
Strata was een gekwalificeerde leverancier onder de voorwaarden van het verzoek en deed een eerste bod aan de DOE
begin augustus 2022. De DOE heeft de succesvolle leveranciers op 15 december 2022 (Amerikaanse tijd) op de hoogte gebracht. De
levering zal tevreden zijn met materiaal van Amerikaanse oorsprong dat momenteel in de rekeningen van Strata staat. De afgesproken prijs
ligt boven de huidige gerapporteerde benchmarks voor spot- en termijnprijzen, wat de schaarste aan materialen van Amerikaanse oorsprong weerspiegelt
op de uraniummarkt.

300.000 pond uranium maal $ 50 * 66% = $ 10 miljoen. PEN heeft een marktkapitalisatie van AUD 167 miljoen. Dus 167/1,5 (koers AUD/$) = $ 111 miljoen. Is dus ongeveer 9%. Lijkt misschien niet veel, maar dit geeft het bedrijf vertrouwen om haar mijn op te starten en te gaan produceren volgend jaar. De 66% is een veiligheidsmarge die we rekening hebben gebracht aangezien er uranium concentraat staat (50% reductie genomen) aan de ene kant maar we geloven ook niet dat het bedrijf voor $ 50 verkoopt, we hebben een aanname van $ 65 gedaan (30% hoger). Ook hier weten we niet wat het voor de winst doet, maar onze inschatting is significant, dus ook hier verwachten we een stevige herwaardering.

Welk uraniumaandeel uit Afrika vinden onze lezers het beste aandeel?

De winnaar is voorlopig: Goviex Uranium (GXU)

Heeft u nog niet gestemd dan heeft u nu nog een kans: Wat vindt u het beste uranium aandeel van Afrika:

Welk uranium mijnbouwbedrijf in de Afrika vindt u het beste bedrijf?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Geduld en nog eens geduld moeten we hebben, deze week weer eens naar beneden. En het einde hiervan is nog niet in zicht. We hebben goede hoop voor Q1 2023. Dan hebben we kans dat grondstoffen stijgen, dus misschien kopen we deze maanden wel gedeeltelijk in. Edelmetalen kunnen nu best nog wel een klap krijgen, we hebben daarom stinkbids op sommige aandelen ingezet. Misschien vissen we dan op de bodem, indien niet ook geen man overboord, we hebben genoeg geïnvesteerd in de edelmetaalsector. Uranium doet ook al maanden niets, toch zien we het zonnetje weer schijnen, dus we stoppen waarschijnlijk wat geld in deze sector. Een update van onze portfolio krijgt u op zondag 18 december van ons.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in december als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.