Zijn we niet bullish genoeg op uranium?

Zijn we niet bullish genoeg op uranium?

week 39 / jaar 6

Inleiding

Uranium blijft zijn momentum houden. We denken nu dat, we toch te voorzichtig zijn geweest in onze analyse, en dat uranium best wel eens door de volgende weerstand kan breken, en misschien nog wel hoger. Waarom we dit denken proberen we uit te leggen in dit artikel. U kunt hier het artikel van vorige week lezen, wat ook over uranium ging. Maar dit is nog niet alles, we hebben nog een grondstof gevonden met dezelfde setup als uranium, dus lees het artikel a.u.b. tot het eind door. Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen de investeringen in uraniumaandelen bekijken, door in te loggen en de portfolio te bekijken. De totale portfolio staat nu op ruim 170% winst, alhoewel dit altijd een moment opname is natuurlijk.

De uraniumprijs actie van deze week.

uranium prijs setup september 2023

Uranium heeft ons weer verrast, en hoe. Het is vooral het feit, dat het nu niet wil zakken, wat indrukwekkend is. Normaal met deze technische setup, zakken de prijzen wat terug, totdat de verkopers hun ding hebben gedaan, en de RSI terugzakt onder de 30. Dan draait het langzaam en wint de stijging van het aantal kopers, en dus de prijs, weer tractie, en sleurt de prijs van een grondstof hoger.

Maar wat we nu zien is dat de prijs nog steeds stijgt en de RSI daalt. Dus bij stijgende prijzen zijn er niet voldoende verkopers, en wij denken nu GEEN VERKOPERS, in deze markt. Het kan best zijn dat we de (nu) steunlijn van $ 63 nooit meer zien, tenminste niet in de komende jaren. Het kan dus best zijn dat we door de volgende weerstandslijn van $ 73 heen blazen. We zitten immers nu al rond de $ 70 en dat met een dalende RSI. Dit is eigenlijk ongekend, en daarom worden we bullisher dan wel al waren.

We denken nu, dat de $ 73 weerstand gebroken wordt, en dat we daarna zullen consolideren op dat niveau. Maar we denken dat dit ook van korte duur zal zijn. Want er zijn ontwikkelingen in de markt, die zorgen voor nog hogere prijzen. We hebben u meerdere malen verteld dat $ 85 per pond uranium nodig is, om nieuwe productie op de markt te brengen. En dit is met het huidige inflatie getal. Als de inflatie verder stijgt, zal dit cijfer alleen maar hoger komen te liggen. De $ 65 die lange tijd boven de markt heeft gehangen is nu definitief van de baan.

Waarom zeggen we dit? Omdat we naar verschillende experts in de markt hebben geluisterd die naar de jaarlijkse conferentie gegaan zijn (afgelopen weken) waar alles over de uraniummarkt gesproken wordt. Hier komen kopers en verkopers van uranium, maar ook producenten en analisten, samen. Wat we halen uit deze gesprekken is dat de markt naar dunner is dan we al dachten. Er is de komende jaren niet voldoende aanbod van uranium. En contracten worden nu afgesloten, zelfs met hogere prijzen om de toekomst zeker te stellen. Ook worden contracten qua termijn steeds langer. Dit om aanvoer zeker te stellen in de verre toekomst. Gooi daar nog eens wat politieke spanningen en productieproblemen van huidige producenten in de mix, en we hebben een recept voor een verdere stijging van de prijs van uranium voor de komende 12- 24 maanden.

Nu zeggen we niet dat u gelijk uranium mijnbouwaandelen moet gaan kopen. Ze zijn behoorlijk gestegen. Maar we zitten in een luxe positie omdat we op tijd ingestapt zijn. Normaal geven we nooit advies, maar vertellen onze lezers altijd wat wij doen. Bij uitzondering geven we nu wel een advies: Indien u uranium mijnbouwaandelen heeft, houdt deze stevig vast, en bereid een exit strategie voor. Het kan best zijn dat de aandelen zo’n 20-30% zakken op korte termijn. Maar probeer de markt niet te timen en houdt de aandelen gewoon vast totdat de prijs van uranium echt door het dak gaat. Wees dan niet bang om winst te nemen, maar pak het.

Olieprijs doet eigenlijk hetzelfde.

Bij olie zien we eigenlijk precies hetzelfde, maar dan in iets mindere mate. Een dalende RSI (flink) en nauwelijks dalende olieprijs. Wij denken dat olie deze winter boven de $ 100 zal staan. En we zijn niet de enige die dat denken, zelfs analisten van grote banken hebben al getallen van $ 150 genoemd.

Dit is precies de reden waarom we olieaandelen aan het kopen zijn de laatste tijd. We hebben een aantal aandelen op het oog, 1 hebben we reeds aan onze leden laten weten, maar hiervan verhogen we de koop target. Andere zijn kleinere service verlenende bedrijven die we als een optie zullen aanschaffen in onze tradingsportfolio. Leden met een abonnement op https://investor-assistance-pro.com kunnen inloggen en onder het kopje “updates” deze aandelen bekijken. We geven hier alvast de namen met mogelijke kandidaten, maar we brengen de leden apart op de hoogte als we tot een koop over zijn gegaan.

Conclusie:

Koop, een ticket op een rit in een raket, die uranium gaat maken. Neem een comfortabele stoel, doe de gordel om en geniet van de versnelling waar uranium in komt. Bij olie moeten we iets langer wachten denken we, maar de setup wordt hier ook steeds nijpender. Ook bij olie wordt de vraag groter en het aanbod door allerlei oorzaken steeds kleiner. Dit kan maar 1 ding betekenen en dat zijn stijgende prijzen. Als we de beeldspraak doorzetten kunt u voor olie beter een ticket kopen voor een hogesnelheidstrein. 1 ding kan dit alles omdraaien en dat is een algemene markt die wereldwijd instort, waardoor de beurzen wereldwijd zakken zoals in 2008. Als dit gebeurd hopen we genoeg geld te hebben om aandelen te kopen van grondstofaandelen aangezien er waarschijnlijk niet snel meer zo’n kans komt.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Over uranium en olie hebben we genoeg in het artikel geschreven. Goud en Zilver staan op het punt van uitbreken, maar lijken dit nog steeds niet echt te willen. We kopen in deze sector al lange tijd geen nieuwe aandelen meer en we zien alleen maar meer redenen om dit te blijven doorzetten.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.