De goudprijs is uitgebroken, maar houdt deze stijging aan?

De goudprijs is uitgebroken, maar houdt deze stijging aan?

week 46/ jaar 5

Inleiding

Na de stijging van zowel goud als zilver zijn we haast wel verplicht hierover te schrijven. Alhoewel we niets zullen voorspellen, kunnen we wel kijken wat het meest waarschijnlijke scenario is. Vorige week dachten we dat we eerst wat gas terug zouden geven alvorens te stijgen, maar dit was van hele korte duur. Vrijwel onmiddellijk steeg goud door naar waar het afgelopen vrijdag terecht gekomen is. U kunt ons artikel van vorige week hier teruglezen.

Verder kunnen we natuurlijk niet om de crypto daling heen. We zullen dit heel kort aanstippen aangezien we hier geen experts in zijn, dus u kunt hier alleen verwachten wat wij doen met ons geld. Uranium en Battery Metals updates komen later. We willen u nog wijzen op een nieuwe tool op onze website, een poll. Vanaf nu zullen we deze tool regelmatiger gaan gebruiken om te ontdekken wat u als lezer van bepaalde zaken vindt, of wat u het liefste op beleggershulp zou willen zien als leesvoer. Sommige van u hebben de onderstaande poll reeds ingevuld, voor diegene die het nog niet heeft ingevuld, hierbij alsnog een kans.

Welke sector vindt u het meest interessante

  • Uranium (41%, 26 Stemmen)
  • Edelmetaal (29%, 18 Stemmen)
  • Battery Metals (17%, 11 Stemmen)
  • Boring Dividend Stocks (11%, 7 Stemmen)
  • Crypto (2%, 1 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 63

Laden ... Laden ...

Stijgt de goudprijs door?

Goud steeg de afgelopen week van $ 1640 naar $ 1769. Een mooie rally tot nu toe. Maar wat is het meest waarschijnlijke scenario voor de komende weken? Om deze vraag te kunnen beantwoorden kijken we weer naar de 3 mogelijke scenario’s. De eerste is dat goud verder stijgt naar haar 200-daags gemiddelde van zo’n $ 1800, zie de gele cirkel in de bovenstaande grafiek. Dit scenario lijkt ons onwaarschijnlijk aangezien de RSI op dit moment boven de 80 staat, zie blauwe cirkel. Het tweede scenario is dat de goudprijs wat stoom zal afblazen en zakt tot een niveau van $ 1740 of $ 1700 om daar steun te vinden op de vorige paarse en magenta weerstandslijnen. Dit lijkt ons het meest waarschijnlijke scenario. Wij denken overigens dat we daarna weer zullen stijgen naar een goudprijs van > $ 1800 mogelijk dit jaar, anders volgend jaar. Het derde en voor ons minst waarschijnlijke scenario is dat de goudprijs het neergaande trendkanaal zal testen van het afgelopen jaar en wel aan de bovenzijde. We hebben de gele lijnen niet doorgetrokken, maar waarschijnlijk komt deze precies op de bodemprijs van $ 1640 neer. Dus geheel onwaarschijnlijk is dit scenario ook weer niet. Zoals gezegd, wij denken dat we volgende week naar $ 1700- 1740 zullen zakken om vervolgens naar een goudprijs van > $ 1800 te gaan in de komende weken tot het eind van het jaar, of mogelijk in Q1 2023.

Wat doet de zilverprijs de komende weken?

Over zilver kunnen we kort zijn, die zal goud volgen. Maar met zilver is meer aan de hand prijstechnisch. Het ligt er namelijk veel sterker bij dan goud. Zilver heeft namelijk het 200-daags gemiddelde van $ 21,50 doorbroken (zie gele cirkel) en koerst inmiddels boven dit gemiddelde, al 2 dagen lang. Toch denken we dat deze fragiele uitbraak niet houdt. Wij denken dat we zullen zakken naar een prijs net boven de $ 20 en mogelijk iets lager. De RSI is ook bij zilver erg hoog, zie blauwe cirkel in de bovenstaande grafiek. We zitten ook precies aan de bovenzijde van het stijgende trendkanaal, zie de 2 groene lijnen. Zilver loopt voor op goud (zoals het meestal doet) en heeft reeds een stijgend trendkanaal, iets wat goud nog moet ontwikkelen. Het kan zijn dat we helemaal naar de onderzijde, en dus rond de $ 19 zullen uitkomen, maar de tijd zal het leren. Het mooiste is als zilver boven de $ 21 blijft. Als we namelijk een langere termijn trend opzetten is dit een zeer sterk steun- of weerstandspunt.

Crypto

Zoals gezegd in de inleiding, we gaan hier niet te diep op in. Maar de daling van de crypto kwam omdat de FTX exchange failliet is gegaan doordat de klanten hun geld terugvroegen en de broker het niet meer had. Dit is vergelijkbaar als een bankrun. Onze angst is nu dat meerdere handelssites failliet zullen gaan omdat deze in de enorm goede crypto tijden van de laatste jaren teveel hebben gedacht dat de bomen de hemel in groeiden. Een voorbeeld hiervan is crypto.com (CRO) die wij bezitten. Ze hebben gelukkig reeds een zeer groot aantal freebies teruggeschroefd, maar zijn ze op tijd geweest, dat is de vraag. Wij blijven van hun kaart profiteren, maar over een aantal weken loopt de tijd van staking (Engels) af en dan verkopen we het gros van onze CRO en zetten dit naar veiligere crypto’s om. Ook shiften we crypto’s van crypto.com naar het meer veiligere Coinbase.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Zie het artikel zelf over de edelmetalen, crypto en Battery Metals. Uranium bleef een beetje achter en heeft de laatste tijd weinig aandacht. Het kan best zijn dat beleggers wachten tot volgend jaar en hun posities gedeeltelijk verkopen vanwege tax loss selling. De energiesector deed het redelijk en we hebben uiteindelijk BSM gekocht, zie de nieuwsbrief van november, van afgelopen week. Het aandeel steeg jammer genoeg iets te hard door, blijkbaar hadden meer men nog net het dividend naar binnen gehaald. Misschien dat we onze shorts terugkopen volgende week, we kijken het nog even aan, maar het kan best zijn dat de markt beslist om een kleine bear market rally te beginnen. Dus het is misschien beter om wat winsten te verzilveren.

Motto wordt: Houd u nog langer vol en koop in december als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.