Nexgen: De volgende generatie uraniummijn.

Nexgen: De volgende generatie uraniummijn.

week 47/ jaar 5

Inleiding

Uitslag van de poll liet zien dat de meeste lezers uranium het interessantste onderwerp vinden, met op een stevige 2de plaats edelmetalen. Over edelmetalen schrijven we regelmatig. Zo ook de laatste weken, aangezien hier de meest actieve prijsontwikkeling in te zien was. Deze week ontwikkelde de prijs van edelmetalen precies wat ons meest waarschijnlijke scenario was voor de komende weken, zie ons laatste artikel hierover, hier. Deze week schrijven we over een uranium bedrijf met een interessante prijs ontwikkeling. Maar eerst laten we de prijsontwikkeling in uranium zelf zien.

Wat doet de uraniumprijs?

De uraniumprijs gaat langzaam maar zeker omhoog. De laatste maanden lijkt dit er niet op, maar als je een 5 jaar trend opzet, zoals hierboven, zie je dit veel duidelijker. En dit is wat iedere investeerder in de sector eigenlijk moet doen. We hebben de gele lijn getrokken om dit duidelijk te maken. En de gele lijn gaat reeds 1,5 jaar langzaam omhoog. Dit is zeer gunstig voor de investeringen die we hebben in deze sector. We verwachten pas volgend jaar weer een mogelijk vuurwerk in de aandelen. Het Sprott fonds is al maanden niet echt actief meer en toch blijft de prijs redelijk stabiel.

De stabiliteit van prijs laat zien dat mensen in de sector aan het zeker stellen zijn dat ze juist voldoende kopen aangezien de prijs geen grote dips meer maakt. Dat men ook het belang begint in te zien dat toekomstige productie opgestart moet worden, aangezien er dadelijk mogelijk te weinig is. En omdat met de green deal nieuwe investeerders instromen. En dit laatste is wel het allerbelangrijkste. De grote jongens stromen langzaam in, en zullen voor een steun zorgen in de prijs van de aandelen en de prijs middels geldstromen in grote fondsen zoals URMN, URA en het Sprott fonds.

Nexgen (NXE), de volgende generatie uranium mijn.

Er zijn niet zoveel grote uranium mijnen en bedrijven in de wereld. Om precies te zijn, zijn er maar 2 hele grote producenten, te weten Cameco (Canadees) en Kazatamprom (Kazachstan). Cameco heeft 2 mijnen die bv. elk zo’n kleine 20 miljoen pond uranium per jaar kunnen produceren. Kazatomprom kan meer produceren. Maar verder zijn er geen grote mijnen op dit ogenblik. Een mijn houdt een keer op met produceren om dat op een bepaald moment alles uit de grond gehaald is. Dit geldt vooral voor Cameco, en op dit moment is er maar 1 die het gat van 40 miljoen pond enigszins kan vullen met een mijn die iets over de 20 miljoen pond per jaar kan produceren. En dit is Nexgen met een monsterproject dat zo’n kleine 11 jaar productie kan zeker stellen.

De rest van de benodigde productie moet dus komen van kleinere spelers. En aangezien de uraniumvraag enorm zal stijgen, vanwege alleen al de 150 reactors die China gaat bouwen de komende 15 jaar, zullen er veel kleinere spelers op de markt moeten komen en zal Nexgen een zeer grote rol gaan spelen. Nexgen heeft een vergunning voor haar mijn voor 24 jaar, dus men heeft waarschijnlijk goede aanwijzingen dat er meer reserves in de mijn zit dan de 11 jaar productie die men nu inschat. Verder heeft men een zeer groot belang in IsoEnergy, een andere portfolio aandeel in de uraniumsector. Dit bedrijf is nog volop aan het boren, maar dit laat ook veelbelovende resultaten zien tot nu toe. Nexgen denkt dus aan de toekomst.

Interessant zou zijn wanneer Cameco haar reserves aan gaat vullen, mijn weet namelijk dat hun mijnen langzaam maar zeker op raken, dus op een gegeven moment moet men de reserves aanvullen. Zal men dit doen met meerdere kleine mijnen, of neemt men een grote kandidaat over, of zal men hier te laat mee zijn? Wie dus nog geen aandelen NXE (Nexgen) is haar portfolio heeft, en in de uraniumsector wilt investeren, kan maar beter wat aanschaffen. Op dit moment is er namelijk een interessante prijs ontwikkeling in het aandeel en zorgt het 50-daags en het 200-daags gemiddelde voor een belangrijke steun van de prijs van het aandeel, zie onderstaande grafiek.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Energie en de edelmetalen zakken iets weg, dus beide sectoren zijn waard om te zoeken naar een mooie deal en dus aandelen te kopen. Ook uranium, dat vrij stabiel is, vormt mooie koopkansen in de aandelen die we reeds aanhouden. Voor de rest van de aandelen houden we de kaarten nog even op de borst, misschien dat we koper nog als een koopkans zien, maar we denken nog niet. December zal de maand zijn dat we weer wat aandeeltjes bij zullen kopen, waarschijnlijk, voorlopig houden we nog cash aan de zijkant. Dus we houden het onderstaande motto nog even aan.

Motto wordt: Houd u nog langer vol en koop in december als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.