De goudprijs bevindt zich op een cruciaal weerstandsniveau

De goudprijs bevindt zich op een cruciaal weerstandsniveau

week 45/ jaar 5

Inleiding

Deze week kijken we weer eens naar de goudprijs en de ontwikkeling hiervan. Naar aanleiding van de verwachte ontwikkeling zullen we u onze strategie voor de rest van 2022 toelichten.

Welke sector vindt u het meest interessante

  • Uranium (41%, 26 Stemmen)
  • Edelmetaal (29%, 18 Stemmen)
  • Battery Metals (17%, 11 Stemmen)
  • Boring Dividend Stocks (11%, 7 Stemmen)
  • Crypto (2%, 1 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 63

Laden ... Laden ...

Ontwikkeling in de goudprijs

We zullen er geen doekjes omwinden, goud bevindt zich nog in een trendkanaal (wat is een trendkanaal?) dat naar beneden gericht is. Ook na de flinke stijging van afgelopen vrijdag. Zie de enorme groene candle in de bovenstaande grafiek. Het kan dus best zijn dat volgende week een deel van deze winst wordt ingeleverd. De goudprijs nu bevindt zich namelijk precies op het cruciale weerstandsniveau van de bovenzijde van het trendkanaal (zie bovenste gele lijn) en een dalend 50-daags gemiddelde (zie blauwe lijn).

Het mooiste scenario is dat de goudprijs nu verder stijgt boven de magenta lijn, vervolgens zich precies terugtrekt op $ 1700 en hier een nieuwe steunlijn zoekt. Een ander gunstig scenario is dat de goudprijs nu zakt tot de groene steunlijn, de bodem nog een keer aanstampt en vervolgens weer stijgt. Wat we niet willen zien is het derde scenario. Dit is het scenario dat de groene steunlijn niet houdt en de goudprijs vervolgens verder daalt naar de onderzijde van het trendkanaal tot onder de $ 1600.

Wat is volgens ons het meest waarschijnlijke scenario? Wij denken scenario 2. Helaas, we denken dat er nog meer geduld nodig is en dat we in 2022 nog even doorsukkelen met ons portfolio, dan weer een stijging, vervolgens weer een daling, en dus per saldo weinig resultaat. Als u oude artikelen van ons er op naslaat hebben we deze periode van consolidatie altijd ingeschat tot en met oktober. We vrezen dat we dit een paar maandjes moeten verlengen. De FED werkt nog niet echt mee.

Toch houdt goud zich enorm goed en ligt er eigenlijk ijzersterk bij. Een andere constatering is dat het kleine broertje van goud, zilver, nu een stuk sterker er bij ligt. Zie onderstaande grafiek.

Als u namelijk kijkt naar de prijsontwikkeling van zilver is deze een stuk positiever dan die van goud, namelijk precies het tegenovergestelde. Men zegt dat zilver de weg wijst voor goud. Het is te hopen dat het dit maal ook zo is. Wat zien we namelijk voor zilver? We zien dat zilver flink boven het 50-daags gemiddelde koerst, het 50-daags gemiddelde de weg naar boven probeert te vinden, en zilver bevindt zich in een stijgend trendkanaal (zie groene lijn). Verder heeft het ruimte om te stijgen tot aan het 200-daags gemiddelde. Het is voor zilver enorm belangrijk dat het boven de groene lijn blijft koersen.

Conclusie

Wij denken dat de bodem voor goud en zilver in is. We zullen dit jaar waarschijnlijk een beetje dalen en een beetje stijgen, maar de verwachting is dat goud en zilver blijven hangen rond de huidige niveaus. Wij houden ons dus in met nieuwe investeringen te doen en wachten tot de 2de helft van december als tax loss selling begint. Het is onze verwachting dat in Q1 2023 de goudprijs zal stijgen en een bodem gaat vinden boven de $ 1700.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Wat een enorme stijging vrijdag. De meeste aandelen stegen flink en sommige zelfs meer dan 10%. We hadden graag BSM gekocht, zie de nieuwsbrief van november van afgelopen week. Het aandeel steeg jammer genoeg iets te hard door, blijkbaar hadden meer mensen hetzelfde idee. We wachten dus nog maar even. Uranium was eigenlijk het enige onderdeel van ons portfolio dat een beetje daalde. Zelfs crypto leek iets te stijgen. Wat ook een goede performance gaf deze week waren onze shorts. Misschien dat we deze terugkopen volgende week, we kijken het nog even aan.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop heel langzaam bij op de dip, of beter wacht tot de dip voorbij is. Probeer te handelen door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.