De goudprijs bevindt zich nog steeds in een stijgende trend.

De goudprijs bevindt zich nog steeds in een stijgende trend.

week 21 / jaar 6

Inleiding

Deze week nemen we een kijkje in de keuken van de goudprijs. Enkele weken schrijven we al dat goud een adempauze nodig heeft, en waarschijnlijk wat zwakte zou tonen. Een van de artikelen kunt u hier terugvinden: hier. In dit artikel kijken we, of we juist zaten, met deze analyse en projecteren we de eventuele goudprijs naar de toekomst.

De adempauze van goud.

Een aantal weken gelden noteerde we de 3de top in het gele metaal op zo’n $ 2089. We schreven u toen, dat goud waarschijnlijk naar beneden zal bewegen de weken erna, en zie hier, het bewoog naar beneden. Claimen we nu opeens dat we een kristallen bol hebben? Nee absoluut niet. Maar het was de meest waarschijnlijke uitkomst op dat moment. Deze week bespreken we met u de meest waarschijnlijk uitkomst op dit moment.

Meestal is dit een slecht teken als in een trend de derde top bereikt wordt. Dit betekent dat de weerstand waarschijnlijk te groot is, en dat deze niet gebroken kan worden, in de toekomst. Toch denken wij, dat dit deze keer niet voor goud geldt. De eerste reden hiervoor is, dat goud zich in een duidelijk trendkanaal bevindt, waarin alles erop wijst, dat de trend stijgende blijft. Dit trendkanaal wordt gevormd door de 2 gele lijnen, die na september 2022 ontstaan zijn. Althans, de trend is toen begonnen in de grafiek, wij hebben natuurlijk de gele lijnen erin getekend. Wat belangrijk hieraan is, is dat goud zich tegen de onderkant van dit trendkanaal gaat begeven. Wij denken, dat goud de komende weken nog iets verder zal zakken naar zo’n $ 1950- 1960. Daarna, denken we, dat de stijgende trend zich zal hervatten, om weer richting de bovenste gele lijn te bewegen, om een all-time-high te vormen.

Belangrijk te vermelden is, dat de RSI dit volgens ons aantoont. Wij denken, dat deze onder de rode lijn zal blijven bewegen de komende weken. We hopen dat de RSI, en de prijs van goud verder zal zakken, want als de prijs van goud zich deels gaat herstellen en de RSI zoekt de rode lijn op om vervolgens weer te zakken, gaat het langer duren. Dan kunnen we aan enkele maanden denken. Maar, ook dan zijn we ervan overtuigd dat goud zal blijven stijgen.

De tweede reden waarom goud zich niet aan de regel van de derde top houdt, is dat de Centrale Banken nog steeds behoorlijke hoeveelheden goud kopen. Dit zorgt voor vraag. En vraag zorgt voor hogere prijzen. Het economische klimaat wordt er niet beter op, waardoor de onzekerheid toeneemt. Het kan dus best zijn dat de Centrale Banken de knop om te kopen nog meer indrukken. Het zijn vooral de landen ten oosten van ons tot en met China, die kopen. Het westen is nog steeds niet een grote koper op de markt.

Toch heeft onze eigen Klaas, hiermee doel ik op de Nederlandse bank president Klaas Knot, meerdere malen in interviews gezegd, dat hij goud aanhoudt voor stabiliteit van het monetaire systeem en dus de Nederlandse economie. Hiermee zegt hij ook, ik verkoop niets. Een teken aan de wand is, dat de Nederlandse Bank onlangs zijn eigen Fort Knox heeft gebouwd en in het geheim de gehele goudvoorraad hiernaar toe verscheept heeft. Als u voortaan nog een Centrale Bankier hoort zeggen dat goud geen rol speelt, staat hij ronduit te liegen. Waarom stopt men het dan in een apart zwaarbewaakt gebouw, en waarom houden banken überhaupt goud aan. Niet omdat men het zo mooi vindt. Onze Klaas doet dit niet, en geeft tenminste toe dat goud belangrijk is.

Conclusie: Er komen volgens ons betere tijden aan voor de goudprijs. De adempauze voor goud komt ten einde, en goud zal zich naar nieuwe hoogten begeven, is onze verwachting. De mijnbouwaandelen zijn behoorlijk gezakt de laatste tijd, en ten opzichte van de goudprijs, presenteren ze zwaar onder. Wij denken, dat de markt nog steeds op een all-time-high wacht. Daarna zal er vuurwerk te zien zijn bij de mijnbouwaandelen, is onze verwachting. Geduld is een factor die zwaar weegt, en dit zullen we wederom moeten hebben, is ons idee.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast is er een betaalde service, deze is vanaf 15 mei 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eerst een mededeling. Vanaf nu zullen we niet meer de portfolio resultaten iedere week in het gratis account bijwerken. Dit doen we wel bij de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief. Het is eenvoudigweg te veel werk voor ons om alles iedere week dubbel te gaan doen.

Over de edelmetalen hoeven we niet meer te schrijven, zie boven zouden we willen zeggen. Want wat voor goud geldt, is hetzelfde voor zilver of andere edelmetalen. De basismetalen hebben het zwaar te verduren. Onterecht denken wij, maar ja, zo zit de wereld in elkaar, men is bang voor economische teruggang. Ook wij zijn hier bang voor, maar wij denken dat dit weinig effect op de grondstoffen heeft. Men heeft het immers nodig en het is er niet in die hoeveelheden die men denkt. Koper is hierbij de boosdoener die alles naar beneden trekt. Uranium doet het uitstekend en beweegt zich als een slak naar boven. Prachtig om te zien. Wat minder mooi is dat de uraniumaandelen als een haas naar beneden bewegen. De laatste tijd is er enig herstel, maar het doet pijn moeten we zeggen. Toch zullen de aandelen niet aan de realiteit ontkomen en herstellen is onze verwachting.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.