Uranium stijgt, en de uraniumaandelen dalen.

Uranium stijgt, en de uraniumaandelen dalen.

week 22 / jaar 6

Inleiding

De laatste week van mei alweer. Deze week nemen we de prijs van uranium onder de loep, althans van het metaal zelf. Maar, vervolgens vergelijken we de prijs van het metaal uranium met de prijs van de aandelen die naar uranium mijnen. Door dit te doen kunnen we zien of uraniumaandelen onder – of overgewaardeerd zijn op dit moment.

Verder zijn we hard bezig met een nieuwe site speciaal voor leden. We hebben goede hoop dat we die over een aantal weken tot een maand kunnen opstarten. We zullen op deze site ook blijven communiceren, maar de artikelen voor betaalde abonnementen verhuizen naar de andere site. De leden kunnen binnenkort wat communicatie hierover verwachten. We blijven deze site gebruiken voor gratis content.

Het gele metaal uranium

Uranium staat flink in de belangstelling. Steeds meer landen staan achter kernenergie. In Europa staan alleen Duitsland en Oostenrijk, als 2 eigenwijze broers, afwijzend tegen kernenergie, ten opzichte van de rest. Het draaiboek blijft met al deze belangstelling positief, en dit zal naar onze verwachting voor de komende jaren zo blijven. Dit heeft weerslag op de prijs van uranium in een positieve zin. De prijsontwikkeling is tot rust gekomen. De prijs stijgt nu kalmpjes, als een slak tegen een berg op. Dit is zeer positief, en we zouden het niet erg vinden als de slak de hele marathon af zou maken totdat de prijs over de $ 100 komt te staan. Met deze prijs zouden veel uraniummijnen gebouwd kunnen worden om de wereld te voorzien van energie.

De prijs ligt nu boven de $ 54. In de grafiek is te zien dat RSI flink hoog is, wat zou kunnen betekenen dat de prijs zou moeten dalen. Toch denken wij dat dit niet gaat gebeuren. Waarom? Omdat het positieve sentiment blijvend is, en omdat dit te lang negatief is geweest. Men heeft een elastiek gevonden wat nog heel veel meer uitgerekt kan worden. Een andere reden is, dat de mijnbouwbedrijven die naar uranium mijnen, het gele goedje niet op de markt kunnen brengen voor de huidige prijs. De derde reden is, een gevolg van de 2de, of misschien wel de oorzaak. Er gaat te weinig geld naar de markt, en deze ligt nu werkelijk op de bodem. Een paar miljard dollar naar deze sector zou de hele markt in vuur en vlam zetten, zo klein is deze markt.

Als contraire belegger moeten we geduld hebben, we weten dat het komt. Het duurt altijd alleen langer dan je wilt dat het duurt. Daarom is het goed dat de prijs als een slak blijft stijgen. Het positieve is, als men dit blijft negeren, en er gaat te weinig geld naar de markt, de uraniumkoek daadwerkelijk op is over 10 jaar. Als dit werkelijkheid wordt, zal de slak plaats moeten maken voor een haas of zorgen dat hij of zij raketaandrijving krijgt, aangezien de prijs dan werkelijk door het dak zal schieten. Dus hoe langer je moet wachten als belegger, hoe groter de beloning op het einde zal zijn.

De onderliggende uraniumaandelen

De slak bewandelt het pad van de uraniumprijs. De haas heeft echter het pad van de uranium mijnbouwaandelen genomen, en dit pad liep steil naar beneden. Zie de oranje lijn in de grafiek, dat de URMN-ETF representeert, en dat op zijn beurt weer staat voor een mandje met mijnbouwaandelen in de uraniumsector. De aandelen blijven heel ver achter op de prijs van uranium, en het gat hiertussen is historisch hoog. Betekent dit dat dit gat kleiner zal worden? Nee, dit hoeft niet. De aandelen bewegen met de markt mee, dus als de algemene markt zakt, zakken ook de uraniumaandelen voor een of andere gekke onverklaarbare manier.

Tenzij er geld naar de markt gaat. En dit kan snel veranderen als er een paar mensen wakker worden. Wanneer ze hun wekker gezet hebben weten we niet, maar hoe later dit in de ochtend is, hoe hoger de prijs zou moeten worden, en hoe groter het gat kan worden tussen de prijs van uranium en de waardering van de aandelen.

Conclusie: Er kan nog meer pijn komen voor de uraniumaandelen. Toch denken we dat dit niet zo’n vaart kan lopen en het een goede strategie zou zijn om put opties te schrijven op de aandelen. Wij zijn in ieder geval aan het kijken waar we meer putopties aan het werk kunnen zetten in deze sector. Het kan zijn dat de prijs gaat zakken, en dit zal een weerslag hebben op de aandelen. Wij denken dat dit echter van korte duur zal zijn. Maar zoals we vaker zeggen, we hebben geen kristallen bol. We houden onze aandelen echter stevig vast. Diegene die geen posities heeft in de uraniumsector kan overwegen om nu in te stappen. Maar we geven geen advies, dus doe uw eigen onderzoek.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Daarnaast is er een betaalde service, deze is vanaf 15 mei 2023 van start gaan. U kunt zich hier apart opgeven door een mail te sturen naar info@beleggershulp.nl. In de betaalde service zal sommige aandelen uit het portfolio overgenomen worden, maar lang niet alle. Het is de bedoeling dat we gemiddeld max. 30 dividend en groeiaandelen opnemen en zo’n maximaal 25 aandelen met een speculatief karakter. Verder hebben we een bepaalde hoeveelheid geld gealloceerd om mee te handelen op een korte termijn. Deze portfolio zorgt dus voor een algehele asset management portfolio die zich op de lange termijn richt met een korte termijn handelsmogelijkheid.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Eerst een mededeling. Vanaf nu zullen we niet meer de portfolio resultaten iedere week in het gratis account bijwerken. Dit doen we wel bij de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief. Het is eenvoudigweg te veel werk voor ons om alles iedere week dubbel te gaan doen.

De markt was ons niet goed gezind deze week. Alles ging naar beneden en maakt verlies op dit moment. Het is echt frustrerend te zien, dat je weet dat het fundamenteel de andere kant op moet, maar het sentiment in de markt beslist dat het gaat dalen. En alle grondstoffen dalen. Het nieuwe toverwoord is Artifial Intelligence. Deze aandelen, die al torenhoog gewaardeerd zijn, stijgen wel. Voor ons werkelijk onbegrijpelijk, maar zo werkt de markt. Deze hype zal ook wel weer overwaaien, als beleggers er achter komen dat het nog even gaat duren. Wat echter werkelijk nodig is, is grondstoffen, en hier heeft de wereld veel van nodig. Hoe langer men dit ontkent, hoe hoger onze beloning zal zijn. Voor nu is er niets anders dan nog meer geduld op te brengen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.