Waarom wij aandelen in de olie service sector kopen

Waarom wij aandelen in de olie service sector kopen

week 40 / jaar 6

Inleiding

Deze week duiken we weer in de olie sector. Er zijn een aantal redenen waarom wij denken dat de olieprijs nog veel verder zal stijgen, en in ieder geval hoog zal blijven in prijs. De bedrijven die het meest hiervan profiteren, en dus het grootste turnaround verhaal zijn, kunt u vinden in de olie service sector. We hebben reeds 2 bedrijven in ons portfolio en zullen een derde binnenkort aan gaan schaffen. Leden kunnen deze aandelen lezen onder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com . Om de mogelijke winst van de olieservice sector te begrijpen is het belangrijk om de geo-politieke invloeden te begrijpen op de sector. We hebben u reeds een keer of paar keer op de hoogte gebracht van dit feit, maar we zetten dit toch graag nog een keer op een rijtje.

De politiek in de Verenigde Staten zorgt voor hogere olieprijzen.

In de bovenstaande grafiek ziet u de rig-count van de Amerikaanse olie-industrie. Dit is van groot belang aangezien dit direct de productie en dus het aanbod van de hoeveelheid olie bepaald. Amerika is de grootste producent van olie, maar zal haar status snel verliezen. Schalie olie is afhankelijk van veel boringen, daarom is het van belang dat de rig-count hoog blijft. Uit politieke overwegingen vindt de Biden-regering het milieutechnisch niet verantwoordt, dus zal de productie dalen de komende jaren.

De strategische olie hoeveelheid wordt bewust door de Biden-regering omlaag gebracht om de olieprijs te drukken. Dit zal ze maar deels lukken en zal alleen korte termijn effecten teweeg brengen. Het idee erachter is om de inflatie te drukken door energie goedkoper te maken. Leuk voor de Biden-regering, maar oliedom voor de lange termijn, om maar met een leuke woordspeling te komen.

Ook door het verlagen van de strategische olie reserves zal het aanbod van olie dalen. Dit is dan ook een reden waarom dhr. Biden naar het buitenland kijkt.

Wat doet de rest van de wereld.

Over Europa zullen we maar niet beginnen. Hier is men nog oliedommer. Nou vooruit, even een zijsprong. Kabouter Timmermans was weer eens op televisie. Hij beweerde dat kerncentrales te dure energie levert en het 22 jaar duurt om een kerncentrale te bouwen. Hij hoeft alleen maar naar Frankrijk te kijken wat de elektriciteitsprijs daar doet de afgelopen jaren en dit te vergelijken met de omliggende landen. Dus hier liegt en bedriegt de kabouter. Een bouw van een kerncentrale doen de Fransen in 10 jaar, dus hier liegt de kabouter weer. En dit wil een land regeren, god beware ons. Sorry, kon het even niet laten. Terug naar olie.

Andere producerende landen zoals Saoudi Arabië steken een dikke middelvinger naar het westen op. Men wil meer geld voor hun olie en dus verlagen de olie productie. Het oosten krijgt de olie en het westen de overblijfselen is nu het idee. Dit heeft Amerika aan zichzelf te danken door de olie te goedkoop te maken door de schalieolie revolutie. Men moet nu op de blaren zitten en wij in Europa dus ook. Tel daar bij op de WOKE cultuur en zie hier een toxische mix waardoor vooral Europa de gebeten hond wordt. Energie zal hierdoor duurder worden.

In India en China zegt men het nu openlijk, en men luistert voor 0,0% naar het westen met haar arrogante klimaatpolitiek. Men zegt: Heel leuk haar die CO₂ targets, maar wij hebben een arme bevolking te voeden. En dit kan alleen met de huidige energievormen, zoals olie, gas, steenkool en uranium. Voor dure windmolen en zonnecellen projecten is helaas geen geld meer. Gelukkig zien de grote oliemaatschappijen het ook. Allemaal hebben ze een draai gemaakt van 180 graden en gaan naar olie en gas boren. Waarom? Omdat het niet rendabel is. En ja Frans, dit is nodig om een bedrijf te runnen, of je het nu wilt of niet.

Conclusie:

Er is maar 1 oplossing, nou ja eigenlijk 2. De 2de is uranium uiteraard, maar dit duurt zoals gezegd minimaal 10 jaar en volgens “experts” 22 jaar in Nederland. Dus deze optie valt af voor de komende 10 jaar voor Europa en Amerika. Dan komen we terug bij oplossing 1. Meer olie en gas. Hiervoor moet men eerst boren aangezien investeringen de laatste 5 jaar opgedroogd zijn. We moeten dus minimaal 2 jaar wachten eer de productie hierdoor op gaan komt. Alle grote oliemaatschappijen slaan deze weg in, dus olie service bedrijven die de boor apparatuur aanleveren hebben het giga druk. En dit betekent maar 1 ding, mogelijk hogere winsten voor de olie service sector. En laten we hier nu net onze investeringen in doen. We hebben deze week 1 bedrijf gekocht en op investor-assistance-pro een nieuwsbrief over een ander bedrijf wat we gaan kopen gepubliceerd.

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium blijft doorstijgen, nu naar $ 73. Als het hier doorheen weet te breken is weer een belangrijke weerstand doorbroken. Het blijft zeer spannend in de sector, maar de aandelen kunnen wat zakken door winstnemingen. Olie, zie dit artikel zouden we zeggen. Steenkool gaat de laatste week ook goed en de aandelen beginnen winst te maken. Goud en Zilver zakten stevig weg, we worden langzaam moe van deze sector, misschien overwegen we een deel van ons geld eruit te trekken. Batterij metalen doen het dit jaar niet best en ook deze week niet, dit hadden we echter verwacht, daarom ook geen nieuwe investeringen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.