Zijn de grote jongens aan het inkopen?

Zijn de grote jongens aan het inkopen?

week 30 / jaar 5

Inleiding

Vermoeiend zo’n langslepende neergaande markt, vindt u niet? De vraag is wanneer er een eind aan komt. Deze week bespreken we een fenomeen dat misschien een indicator is dat de edelmetaalsector weer aan het stijgen is en dat de prijs van goud en goudaandelen aan het uitbodemen is. En dit fenomeen is dat er stilletjes aandelen gekocht worden op goed nieuws, of beter, geen nieuws. Vooral als dit de kleine aandelen zijn is het erg goed nieuws. We hoeven echter nog niet te juichen mocht dit zo zijn, aangezien we nog een keertje een dip kunnen krijgen naar een goudprijs van $ 1675.

Welke bewegingen zien we in onze portfolio?

We zien een aantal van onze kleine edelmetaal portfolio aandelen opeens grote sprongen naar boven maken. Voordat we u een aantal fondsen laten zien moeten we u wel eerst even vertellen dat we u nu wel de best presterende laten zien en natuurlijk zijn er ook aandelen die door blijven dalen of stilstaan. Het is dus geen trend bij alle aandelen maar gelukkig wel bij de meeste. Dit kan echter wel aangeven dat we eenntrend verandering zien. Aandelen die we bespreken zijn: Tudor Gold (TUD); Silver Viper Minerals (VIPR); Silver One resources (SVE); NewLegacy Gold (NUG); FireFox Gold (FFOX); en First Mining Gold (FF)

Tudor Gold

Het aandeel maakt de laatste week flinke sprongen. Mag ook wel want we staan nog steeds dik in de min, maar het is bemoedigend om te zien dat de prijs van het aandeel weer stijgende is. En dit bij een dalende goudprijs. De prijsstijging is te verklaren met een paar goede resultaten van 2 berichten met goede boorresultaten. Het aandeel is door het 50-daags gemiddelde geknald en is op weg naar het 200-daags gemiddelde. Of het aandeel doorstijgt is maar geheel de vraag. Waarschijnlijk zijn hier wel meer goede boorresultaten of de stijging van de goudprijs voor nodig.

Silver Viper Minerals

Ook dit aandeel steeg de laatste week behoorlijk ten opzichte van de dalende trend die we afgelopen maanden gezien hebben. Bij dit bedrijf zijn ons geen boorresultaten bekend, maar wel een bericht dat men een private placement heeft afgesloten. En dit is opmerkelijk aangezien een private placement er meestal voor zorgt dat het aantal aandelen verdund wordt waardoor de prijs juist daalt. Ook VIPR is door het 50-daags gemiddelde gebroken, alhoewel niet zo overtuigend als TUD. Het kan dus goed zijn dat bij dit aandeel insider buying plaatsvindt.

Silver One Resources

Bij dit aandeel is nog maar een zeer broos herstel waarneembaar. Het 50-daags gemiddelde is nog niet aan de bovenzijde uitgebroken. Toch maakt het de laatste week een leuke rit omhoog en laat dus een broodnodig herstel zien. We hebben geen speciaal nieuws gevonden over dit bedrijf dat de stijging goed kan verklaren, dus wij vermoeden ook hier dat er insider buying gaande is. Ook kan het zijn dat de grote jongens, diegene met veel kapitaal achter de hand, zich aan het positioneren zijn.

NewLegacy Gold

Dit aandeel is al iets langer aan het herstellen, maar vrijdag maakte het opnieuw een zeer mooie sprong omhoog van 62%. Ook ligt het technisch beeld van dit aandeel er veel beter bij dan de rest. Het aandeel ligt boven het 200-daags en 50-daags gemiddelde, het 50-daags gemiddelde heeft het 200-daags gemiddelde positief gekruist, en het aandeel lijkt de bodem toch wel definitief te hebben gevonden. Verder lijkt het erop dat het 200-daags gemiddelde weer gaat stijgen, wat gezien mag worden als zeer positief. Ook hier hebben we geen bewijs gevonden van enig belangrijk nieuws, dus ook hier zijn partijen bezig op de achtergrond die waarschijnlijk iets meer weten, dan u of mij.

Firefox Gold

Dit bedrijf maakte afgelopen week een boorresultaat bekend wat de koper van aandelen gelijk wakker deed schudden. Het is hiermee gelijk door het 50-daags middelde gebroken en dit is erg bemoedigend. We zullen ook dit aandeel in de gaten houden, mocht het doorstijgen dan verkopen we de helft van de aandelen. Zoals bij zoveel aandelen hebben we 2x de gewenste hoeveelheid gekocht van dit aandeel aangezien we de gemiddelde inkoopprijs wilden verlagen. Hopelijk komt het bedrijf met meer goede boorresultaten zodat we dit doel kunnen behalen. Het is in ieder geval goed dat er weer kopers in het aandeel zitten

First Mining Gold

Dit aandeel kondigde afgelopen week aan dat het een nieuw project gekocht had wat in 1 keer hun resources verdubbelde naar nu zo’n 10 miljoen ounce. Dit is groot te noemen. We begrijpen dan ook nooit zo goed waarom de markt dit aandeel nooit zo goed waardeert. Wij denken dat dit best wel eens zo’n aandeel kan zijn wat ineens met honderden procenten tegelijk omhoog kan schieten eer beleggers realiseren wat dit bedrijf in handen heeft. Nu is het echter nog lang niet zover. De stijging boven het 50-daags gemiddelde laat zien dat we ook bij dit aandeel de bodem wel gezien hebben.

Conclusie: Er zijn kopers in de markt. En wij denken niet dat het kleine beleggers zijn, maar dat het de grote jongens zijn, dit kunnen insiders zijn of de jongens achter de ETF-fondsen. Als deze trend zich voortzet kunnen we waarschijnlijk bodemvorming zien ontstaan bij meerdere aandelen en uiteindelijk wel in goud.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud kan naar $ 1675, zilver naar $ 18 en olie naar $ 90. Dus we verwachten nog steeds wat volatiliteit. Maar er zijn wat positieve tekenen in de markt zoals dit artikel laat zien. We houden dus nog steeds even de hand op de knip en als de markt besluit om weer te dalen, kopen we waarschijnlijk iets van aandelen bij.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.