Zal de goud – en zilverprijs weer stijgen?

Zal de goud – en zilverprijs weer stijgen?

week 19 / jaar 5

Inleiding

Het is alweer een tijdje geleden dat we het over de prijsontwikkeling in goud en zilver hebben gehad. Misschien onterecht, maar er zijn zoveel thema’s gaande, dat wij ook moeten kiezen. Nu wordt het echter weer tijd. We zullen eerst onze kijk op goud geven, gevolgd met onze kijk op zilver. Daarna hebben we voor u een focus lijstje van aandelen die u eventueel zou kunnen kopen.

Situatie in goud.

De goudprijs schommelt nu zo rond de $ 1880. Goud beweegt zich nu in een patroon tussen de gele lijnen en heeft succesvol de steun gehouden van $ 1860 op de onderste gele lijn gehouden. Wij denken echter dat we nog lager gaan volgende week. Let op signalen rond het 200-daags gemiddelde en zelfs daaronder. Zie groene lijn rond de $ 1835 en magenta lijn rond de $ 1820. Vooral de laatste is iets om je oog op te houden. Wij vermoeden dat we dit prijsniveau gaan aantikken. Eens aangetikt zal er daarna een kleine rally ontstaan om weer boven het 200-daags gemiddelde te sluiten op weekbasis in onze verwachting.

Fundamenteel veranderd er nog steeds niets. Goud blijft in een stijgend trendkanaal. En volgens ons zal het hier ook blijven de komende jaren. Als de FED gedwongen wordt om de rentes weer te verlagen, omdat dit anders de economie te ver verzwakt, en de dollar verzwakt weer, zal goud stijgen tot nieuwe all-time-highs. Dus wij houden nog even vol en kijken knarsetandend toe hoe de mooie winsten die we hadden deels door het toilet worden gespoeld. Achteraf gezien hadden we iets meer winst moeten nemen in de sector, maar goed, achteraf kijk je koe in zijn kont, zoals de uitdrukking gaat in onze steek.

Situatie in zilver

De situatie in zilver is ongeveer hetzelfde als de situatie in goud. Zilver is alleen iets verder qua daling, en zit heel dicht op sterke steun. Wat vervelend is bij zilver is dat dit metaal zich onder een dalend 200-daags gemiddelde begeeft, zie blauwe lijn. De groene lijn ligt bij $ 22,00 en de magenta lijn op ongeveer $ 21,50. Wij denken dat we deze kort aan zullen tikken om vervolgens weer naar boven te kunnen bewegen. Een uitbraak boven het 200-daags gemiddelde op weekbasis zou echter een rally doen laten ontstaan en deze zou dan een lange adem kunnen hebben. Een uitbraak boven de blauwe lijn, nu op ongeveer $ 23,80 zal een uitbraak van zilver bevestigen om vervolgens veel hoger te kunnen bewegen.

Conclusie: Op de korte termijn, meer ellende te verwachten, maar we zijn er bijna. Op de lange termijn blijft het er goed uitzien. Eigenlijk geldt dit ook voor andere sectoren. Wij verwachten tot oktober een heen en weer zigzaggend patroon en na oktober een flinke rally. Ons geduld wordt sterk op de proef gesteld bij de edelmetalen. Maar ach ja, we wachten persoonlijk al sinds 2011, dus 1 jaartje kan er nog wel bij. 1 ding is nu wel zeker, bij de technische groeiaandelen van weleer, zit je nog slechter. En onze verwachting is dat dit de komende 5 jaar zal blijven. Grondstoffen is de sector waar je in wilt zitten. Waarom? We hebben niet genoeg, vooral in het Westen niet. Maar ook China is nog steeds hongerig.

Bedrijven die wij graag willen aankopen als de steunen houden.

Tsja, eigenlijk staat nu alles in de verkoop, maar het volgende lijstje houden we aan voor de aankopen die we misschien doen. Onze cashpositie is echter aardig opgedroogd.

  • NOVO : Hier hebben wij 2 weken reeds over geschreven, u kunt het hier nalezen.
  • AG, een grote zilver producent.
  • MTA, een royalty bedrijf. Wij hebben hier genoeg aandelen van, en kopen waarschijnlijk nog meer van het volgend aandeel in het rijtje als we geld hebben en de kans op een goede aankoop.
  • SAND, een royalty bedrijf. Dit is onze favoriet. Ondanks een grote deal gedaan en meer royalties gekocht voor een waarde van $ 1,1 miljard.
  • Wat kleine aandelen voor ons mandje van gouden eieren. We zullen aandelen bijkopen van bestaande eieren, maar ook nieuwe eieren, zoals Silver Hammer en CMC metals (Staat nog niet op de watchlist).

We liggen hierbij duidelijk de nadruk op zilver. Volgens ons zijn daar de grootste winsten te behalen.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Poef, wederom een slechte week. Zowel Uranium als de Edelmetalen gingen weer erg hard onderuit. Dit blijven echt tijden om de emoties onder bedwang te houden. We hopen dat we slim genoeg zijn en bij durven te kopen. Op NOVO hebben we de trekker nog niet overgehaald, dit aandeel zit nog niet in onze koop zone. En misschien komt het hier ook niet. Maar er zijn nu genoeg andere kansen, dus we zijn niet getreurd. Dit zou achteraf wel een het koopmoment kunnen zijn voor de komende 10 jaar, wie weet. Als u genoeg cash heeft, dan kunt u uw slag slaan.

Wij weten nog niet of we portfolio op tijd kunnen bijwerken de komende weken. Dit aangezien er privé wat activiteiten zijn die erg veel tijd kosten. Als we hier toch kans toe zien, dan ziet u dit vanzelf, hou de website in de gaten, we zullen u niet apart berichten. Misschien doen we dit samen met een update bericht, reden te meer om abonnee te zijn (buiten dat het geheel gratis is natuurlijk).

Motto wordt: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.