Welke kleur gaat goud bekennen?

Welke kleur gaat goud bekennen?

week 6 / jaar 7

Inleiding

Welke kleur gaat goud bekennen de komende weken. Wordt het groen, rood of blijft het geel. Het is al weer een tijd geleden dat we over goud (lees dan ook zilver) geschreven hebben. Deze week kijken we naar de prijsontwikkeling van het edelmetaal en proberen dit naar de toekomst te projecteren. We hebben we een groot aantal speculaties op het gebied van goud in ons portfolio, deze kunnen leden vinden onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com.

De goudprijs.

De goudprijs noteert al een tijdje boven de $ 2000 en lijkt ijzersterk te zijn. We hebben met de groene lijnen een patroon getekend wat ons echter toch wat zorgen baart. Je kan dit zien als een bearish oplopende triangel. Meestal betekent dit dat de prijs naar de onderzijde uitbreekt. Goud zal dus kleur moeten bekennen, we schatten in dat goud 4 tot 6 weken hiervoor nodig heeft. Of goud wordt groen, en stijgt boven de bovenste groene lijn uit en bereikt prijzen van > $ 2120. Of goud wordt rood en valt terug tot onder de onderste groene lijn, en vindt steun op een prijs van ongeveer $ 1850. Of goud blijft geel. In dit geval is het beste dat goud tussen de groene lijnen valt, maar mag zelfs zakken naar de steun van $ 2000. Wij denken dat goud geel blijft de komende weken.

Het zal een beetje touwtrekken worden bij de prijs van goud tussen de banken, die nog steeds short posities hebben, en de kopers, voornamelijk in Azië waar de consument veel goud koopt op dit moment. Ook de centrale banken slaan nog steeds in. We moeten echter ook met het rode scenario rekening houden. En dan is het verstandig om te kijken wat de aandelen doen in de edelmetaalsector. Zie onderstaande afbeelding.

Dit is dezelfde grafiek als de eerste afbeelding in dit artikel, maar dan hebben we een % schaal en de prijsontwikkeling van GDX toegevoegd. GDX is een mandje met de grotere edelmetaal bedrijven en dan vooral op het gebied van goud. De GDX is met de oranje lijn weergegeven. Duidelijk is te zien dat de goudmijnen niet veel kopers hebben op dit moment. Ze lopen enorm achter op de prijs van goud en dan minimaal 20%. Normaal gesproken hebben ze een hefboom op goud en de oranje lijn zou dus boven die van de grafiek van goud moeten liggen. Er is dus kans dat er een herwaardering van 30-50% komt. De vraag is echter wanneer, we wachten immers al zo lang.

Op de lange termijn denken we nog steeds dat goud groen wordt. Het kan best zijn dat de prijs van goud voor de kerst van 2024 op zo’n $ 2500 noteert. Het blijft echter speculeren, we houden echter een aantal aandelen aan voor dit scenario om dan flink te kunnen profiteren.

Conclusie

Wij veranderen iets van strategie. Ten eerste verkopen we wat speculatieve aandelen om hiervoor dividend goudaandelen te kopen. We hebben er 2 op het oog die we deze week aan onze leden laten weten, zodra we de speculatieve aandelen uit de deur hebben gedaan. De goud dividend aandelen keren op dit moment zo’n 4 – 4,5% uit en kunnen dus prima in de income portfolio toegevoegd worden.

Ten tweede zullen we opties kopen, althans dit gaan we proberen, op zilveraandelen. Aan de ene kant verkopen we en aan de andere kant kopen we. Dit lijkt dubbel, maar wij denken een goede strategie voor ons. Dit betekent niet dat het voor hetzelfde hoeft te zijn. Wij zitten te overwogen in speculatieve aandelen. Het kan goed zijn dat goud groen wordt en deze aandelen werkelijk gaan knallen en we dus de aandelen deels verkocht hebben. We willen echter onze portfolio naar de onderzijde beschermen en dit betekent ook wat minder winst pakken in de toekomst.

Lees verder

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio. 
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Geen update. 
  • Metaal mijnbouw aandelen: Zijn een klein beetje weggevallen maar houden zich redelijk goed, we verwachten dat een bodem is qua prijzen. 
  • Olie en gas aandelen. Vielen deze week ook wat terug, maar de portfolio ligt er nog altijd prachtig bij, met 1 van de aandelen die bijna een 100% winst heeft en bijna een nieuw FGS aandeel is.
  • Steenkool aandelen. Ook het nieuwe aandeel begint winst te maken. 1 aandeel staat op verlies de rest stijgt gestaagd. We verwachten veel van deze portfolio.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen, zie artikel wat onze plannen hier zijn.
  • Uranium. Deze week behoorlijk wat verkocht en verder een aantal verkooporders tegen hogere prijzen ingezet. Maar let op, we nemen alleen wat winst. We staan nu op ruim 300% winst voor de gehele portfolio en we laten aandelen rijpen de komende jaren. Wij denken dat deze markt op de korte termijn iets kan terugvallen, maar op de lange termijn stijgen de aandelen waarschijnlijk nog honderden procenten.
  • Basis metalen, deze blijven een beetje doorsukkelen. 
  • Olie en gas, hier zijn we zeer bullish op en zijn op zoek naar een nieuw speculatief aandeel.
 3. De trading portfolio. Onze prestaties lopen hier wat terug. We nemen wat nieuwe opties die het misschien mogelijk maakt op de prestatie wat te verhogen. Maar we hebben ook wat bescherming in deze portfolio, en bescherming kost geld.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.