Het grote plaatje van zilver.

Het grote plaatje van zilver.

week 7 / jaar 7

Inleiding

Welke kleur gaat goud bekennen de komende weken, dit was het artikel van vorige week, u kunt het hier nalezen. Voordat u dit artikel leest raden we aan het vorige artikel nog even vlug door te lezen. Deze week kijken we naar de kleine broer, zilver. We kunnen voor goud en zilver bijna dezelfde grafieken produceren op de korte termijn. Er zijn echter op lange termijn belangrijke verschillen. We proberen deze cyclus met opties te bespelen, we hebben er op dit moment 2. Deze kunnen leden vinden onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com vinden.

De lange termijn zilverprijs.

De zilverprijs, ondanks veel druk op de korte termijn, ligt er ijzersterk bij. Dit is te zien door de steun die houdt, die door de lichtblauwe lijn is weergegeven. Bij de goudprijs kan zo’n zelfde soort lijn getrokken worden. Ook de bovenste lijn, de groene weerstandslijn, kan bij goud getrokken worden. Op lange termijn is er echter 1 belangrijk verschil. En dat is dat de goudprijs onlangs een all-time-high in de dollar heeft gemaakt, en dat in andere grote valuta, zoals de euro, yen, ect., een all-time-high iedere dag zowat gemaakt wordt. Alleen de dollar houdt het hardnekkig vol om geen grote uitbraak te laten gebeuren.

Bij zilver is het beeld totaal anders op lange termijn. Zilver heeft 2 keer eerder in de geschiedenis een hogere prijs gehad. De eerste keer tijdens de actie van de Hunt broers, eind jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw. De tweede keer in 2011, die nog helder op ons netvlies staat. Sindsdien is zilver weggevallen tot net boven de $ 10,-. Nu staat de koers boven de $ 22,-. Het triangel patroon tussen de groene en blauwe lijn is meestal positief en vertelt ons, dat de kans groot is, dat we naar de bovenzijde uitbreken. Dit kan nog enkele weken duren. Als dit echter gebeurt dan ligt de weg open richting de $ 48,-. Zover is het echter nog lang niet. We schreven immers dat de kans groot is op een uitbraak. Dit betekent dat er ook een kleine kans is dat het naar de onderzijde uitbreekt. Als dit gebeurt moeten we onze kijk op zilver en waarschijnlijk alle edelmetalen herzien.

Conclusie

Zilver heeft zo te zien een goede kans op een flinke stijging het komende jaar. Onze strategie is om opties op zilveraandelen te kopen. We hebben er nu 2 aangeschaft, we kijken de komende weken of we dit kunnen uitbreiden door meer call opties te kopen. Verder hebben we onlangs 2 goudaandelen gekocht, die een flink dividend uitkeren. Wilt u zien welke aandelen en opties we in ons portfolio hebben, dan kunt u lid worden van onze betaalde website. Leden kunnen met de onderstaande knop inloggen.

Lees verder

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

 1. De inkomen portfolio.
  • Verslavingsgevoelige aandelen: Lijken iets weg te zakken. deze moeten we in de gaten gaan houden.
  • Metaal mijnbouw aandelen: Blijven een klein beetje weggevallen, maar houden zich redelijk goed, we verwachten dat een bodem is qua prijzen. 
  • Olie en gas aandelen. Veerden iets op, we verwachten veel van deze sector het komende jaar.  1 van de aandelen heeft alweer een 100% winst, we denken dat we deze aanhouden tot 110% en een trailingstop van 10% erop gaan zetten, eer we een nieuw FGS aandeel er van maken.
  • Steenkool aandelen. Deze week viel de sector wat terug. We verwachten veel van deze portfolio.
 2. De speculatieve portfolio:
  • Edelmetalen, zie artikel wat onze plannen hier zijn.
  • Uranium. Deze week zakte het metaal wat weg onder de $ 100, om de week erboven weer af te sluiten. De markt besloot toch om te verkopen, wat druk gaf op de aandelen. Dit is ook precies de reden waarom we winst genomen hebben. We kijken het even aan, maar misschien nemen we meer winst in deze sector.
  • Basis metalen, deze blijven een beetje doorsukkelen. 
  • Olie en gas, hier zijn we zeer bullish op en hebben een nieuw speculatief aandeel in ons portfolio opgenomen.
 3. De trading portfolio. Onze prestaties lopen hier sterk terug. We nemen wat nieuwe opties die het misschien mogelijk maakt op de prestatie wat te verhogen. Maar we hebben ook wat bescherming in deze portfolio, en bescherming kost geld.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.