Olie service bedrijven, nu al 1 aandeel op 100% winst!

Olie service bedrijven, nu al 1 aandeel op 100% winst!

week 5 / jaar 7

Inleiding

Deze week schrijven we over bedrijven die actief zijn in dienstverlening op zee, voor boorplatformen of grote oliebedrijven. We hebben zes speculatieve aandelen in ons huidige portfolio, waarvan 1 reeds 100% is gestegen. We zullen heel kort behandelen waarom wij denken dat deze sector zal profiteren van de komende stijging in de olieprijs. Verder hebben we voor onze leden een nieuwsbrief gemaakt die op onze site onder het kopje “nieuwsbrieven”: https://investor-assistance-pro.com te zien is. U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Verder nog een oproep, aan diegene, die nog wil profiteren van de huidige lage prijzen van onze abonnementen, zie https://investor-assistance-pro.com/we-verhogen-onze-abonnementsprijzen-per-01-02-2024/

De olie service bedrijven zijn de eerste bedrijven die profiteren van de stijging in de olieprijs.

Bovenstaande grafiek laat de prijs in olie zien vanaf 2010. Duidelijk is te zien dat er een stijgende trend is sinds 2016. Hierbij laten we even de Covid crash buiten beschouwing. We hebben een gele lijn getrokken die de stijgende trend duidelijk maakt. Wij denken dat de komende 5 jaar deze trend blijft aanhouden, tenzij er iets gebeurd, zoals een wereldoorlog, of een Covid uitbraak. Dan ligt het eraan hoezeer de wereldwijde handel wordt stilgelegd. Het betekent echter niet, dat de prijs nooit onder de gele lijn kan komen, er zullen best korte periodes zijn waarbij dit gebeurd. Maar volgens ons is de algemene trend omhoog de komende 5 jaar.

Grote oliebedrijven hebben veel te lang gewacht met kapitaal in het vinden van nieuwe oliebronnen te steken. Maar hun is geen blaam te treffen. Het is de schuld van de politiek die hun oren veel te veel laat hangen naar de woke gemeenschap. Deze bestaat vaak uit mensen die er niets van snappen, of niet willen snappen en wensdenken verwarren met wat er mogelijk is. Iedereen is immers voor een wereld die schoon is en weinig CO₂ uitstoot, het moet echter wel mogelijk zijn, zonder dat de hele economie in elkaar stort. We lopen reeds tegen de grenzen aan wat mogelijk is. Grote oliebedrijven beseffen dit en trekken geld uit om naar olie te zoeken op zee. Vooral de velden voor de Braziliaanse kust, de Guyaanse kust, en de kust voor Namibië en Angola spelen tot hun verbeelding.

Bron: databayou.com

Als eerste zullen bedrijven profiteren die service verlenen aan de grote oliebedrijven, dit zijn bedrijven die boren naar olie, en bedrijven die service verlenen aan deze bedrijven of service verlenen aan andere offshore activiteiten. Het mooie is dat dit soort bedrijven ook voor bijvoorbeeld windparken een flink orderboek hebben.

Conclusie

Wij verwachten een glanzende toekomst voor offshore olie service bedrijven. We hebben er reeds 6 in ons portfolio, waarvan 1 op 100% winst staat. De rest gaat langzaam maar zeker stijgen, maar dit zal enige tijd nodig hebben

Lees verder

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

We hebben de portfolio’s flink veranderd. We streven ernaar om iedere week alles te updaten maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update te zijn. We hebben nu verschillende portfolio’s:

 1. Een inkomen portfolio. Waarom? Omdat we een duidelijke scheiding willen voor aandelen die dividend uitkeren en die ons van inkomen voorzien. Dit zijn de lange termijn investeringen en vormen de ruggengraat van onze investeringen. Deze portfolio bestaat uit een aantal ETF’s. Deze ETF’s zijn niet op de beurs verhandelbaar, maar is een mandje van aandelen die wij als thema willen behandelen. Deze mandjes zijn:
  • Aandelen die de verslaving van mensen benadrukt. Dit soort aandelen doet het altijd goed, je kan hierbij aan tabak, koffie, drank, ect denken.
  • Aandelen die metalen uit de grond halen.
  • Aandelen die olie en gas gerelateerd zijn.
  • Aandelen die steenkool uit de grond halen.
 2. Een speculatieve portfolio. Waarom? Omdat hier met kleine investeringen grote winsten mogelijk zijn. De aparte categorieën waarin wij speculeren zijn:
  • Edelmetalen
  • Uranium
  • Basis metalen
  • Olie en gas
 3. Een trading portfolio. Waarom? Omdat we hier hoofdzakelijk met opties kunnen handelen en zodoende onze winst proberen op te krikken. Verder zorgt dit voor een financiële buffer die we kunnen inzetten als een crash als 2008 of Covid gebeurd.
 4. Een totaal overzicht van de portfolio’s. Waarom? Om onze overall prestaties te kunnen volgen.
 5. Een dividend overzicht. Waarom? Om het inkomen te monitoren dat we uit onze inkomen aandelen halen. Dit is de bedoeling dat het de komende jaren gaat groeien.
 6. Een updates overzicht. Waarom? Om onze aankopen, verkopen en openstaande orders bij te kunnen houden. Ook staat hier de totale openstaande cash positie op.

De volgende keer zullen we updates geven over alle 6 de overzichten en portfolio’s, als er niets te melden is, schrijven we geen updates.

Verder denken we dat we nog wat uranium posities de deur uit doen en een aantal edelmetaal posities gedeeltelijk afbouwen. Als we tot actie overgaan laten we dit de leden weten.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.