We steken er een op in de cannabis sector!

We steken er een op in de cannabis sector!

week 41 / jaar 6

Inleiding

Deze week verdiepen we ons in een geheel andere sector. Namelijk de cannabis sector. Wij denken dat, deze industrie aan het uitbodemen is, en dat de komende jaren weer groei mogelijk is, na een aantal jaren van neergang. Bij cannabis denkt men al snel aan rokende hippies of jongeren, maar voor 90% heeft het medische toepassingen. En dan vooral bij pijnbestrijdingen. We denken een mooi aandeel in deze sector gevonden te hebben wat een mooi dividend van bijna 10% per jaar uitkeert. Leden kunnen dit aandeel bekijken onder het kopje “nieuwsbrieven” op: https://investor-assistance-pro.com . We zullen u in het artikel proberen uit te leggen waarom wij een verwachten dat de sector weer tot bloei zal komen.

Uitbodemen.

In de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat de cannabis sector eerst tot zeer grote hoogte gestegen was, en vervolgens een zeer lange consolidatie periode de laatste jaren onderging. De grafiek is van een van de grootste ETF’s in de sector. Deze ETF heeft natuurlijk de grootste bedrijven in haar portfolio van de cannabis sector. Dit laat zien, dat na de hype in dit soort aandelen, de industrie nog steeds levend is, en dat het volwassen gaat worden. De aandelen liggen op de absolute bodem en zijn rijp voor een stijging. Bedrijven (de meeste) maken nog geen winsten, maar de cijfers verbeteren sterk de laatste jaren. Het bedrijf wat wij op het oog hebben maakt wel winst en keert dit in dividend uit. We verwachten omdat de meeste producenten waarschijnlijk winst gaat maken, het bedrijf wat wij gekocht hebben hiervan gaat profiteren.

De 1 jaar grafiek van dezelfde ETF laat zien dat er vorige maand een opleving was in de sector. Door de algehele daling in de markt, is deze weer bruut de kop ingedrukt. Dit is vrij normaal bij uitbodemen, we verwachten daarom, alhoewel minder heftige bewegingen, bewegingen van de prijs.

Waar komt de groei vandaan?

Deze industrie is nog volwassen aan het worden. Daarom is de acceptatie nog vrij laag, en dan denken we vooral in de medische wereld. Al jaren is bekend dat vele patiënten, met name die MS hebben, baat hebben wij werkzame stoffen die in cannabis zit. Het kalmeert het lichaam waardoor men minder last heeft van de ziekte. Dit wordt steeds meer geaccepteerd, door artsen die het voor schrijven. Verder is het nog maar in 21 van de 50 staten gelegaliseerd in de Verenigde Staten. Door een bredere acceptatie denken we dat er meer staten zijn, die zich aan gaan aansluiten bij een legalisatie. Het aandeel dat wij op het oog hebben opereert in de 18 staten, en kan dus nog in minimaal 3 staten groeien.

Verder zal de groei komen van andere toepassingen in deze industrie. Wist u bv. dat grote tabaksmerken en drankfabrikanten grote investeringen gedaan hebben en deze vasthouden. Dit doet men niet voor niets, men ziet toepassingen in de toekomst weggelegd.

Conclusie:

De sector ligt op de bodem en het meest waarschijnlijke scenario is dat het vanaf nu gaat stijgen. Vooral als cannabis producerende bedrijven winst gaan maken. En dit betekent maar 1 ding, mogelijk hogere winsten voor het bedrijf wat wij op het oog hebben. Kijk op investor-assistance-pro om de nieuwsbrief te lezen.

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium maakte deze week een flinke duik, en staat nu rond de $ 70. Aandelen in deze sector zijn gezakt, maar het is onze verwachting dat we op dit niveau blijven voor een aantal weken tot maanden.  Olie daalde ook flink, echter op onduidelijk nieuws. We verwachten dat er herstel te zien zal zijn de komende weken. Vooral naar aanleiding van de onrusten in de wereld. Steenkool deed mee aan de duik, maar lijkt te herstellen. Goud en Zilver zakten stevig weg, we worden langzaam moe van deze sector, misschien overwegen we een deel van ons geld eruit te trekken. Batterij metalen doen het dit jaar niet best en ook deze week niet, dit hadden we echter verwacht, daarom ook geen nieuwe investeringen in deze sector.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.