Goud steekt zijn kop weer op boven het 200-daags middelde

Goud steekt zijn kop weer op boven het 200-daags middelde

week 42 / jaar 6

Inleiding

Er is eindelijk weer een beetje leven in de goudprijs te ontdekken. Deze week doen we dan ook een voorzichtige analyse wat dit voor de komende maanden kan betekenen. We hebben reeds genoeg investeringen in de edelmetaalsector, leden kunnen deze aandelen bekijken onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com .

Goud wint weer aan kracht, maar blijft dit zo?

Goud laat zich moeilijk op vraag en aanbod sturen. Het beweegt meer op sentiment. Met de onrusten in de gehele wereld kon de goudprijs eigenlijk maar 1 ding doen, en dat is stijgen. Afgelopen vrijdag deed goud dit dan eindelijk ook, en hoe! Het won met maar liefst 3,5%. Waarom goud eerst zoveel wegzakte, is geen directe reden voor te vinden en dit is zwaar frustrerend. Het kan eraan liggen dat inflatie zakte (althans volgende officiële kanalen) of dat Bolivia $ 1 miljard aan goud verkocht om haar hoofd boven water te houden.

Er zijn echter een aantal bemoedigende tekenen te zien dat goud misschien toch aan kracht gaat winnen de komende maanden. We zullen deze voor u opsommen:

  • Ten eerste is dat goud zijn hoofd weer iets boven het 200-daags gemiddelde heeft gestoken. Zie de gele cirkel in de grafiek. Dit is erg belangrijk. Het moet echter eerst nog bevestigd worden door een aantal dagen hierboven te blijven volgende week. Mocht het gelijk weer wegzakken is het ontmoedigend moeten we zeggen. Mocht de prijs boven het stijgende 200-daags gemiddelde (donkerblauwe lijn) blijven is het juist bemoedigend.
  • Ten tweede is dat het slechtste seizoen nu achter ons is. Historisch gezien zakt goud in de zomermaanden meestal wat weg om aan het eind van het jaar of in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar weer flink te stijgen. Of het nu ook zo is, laat zich raden. Mocht de prijs boven het 200-daags gemiddelde blijven is de kans hierop een stuk groter.
  • In andere valuta’s noteert goud al een all-time-high, deze week bv. ook in de Japanse Yen.
  • Het lijkt erop dat de $ gaat zakken de komende maanden. Dit is gunstig voor de goudprijs die in dollars genoteerd is.
  • In China staat een groot vastgoed bedrijf op omvallen, dit kan zorgen voor meer onzekerheid op de markt waardoor chinezen meer goud gaan kopen. Dit was reeds te zien aan de goudprijs in China zelf. Ja, men heeft tegenwoordig een eigen exchange in China van goud, en deze stond 8% hoger dan in de Verenigde Staten.

En nu?

We blijven nog even zitten op onze aandelen. Het ligt eraan hoe gek het wordt. En dit geldt voor een grote stijging of een grote daling. Bij een grote stijging nemen we wat geld van tafel in de edelmetaalsector. Ook bij een daling doen we dit, hier zal het verlies echter groter zijn. Waarom doen we dit? Omdat we te veel in de edelmetaalsector zitten qua investeringen ten opzichte van andere sectoren. We willen ons in de toekomst meer richten op langzame groeiers die dividend uit betalen. En deze zijn helaas niet in de edelmetaalsector te vinden. Waarschijnlijk beginnen we hier in het eerste kwartaal van volgende jaar mee, het ligt er maar helemaal aan wat de goudprijs doet.

Dit is onze strategie, dit willen we benadrukken. Als u een meer gezonde verdeling in uw portfolio heeft, dan kunt u dit zo houden. Goud heeft nog steeds glans in de toekomst is onze verwachting.

Conclusie:

We zullen de markt bespelen met opties en geen nieuwe investeringen doen. Bent u benieuwd welke opties wij onlangs bijgekocht hebben dan raden we aan om onder het kopje “updates” te kijken op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium blijft stabiel en staat nu rond de $ 69. Ook stabiliseren de aandelen iets, we denken dat dit nog wel een aantal maanden zo blijft eer er weer een nieuwe stijging mogelijk is.  Olie won ook weer iets aan kracht. Goud en Zilver hebben we behandeld in dit artikel. Batterij metalen doen het dit jaar niet best en ook deze week niet, dit hadden we echter verwacht, daarom ook geen nieuwe investeringen in deze sector.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.