Uranium is definitief uitgebroken!

Uranium is definitief uitgebroken!

week 44 / jaar 6

Inleiding

Uranium is boven de $ 73 per pond gesloten. In dit artikel doen we een poging uit te leggen waarom dit zo belangrijk is. We hebben reeds genoeg investeringen in de uraniumsector, leden kunnen deze aandelen bekijken onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com . Dus, wij doen geen nieuwe investeringen. Misschien kunt u als lezer, na het lezen van het artikel, hier anders over denken.

Uranium heeft een belangrijke steun op zak, maar hoe nu verder?

In de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat $ 73 per pond eerst een weerstand was, maar nu een flinke steun gaat vormen. De huidige prijs staat namelijk op $ 74,20 en lijkt door te gaan stijgen. 100% garantie krijgen we hierop natuurlijk niet, maar het enige wat dit kan veranderen is een kernramp. Deze kans is klein, maar de kans is er, dus vlak dit nooit uit. Waarom $ 73 zo’n belangrijke steunlijn is geworden sinds deze week laat zich tonen in de onderstaande grafiek, waar de uraniumprijs van de afgelopen 25 jaar geprojecteerd is.

We moeten hiervoor alweer 12 jaar terug in de tijd, namelijk 2011. In 2011 was het de laatste keer dat uranium een prijs van $ 73 zag. En waarom zakte de prijs weg? In 2011 hadden we de ramp in Fukushima. Het duurt dus 12 jaar eer men deze klap te boven is gekomen. Als men nog verder terugkijkt, ziet men de all-time-high prijs van ongeveer $ 140. Deze prijspiek in 2007 werd veroorzaakt doordat men problemen had met te veel water in een mijn van Cameco. Deze mijn produceert nu nog steeds.

We zeggen hiermee niet dat de uraniumprijs in 1 keer naar de $ 140 gaat. In 2007 was er echt een uitzonderlijke situatie. Hoe zal het uraniumverhaal dan verlopen volgens ons? Wij denken dat we een behoorlijke tijd tussen de $ 80 en $ 73 zullen dansen. We denken minimaal 6 maanden tot een jaar. Maar er zijn scenario’s te bedenken dat dit wel eens heel veel sneller kan gaan dan wij nu denken. Een scenario speelt zich nu al af voor onze ogen en dat is de Oost, West scheiding van de wereld. Scenario’s die een sterkere stijging van de prijs van uranium kunnen veroorzaken zijn:

  • Zoals reeds gezegd, de Oost en West confrontatie. China heeft al langlopende contracten met Kazachstan in de zak en het zal ons niet verbazen als ze de komende jaren alle beschikbare uranium uit dit land zuigen en niets overlaten voor de rest van de wereld. Chinezen zijn niet bang om grote voorraden aan te leggen.
  • Een andere Oost en West confrontatie bevindt zich in Noord-Afrika. Dit is misschien raar gezegd, maar de Wagner groep zit daar al jaren te etteren. En men heeft het voor elkaar. De Fransen wordt langzaam maar zeker de deur gewezen. Misschien terecht, vanwege hun koloniale houding in dit soort landen, maar of de Afrikaanse landen beter af zijn met de Russen of de Chinezen is maar de vraag. Wij denken van niet, maar wij zijn dan ook geen Afrikanen. Deze week kwam er een bericht dat de Franse kernreactors langzamer gaan draaien. Leest u het goed! En dit met de winter voor de deur. Dit betekent volgens ons, dat men ziet dat de uraniumvoorraden slinken. Men is naarstig op zoek naar de pondjes uranium. De vraag is alleen, waar gaat men die vinden als vanwege het conflict in Niger ze het hier niet meer kunnen krijgen.
  • Japan is zijn kernreactoren aan het opstarten. We zijn eerlijk gezegd de tel kwijt, maar volgens ons moeten ze nu bijna allemaal weer aan staan. Rick Rule heeft altijd gezegd dat de prijs van uranium pas weer stijgt als de Japanse reactoren weer bijgezet worden. En we moeten zeggen, de man heeft gelijk gehad. De Japanners hebben waarschijnlijk goede contracten kunnen aanleggen met de mijnen, maar mocht dit niet zo zijn, en het zijn te korte termijn contracten, of een mijn kan niet aan haar verplichtingen voldoen, moeten ze toch extra pondjes op de markt kopen die er haast niet zijn. Dit kan zorgen voor een flink prijsopdrijvend effect.
  • Mijnen wachten met hun productie te starten door allerlei oorzaken. We kennen nu al een aantal voorbeelden. We hebben het al gezien met een Australisch bedrijf dat opereert in Amerika. Een ander bedrijf zou dit bedrijf helpen met het beschikbaar stellen van een molen. Deze samenwerking is nu verbroken waardoor het genoodzaakt wordt later op te starten. Anders zou het bedrijf starten in Q1 2024. Een ander bedrijf opereert in Niger. Men heeft met de onrusten die er nu zijn de mogelijke productie met minimaal 1 jaar uitgesteld. In Canada mijmert (net als Europa trouwens) men liever over de vergunningen dus hier zien we geen mogelijke producent op korte termijn (lees binnen 2 jaar). Veel mijnen moeten minimaal $ 85 per pond uranium op de borden zien eer men rendabel een mijn kan opereren. En dit zou met 2 jaar inflatie wel eens dicht bij de $ 100 kunnen komen te liggen.

Onze strategie en conclusie

We nemen plaats in de wachtkamer. We nemen bij 100% winst de helft aandelen van tafel. Bij 1000% winst nog een helft. Hiervoor of daarna proberen we de markt te timen. Dit wil zeggen, als in de markt het aanbod groter dreigt te worden dan de vraag trekken we ons volledig terug. Behalve als er aandelen in de uranium wereld komen die een flink dividend gaan betalen en die dit bovendien jaren kunnen volhouden. Dit zien we er echter niet echt van komen, dus we houden voorlopig de bovenstaande strategie aan.

Conclusie is dat volgens ons de markt even moet kalmeren. Dit kan inhouden dat we terug naar $ 73, of net hieronder gaan, en vervolgens weer stijgen. Dit patroon zal zich een aantal keren herhalen voordat we definitief omhoog gaan op zoek naar een hogere steun. Hoe langzamer omhoog, hoe beter het is voor ons als investeerder. Het moment van uitstappen wordt dan een stuk makkelijk. Bij een piek is het altijd lastig wanneer op de verkoopknop te drukken.

Bent u benieuwd welke aandelen wij in onze portfolio hebben, dan raden we aan om onder het kopje “portfolio” te kijken op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. (ER ZAT DE AFGELOPEN TIJD EEN KLeINE BUG IN HET SYSTEEM WAARDOOR HET NIET DUIDELIJK ZICHTBAAR WAS OP ONZE SITE HOE en MET WELK ABONNEMENT ZICH BIJ ONS AAN TE SLUITEN. MAAR DIT IS HERSTELD.) U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver lijken er weer een beetje zin in te hebben, vooral goud is sterk. Het wachten is echter dat goud door zijn all-time-high breekt. Dan komt er misschien weer een beetje interesse in de markt. Uranium hebben we in dit artikel voldoende besproken. Koper, dit doet precies zoals we aan het begin van het jaar voorspelt hebben. Tussen de $ 3,5 en $ 4. De rest van de batterij metalen volgen deze trend. Dus voorlopig stellen we investeringen uit in deze sector. Onze steenkool investeringen doen het prima. Deze staan gezamenlijk boven de 10% winst in een half jaar tijd. En dit op de bodem van de steenkoolprijs en voor de winter, niet slecht.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.