Stroomt er eindelijk weer geld naar de goudmijnen?

Stroomt er eindelijk weer geld naar de goudmijnen?

week 45 / jaar 6

Inleiding

Deze week stak de goudprijs zijn kop een aantal maal boven de $ 2000, terwijl hier net onder te sluiten. In dit artikel bespreken we wat voor invloed dit heeft op de mijnbouw aandelen in deze sector. Wilt u zien welke aandelen we in de sector hebben, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com . Wij doen geen nieuwe investeringen. Misschien kunt u als lezer, na het lezen van het artikel, hier anders over denken.

Geld stroomt eindelijk weer in de sector.

De enorme groene kaars op vrijdag laat zien dat er nieuw geld deze ETF in stroomt. Tevens heeft de index een nieuwe bodem gemaakt en is vervolgens boven de vorige top gestegen. Dit laat zien dat er een kleine uptrend gaande is. Dit betekent dat er aandelen in de grotere bedrijven in de goudsector worden gekocht. Meestal is dit een teken dat de kleinere bedrijven volgen. Echter, als we de GDXJ erbij pakken zien we al dezelfde tekenen. Beide indexen maken een hogere top en koersen nu boven hun 50-daags gemiddelde. Het 200-daags gemiddelde is echter nog niet bereikt.

Voor de komende maanden is het echt belangrijk dat goud uitbreekt. Toch is de kans hierop niet bijzonder groot aanzien de RSI al vrij hoog is. Het valt nog maar te bezien of de goudprijs dus nog een all-time-high maakt met deze uptrend. Misschien hebben we wederom een afkoelingsperiode nodig. En ja, dit zou betekenen dat de mijnbouwaandelen opnieuw zouden gaan zakken. De vraag is dan met hoeveel en of het er überhaupt van komt. Het tumult in de gehele wereld is nu zo hevig dat er toch heel veel mensen goud gaan kopen en hiermee wordt de interesse van de mijnbouwaandelen ook aangewakkerd. Dit betekent niet dat we graag tumult zien. We hebben liever dat er geen oorlog gevoerd wordt en dat de mensen vredig met elkaar kunnen leven. Zo is het echter nooit geweest in de geschiedenis en zo zal het nu helaas ook niet gaan. En er is nog veel meer tumult dat komt. Het oosten en het westen zijn in oorlog. Dit vraagt om een brandverzekering voor je geld, en dit is precies de functie van goud.

Met de zilveraandelen is precies hetzelfde aan de hand. Als we naar de bovenstaande grafiek kijken, zien we eigenlijk precies hetzelfde beeld. Zilver is het kleine broertje van goud. In Zuid-Amerika is de letterlijke betekenis van geld gelijk aan zilver. Men gebruikt namelijk hetzelfde woord ervoor. Als goud stijgt, stijgt zilver mee, en op een gegeven moment zal het harder stijgen dan goud.

Onze strategie en conclusie

We wachten al een tijd op een heropleving van de goudsector. Al in vele valuta heeft goud een all-time-high gemaakt, en misschien wel alle, behalve uiteraard in de $. We denken dat het nog steeds mogelijk is in Q1 2024. En we willen dit zien voor het eind van Q2 2024. We zeggen dit zo expliciet, aangezien we ons geld gedeeltelijk uit de sector willen trekken. We zijn te zwaar in de sector gestapt en zoeken een manier om gedeeltelijk uit te stappen. Een andere reden is, dat we in andere sectoren eenvoudig weg gezien veel grotere mogelijkheden zien. We zullen echter niet volledig uitstappen, maar altijd een brandverzekering houden, totdat de prijs van goud en zilver parabolisch begint te stijgen. We houden namelijk wel geloof in goud. Dit geloof wordt echter flink op de proef gesteld de laatste jaren. Pas op het punt dat het parabolisch begint te stijgen, trekken we ons waarschijnlijk langzaam volledig terug. Maar zover is het nog lang niet. We zullen onze leden op de hoogte stellen als we aandelen verkopen. Indien u denkt dat u niet genoeg investeringen in de sector heeft kan het nu een goede tijd zijn om aandelen te kopen.

Bent u benieuwd welke aandelen wij in onze portfolio hebben, dan raden we aan om onder het kopje “portfolio” te kijken op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver lijken er weer een beetje zin in te hebben, vooral goud is sterk. Het wachten is echter dat goud door zijn all-time-high breekt. Dan komt er misschien weer een beetje interesse in de markt. Uranium hebben we in dit artikel voldoende besproken. Koper, dit doet precies zoals we aan het begin van het jaar voorspelt hebben. Tussen de $ 3,5 en $ 4. De rest van de batterij metalen volgen deze trend. Dus voorlopig stellen we investeringen uit in deze sector. Onze steenkool investeringen doen het prima. Deze staan gezamenlijk boven de 10% winst in een half jaar tijd. En dit op de bodem van de steenkoolprijs en voor de winter, niet slecht.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.