Uranium aandelen zijn relatief goedkoop

Uranium aandelen zijn relatief goedkoop

week 52 / jaar 6

Inleiding

Deze week verklaren we waarom uranium mijnbouwaandelen achterblijven bij de prijs van uranium. Met onze uranium investeringen staan we gemiddeld op 180% winst. Wilt u zien welke aandelen we in ons portfolio hebben die uranium gerelateerd zijn, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com. U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Uraniumaandelen vergeleken met de uraniumprijs

De groen/ blauwe gestippelde lijn is de uraniumprijs en de oranje lijn is URNM, een uranium ETF dat uranium bedrijven huisvest. De gele pijl illustreert het gat tussen de beide lijnen op dit moment.

Als u goed naar de grafiek kijkt is het gat tussen beide lijnen het afgelopen jaar nog niet zo groot geweest als nu. Aandelen zijn 40% gestegen, maar de prijs van uranium is ruim 80% gestegen. Deze prijs ligt nu rond de $ 91,50. En de prijs heeft potentie om verder te stijgen. Het gat is dus nu zo’n 40% groot. Als we kijken naar de vorige periodes is dit niet groter geweest dan 20%. We hebben helaas niet meer data, aangezien deze ETF niet zo lang bestaat, maar wel de meest betrouwbare ETF is.

Het grote verschil in stijging kan ertoe leiden dat mijnbouw aandelen in uranium een inhaalslag kunnen maken vanaf het begin van volgend jaar. Een herwaardering van minimaal 20% zou normaal zijn vanaf dit niveau, maar het kan ook zijn dat de uraniumprijs verder stijgt tot bijvoorbeeld boven de $ 100. In dat geval moeten de aandelen minimaal met 30% kunnen stijgen. We schatten in dat voor sommige aandelen in ons portfolio een herwaardering van 50% mogelijk moet zijn, hier is het volgende voor nodig:

  • De prijs van uranium moet op dit niveau blijven of de stijgende lijn voortzetten.
  • De algemene markt moet op hetzelfde niveau blijven of stijgen het komende kwartaal Q1 2024.
  • Een bedrijf moet het potentieel hebben om binnenkort, lees in 2024/5, in productie kunnen komen.

We hebben een aantal kandidaten in ons portfolio die aan de derde voorwaarde voldoet. Nu is het zelfs zo, dat aandelen door een hefboomeffect vaak sneller stijgen dan de onderliggende grondstof. Grotere stijgingen moeten dus mogelijk zijn. Maar laten we dit eerst even afwachten en conservatief blijven.

Hoe komt het dat aandelen gelijk blijven of zelfs zakken sinds november?

Dit wordt veroorzaakt door 2 zaken, namelijk:

  1. Winstnemingen. Investeerder hebben grote winsten in de uraniumsector behaald en nemen deels winst en hopen dat door oorzaak 2 de prijs verder zakt, dit om aandelen begin volgend jaar goedkoper terug te kunnen kopen.
  2. Tax loss selling. Dit fenomeen kunt het beste hier nalezen: tax loss selling. Het gevolg hiervan is dat aandelen verkocht worden over de gehele linie.

Conclusie

We houden onze uranium investeringen stevig vast, aangezien we denken dat volgend jaar het eerste kwartaal beter zal zijn dan het laatste kwartaal. We denken er zelfs over na om een nieuw aandeel te kopen. Als we dit doen, dan waarschijnlijk volgende week.

Bent u benieuwd welke aandelen wij in het portfolio hebben, en u bent geen lid, dan raden we aan om een abonnement te nemen op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Lees verder

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver stegen iets, maar toch willen deze grondstoffen nog niet echt de startblokken komen. Waarschijnlijk hebben we nog 1 flinke daling voor de boeg voordat we eindelijk omhoog kunnen in deze grondstof qua prijs. De dividendaandelen gaan allen nog steeds goed. Uranium blijft qua prijs iets stijgen naar verwachting, de aandelen bleven iets gelijk. Energie is nog steeds aan het uitbodemen en hier moeten we geduld bewaren. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.