Op een kritische lijst staan betekent overleven

Op een kritische lijst staan betekent overleven

week 51 / jaar 6

Inleiding

Vorige week schreven we u een artikel over de uitkomst van COP28. Uranium werd als groen bestempeld en dat niet alleen, de wereld moest huidige kernenergie verdrievoudigen. In dit artikel omschrijven we de tactiek van andere industrieën, na de uitkomst van COP 28. Men wil koper en nikkel ook op de radar. Wilt u zien welke aandelen we in ons portfolio hebben die koper gerelateerd zijn, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com. U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Koper en Nikkel zijn groen?

Eigenlijk is dit een heel rare quote. Waarom is dit nodig zou u zich kunnen afvragen. Het antwoordt is eenvoudig, in een normaal functionerende economie is dit ook niet nodig. De wereld ziet er echter anders uit tegenwoordig. De woke gedacht is flink in de hoofden van de bestuurders geslopen. Alles is vies en niet duurzaam wat uit de grond gehaald moet worden. Op zich klopt dit maar ze zijn essentieel voor het moderne leven. Of wil men toch in grotten leven in de toekomst?

Nu is de gedachte uitgesproken b.v. bij de COP28 dat het gebruik van olie en gas beperkt moet worden. Er staat echter 1 belangrijke zin bij die heel, heel, heel belangrijk is voor de olie producerende landen, en de olieproducerende bedrijven. In 2050 moet de productie van olie en gas, en de producten die daarvan afgeleid zijn CO₂-neutraal zijn. En dit moet eigenlijk de kop zijn van het bericht. CO₂ ondergronds opslaan mag dus hiermee ook staat er in de overeenkomst. Wat dit betekent, is dat olie en gas niet vies en slecht zijn, als de CO₂, maar gecompenseerd wordt. En hiermee zijn we het helemaal eens. Dus men mag weer naar olie en gas boren, men mag weer producten van olie en gas maken, mits dit, maar neutraal is qua CO₂ in 2050. Nog steeds een enorme opgave voor de industrie, maar met een beetje goede wil wel haalbaar en niet onrealistisch. Roepen dat olie en gas productie naar 0 moet is wel onrealistisch. Wie dit denkt, leeft in lala land, en verdient het om in 2050 in een jaar in een grot te leven. Na een jaar halen we deze mensen eruit en vragen het nog een keer aan ze. Denkt u dat olie en gas nodig zijn in onze moderne samenleving?

Wat er dus in de aardolie-industrie gaat gebeuren is, dat er kans is, op nieuwe broodnodige investeringen in nieuwe aardolie en gasvelden, om toekomstige productie te waarborgen. Onze inschatting is, dat de productie tot het jaar 2050 gelijk blijft aan het huidige niveau of zelfs iets stijgt. Verder zullen er veel projecten ontstaan om de CO₂ te compenseren. Dus, ja helaas, de benzine aan de pomp wordt nog duurder. Maar misschien rijden we dan allemaal wel elektrisch! Dit zou een argument kunnen zijn. Maar wie dat denkt, snapt het niet helemaal. Olie en gas zit in alles wat onze moderne samenleving voortbrengt, in de binnenkanten van melkpakken, überhaupt in de meeste verpakkingen, in crèmes, in uw mobiel, in kleding, etc., etc. Eer dit helemaal uitgebannen is, zijn we naar onze inschatting het jaar 2100 ver voorbij.

Kernenergie heeft na COP28 nog beter voor elkaar. Dit is inmiddels groen. Dus u kunt verwachten dat grote fondsen hier in 2024 aandacht voor gaan krijgen, en begrijpen dat er uranium voor nodig is om kernenergie mogelijk te maken. De geldstroom zal langzaam toenemen vanaf volgend jaar in de sector. En met de woorden van een zeer gerespecteerde speculant te spreken, dit is alsof je de inhoud van de Hoover dam moet afvoeren via een tuinslang. Met andere woorden, het geld kan eenvoudigweg zijn weg niet snel genoeg in de sector vinden, omdat er niet genoeg plaats voor is. De gehele sector werd een jaar geleden nog op 30 miljard geschat. Apple is 3000 miljard waard. Een bedrijf is dus 100x zoveel waard als de gehele uranium sector. Wie weet, wie deze speculant is, krijgt een maand lang gratis toegang tot ons betaalde platform. Dit als kerstactie. U kunt u antwoordt mailen naar mailto:info@beleggershulp.nl

Nu naar koper en nikkel. Van nikkel hebben we niet zoveel verstand, hier gaan we ons in verdiepen de komende jaren. We hebben nikkel blootstelling door het hebben van de grote maatschappijen in ons portfolio. Koper echter wordt steeds schaarser. De grote mijnen lopen langzaam terug in productie en groene woke groepen hebben het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen dat investeringen in de sector totaal opgedroogd zijn. Ook is door de bevolking een grote mijn in Panama onlangs gesloten. Dit terwijl er ieder jaar 1 top 10 mijn per jaar moet openenen om de energie transitie mogelijk te maken, wordt er zoals het nu eruit ziet, 0 in de komende 10 jaar in bedrijf genomen. Dus, als er niets aan gedaan wordt, kan je de gehele energietransitie op je buik schrijven. Begrijp je als lezer nu hoe het werkt. Pas als er echt problemen ontstaan, gaan mensen er zich in verdiepen en zien dat bepaalde zaken essentieel zijn. Kernenergie wordt nu gezien als essentieel gezien om voldoende elektrische energie te leveren om andere vormen van energie af te kunnen bouwen. Maar, om de stroom te kunnen vervoeren hebben we leidingen nodig. En waar zijn deze leidingen van gemaakt. Jawel, KOPER.

Dus wat de tweet zegt, is volgens ons ook de juiste weg om dit voor elkaar te krijgen. Koper moet op de lijst van kritische metalen. Over nikkel doen we geen uitspraken, maar onze inschatting is dat er bij BHP genoeg slimme jongens en meisjes zitten die hier verstand van hebben. Het zaadje wordt nu gepland en misschien in COP 29, 30, 31, of 32 zijn er zoveel mensen van overtuigd dat dit realiteit wordt. Dus u zal zien dat we vanaf volgend jaar weer naar koper bedrijven gaan kijken. Het enige wat koper in prijs kan tegenhouden is een recessie. Aangezien we die in Q2 van 2024 verwachten, zullen we waarschijnlijk pas in Q3/Q4 koperbedrijven kopen.

U moet beseffen dat al dit gedoe maar 1 effect heeft. Hogere prijzen voor uw energie behoefte. Het is helaas niet anders. En als energie duurder wordt, wordt alles duurder. Geloof daarom ook niet als men zegt dat inflatie niet meer terugkomt. Voor diegene die boodschappen doet merkt het, alles wordt duurder. Het enige wat dit tegen kan houden is voldoende investeringen in de grondstoffen sector. Als BHP en andere grote bedrijven de regeringen zover kunnen krijgen dat koper inderdaad als een kritisch metaal gezien kan worden, is er een kans dat we een iets goedkopere stroomrekening krijgen. Anders wordt het voor ons in het rijke westen een steegs hogere rekening vrezen we. Erger echter is als men in een arm land woont. Voor diegene die nu geen toegang heeft tot elektrische energie heeft, krijgt dit in de toekomst ook niet aangezien alles naar rijke landen gaat, mocht koper niet op een kritische lijst kopen. Daar, deze arme meneer of mevrouw, ook geen toegang heeft tot olie en gas, zit er maar 1 ding op voor deze arme mensen. ZE MOGEN INDERDAAD IN GROTTEN GAAN WONEN.

Bent u benieuwd welke aandelen wij in het portfolio hebben, en u bent geen lid, dan raden we aan om een abonnement te nemen op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver gaven op vrijdag iets gas terug na in het midden van de week een enorme stijgen te hebben gemaakt. Toch zijn we er niet op gerust dat de edelmetalen zullen blijven stijgen, de banken zitten teveel aan de short kant. In onze tradingsportfolio is een slachting gaande, al onze winsten lijken hier als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Hier moeten we lessen uit gaan trekken. De dividend aandelen gaan allen goed. Uranium blijft qua prijs iets stijgen naar verwachting, toch daalde de prijzen van de aandelen. Dit is tax loss selling. Wij blijven in de sector volledig zitten en verkopen niets. Energie is nog steeds aan het uitbodemen en hier moeten we geduld bewareneren. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.