Uranium aandelen in de aanbieding

Uranium aandelen in de aanbieding

week 29 / jaar 4

Onze lezers hadden deze week al een bericht ontvangen dat wij UUUU (Energy Fuels Inc) bijgekocht hebben. Het aandeel ligt nu net op zijn 200 daags gemiddelde en de RSI (relative strenght index) op 18. Alles onder de 20 is zeer laag en in deze zone is het aandeel teveel verkocht. Zie onderstaande grafiek.

U moet begrijpen dat deze perioden van consolidatie waar aandelen op lage volumes dag in, dag uit verkocht worden vrij normaal zijn in de grondstoffen sector. Ze zijn pijnlijk maar noodzakelijk. We hadden mooie winsten in deze sector en deze zijn allemaal verdwenen als sneeuw voor de zon. Toch zijn we er bedroefd door. Dit geeft ons een kans om opnieuw aandelen te kopen en onze positie te verstevigen in deze sector.

Fundamenteel is er niets veranderd in de sector. Eigenlijk wordt de situatie alleen maar gunstiger. In bovenstaande grafiek ziet u dat de prijs van uranium de laatste 5 jaar in een stijgend kanaal zit. De blauwe lijn, die de spot prijs van uranium laat zien, heeft al 5 jaar hogere bodems en hogere toppen. Wij denken dat deze stijging zich voort gaat zetten. Op dit moment zijn er een aantal zaken die uiterst gunstig zijn voor de prijsontwikkeling van uranium waardoor wij denken dat we hogere prijzen gaan zien. Het is voor ons niet een vraag van of dit gebeurd, maar meer de vraag wanneer dit gebeurd. En wanneer zal het najaar zijn volgens ons.

Factoren die de prijs gunstig gaan beinvloeden zijn:

  • Covid is onder ons en nog steeds onder ons. Het zal naar onze verwachting onder ons blijven. Dit zorgt voor toevoer problemen indien een mijn te maken krijgt met besmet personeel. Kans is redelijk klein maar een wel reëel.
  • Dhr. Sprott, een Canadese miljardair, heeft een fonds opgericht dat fysiek uranium gaat aankopen. Dit zal zorgen voor een schokgolf in uranium land is onze verwachting. Het is een beetje de vraag hoe ze in de markt gaan opereren, maar als ze de markt in een hoek willen drukken dan is dit een partij die dit kan. Als ze de markt langzaam omhoog willen drukken door langzaam uranium te kopen op de markt zodat de spotprijs langdurig langzaam stijgt, dan kunnen zij dit ook. Beide scenario’s zijn gunstig. Zie verder op een kleine samenvatting hoe de uraniummarkt werkt.
  • Uranium mijnen (de meeste), maken nu verlies. Met andere woorden ze moeten het spul voor minder verkopen dan de kosten om het omhoog te halen. Dit houd je niet lang vol. Veel mijnen gaan pas winst draaien bij $ 50-60.
  • Er zijn maar 65 bedrijven in de gehele wereld die uranium kunnen produceren of die op zoek zijn naar uranium. Dus aanbod kan niet snel in de markt gebracht worden.
  • Kazachprom, de grootste producent van uranium samen met Cameco, heeft aangekondigd dat men 20% gereduceerd blijft draaien. Dit betekent dat tot 2023 20% minder uranium op de markt komt.
  • Kerncentrales worden gebouwd in China, en andere delen van Azië, in behoorlijk aantallen. Deze centrales hebben uranium nodig de komende jaren

Dus voor ons is het een uitgemaakte zaak. We verstevigen onze positie op deze niveaus door aandelen aan te kopen die op hun 200-daags gemiddelde terecht gekomen zijn. UUUU hebben we reeds gekocht en EU is ook een kandidaat, zie onderstaande grafiek. We zullen de lezers op de hoogte stellen als wij tot aankoop overgaan. Vanaf maandag kopen we EU met een prijs < CAD 1,05.

Let op, we zeggen hiermee niet dat de markt vanaf dit punt alleen maar kan stijgen. We hebben geen glazen bol. Als de gehele aandelenmarkt hard zakt, zakken deze aandelen vrolijk mee. U moet 50% verlies kunnen dragen met dit soort aandelen. Wij denken echter dat de winstmarge minimaal 500% kan zijn, dit is de reden waarom we dan ook in deze markt opereren.

We hadden u beloofd om terug te komen op hoe de uraniummarkt werkt. Ten eerste is uranium een van de weinige markten die niet op de COMEX verhandeld wordt. DE spot prijs is dus de prijs van vraag en aanbod met een zeer geringe club van mensen. Wat doe je immers met een pondje uranium thuis. Verder is het een markt waarin met relatief weinig geld de jaarlijkse productie al opgekocht kan worden. Daarom is het zo’n grote katalysator dat Dhr. Sprott in de markt stapt. Met $ 1 miljard kan je de markt al aardig in de hoek zetten en ervoor zorgen dat je een speler bent waar men niet omheen kan. Dit is de prijsbepalend. Uiteindelijk moeten de kerncentrales kopen. Deze kopen op de markt met zeer langetermijncontracten. Je wilt er zeker van zijn dat je uranium geleverd wordt, je wilt niet dat je centrale onnodig stop ligt voor een langere tijd. Waarom de utility’s nog niet massaal kopen is voor ons ook nog een beetje een raadsel. Het enige is dat ze makkelijk een jaartje kunnen wachten. Maar er komt een tijd dat ook zij zien dat er gekocht moet worden en dat er misschien zelfs wel niet genoeg is. Dit zal zorgen voor een piek in de vraag waardoor de uraniumprijs door het dak kan stijgen. Zie onderstaande grafiek wat er gebeurde de laatste keer dat dit aan de hand was.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 119% winst. Golden Egg Basket: 29% verlies. Crypto box: 1738% winst. Nucleair bullets: 46% winst. Battery metals: 71% winst

Dieprood deze week. Wat een pijnlijke week en we vrezen dat de pijn nog niet over is. Wij denken dat we dicht bij het moment zitten waar we weer een beetje naar boven kunnen kijken, maar we het kan zijn dat dit nog 3 maanden gaat duren. Volhouden en langzaam bijkopen. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.