Groene olie in de toekomst, is dit mogelijk?

Groene olie in de toekomst, is dit mogelijk?

week 30 / jaar 4

Deze week geven we een koop tip van een aandeel dat wij volgende week aan ons portfolio zullen toevoegen. We blijven dit maal dicht bij huis en we stappen naar een sector waar we al even geen aandelen meer in gehad hebben. Het is de energie sector en wel een klassiek olie aandeel. We hebben het over onze eigen koninklijke olie.

Redenen waarom we RDSA kopen zijn:

  • Olieprijs is met een opmars bezig en volgens ons zullen de prijzen alleen maar stijgen. Waarom? Investeringen in de sector lopen serieus terug. Hierdoor zal er in de toekomst minder olie op de markt gebracht worden en dus bij gelijk blijvende vraag, wat wij verwachten, opwaartse druk op de prijs geven.
  • Shell heeft veel raffinaderijen verkocht, diegene die ze overhouden kunnen ze veel efficiënter inzetten.
  • Dividend rendement is nu 4% en zal stijgen
  • Shell transformeert als snelste ten opzichte van haar concurrenten in een groen bedrijf wat aan haar CO2-doelstellingen zal voldoen.
  • Door negatieve media-aandacht en de uitspraak van de Nederlandse rechtbank (dat Shell 55% CO2 moet reduceren) denkt iedereen dat het bedrijf het zwaar gaat krijgen. Dit is misschien zo, maar Shell zet de transitie in en zal slagen en als beste groene bedrijf uit de bus komen. Velen zullen versteld staan hoe dit bedrijf over 20-30 jaar ons nationale trots weer is. Niet dankzij allerlei klimaat clubjes, maar dankzij de kracht van het bedrijf zelf.

We zullen de volgende nieuwsbrief dieper op de keuze van dit aandeel in gaan. Dit omdat het voor u misschien een beetje vreemde keus is, wij denken echter dat dit soort aandelen de basis moet vormen van iedere portfolio. Wij zijn nu een portfolio aan het opbouwen. Hier nemen we 20 jaar de tijd voor. We zijn nu 4,5 jaar onderweg en zullen dus steeds meer aandelen aan ons Dividend Income Portfolio toevoegen. Dit zijn allemaal aandelen die we van plan zijn om minimaal 5 jaar aan te houden. RDSA is een aandeel dat hier goed bij aansluit. De reden waarom we niet meer van dit soort aandelen opnemen is omdat de meeste te duur zijn. We wachten op een bear-market waarbij als we zo’n 40% daling hebben gehad, dit soort aandelen op kunnen pakken.

Koop 100 aandelen Royal Dutch Shell (RDSA) voor < 16,50 euro op de Amsterdamse beurs

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 120% winst. Golden Egg Basket: 45% verlies. Crypto box: 1795% winst. Nucleair bullets: 55% winst. Battery metals: 76% winst

Poeh, eindelijk weer een klein beetje herstel op de beursen. Edelmetalen, uranium aandelen en crypto’s veerden allemaal iets op. Voor de Basket of golden eggs beginnen we ons onderhand een beetje te schamen. Zo een sell-off hadden we zeker niet verwacht, zo ziet u dat het goed is dat je niet teveel in dit soort aandelen moet investeren anders loop je serieuze schade op. Voor onszelf gaan we dit evalueren waar dit fout is gegaan. VZLA en DEF zijn de lichtpuntjes in de basket.

We realiseren ons dat we u niet goed van EXK op de hoogte gehouden hebben, hopelijk heeft u zelf u beslissingen op eerdere tips van ons kunnen maken. Om volledig te zijn hebben we onze positie met 100 aandelen ingenomen en daarna is het stinkbid gevuld op $ 5. Hiermee hebben we een gemiddelde inkoopprijs van $ 5,29 gerealiseerd. Het aandeel is echter verder doorgezakt en naar ons idee zeer gunstig geprijsd, dus als u nog geen posities heeft ingenomen dan kan dit nu. Deze week kijken we of we 2 putopties kunnen schrijven op het aandeel. Verder hebben we het aandeel TML (Treasure Metals) gratis gekregen bij een SPIN-OUT van FF, ook hebben we hierbij warrants ontvangen.

Voor wat betreft de gekochte aandelen waarbij we de inkoopprijs verlaagd hebben (als doel), verkopen we de helft volgende week weer als we op iets winst staan.

Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.