Uitverkoop bij aandelen nu, wordt de basis van onze portfolio later.

Uitverkoop bij aandelen nu, wordt de basis van onze portfolio later.


volume 11 / jaar 3

We hebben welgeteld 1 aandeel op onze watchlist staan. Dit staat er al heel lang op en de prijs is nu zo gunstig dat we wel toe moeten slaan. Althans dat is ons gevoel. Het gaat over het aandeel Altria (MO). We verhogen onze target aankoop naar $36,50 vanaf $35 en we verhogen het aantal aandelen tot 30. Dit brengt deze investering tot net onder de 1000 euro en onze cashpositie gevaarlijk in de buurt van 0. Toch slaan we nu toe, we proberen u uit te leggen waarom in de alinea na de volgende alinea. Eerst willen we u erop wijzen dat dit voor sommige een omstreden aandeel is.

Altria is het bedrijf achter het beroemde sigarettenmerk Marlboro. Nu hebben ze meer sigarettenmerken onder hun vlag maar dit is wel de meest bekende. In mijn jeugd heb ik, nu met spijt in mijn stem, ook onder andere dit merk gerookt. Indien je tegen roken bent en in zo’n bedrijf belegd kan je tegen je morele kompas aanvaren. Bij beleggershulp bekijken we dit anders. Natuurlijk vinden we de sigarettenindustrie een terrein waar boeven jarenlang de scepter gezwaaid hebben. Men heeft mensen doelbewust verslaaft aan hun producten proberen te maken. Echter wij, en hier staan we blijkbaar vrij alleen in tegenwoordig, leggen de schuld niet wij het bedrijf neer. Toen ik begon met roken wist ik dondersgoed dat roken slecht voor mij was en dat dit mijn gezondheid schade en dat er moeilijk van af te komen was als je iedere dag gewend was om te roken. De schuld van de verslaving ligt dus bij het individu dat rookt en niet bij een bedrijf. Mijn ouders wezen mij op de gevaren. Gelukkig won dit argument op den duur en ik ben voor mijn 30ste weer gestopt en daarna nooit meer gerookt. Wij bij beleggershulp geloven dus in eigen verantwoording. Dit zou het zelfde zijn als een alcoholist Heineken aanklaagt om zijn drankgebruik. Dit zie je gek genoeg nooit gebeuren. Nu is de sigarettenindustrie niet helemaal vrij te pleiten aangezien ze in het verleden dingen hebben gedaan die echt niet door de beugel kunnen. Als u deze bezwaren niet van u af kunt zetten, investeer dan niet in dit bedrijf. Wij denken dat dit iets uit het verleden is, iedereen die rookt moet nu weleens beseffen dat het slecht voor hun is en stoppen met roken, ook moet men niet een bedrijf de schuld geven van hun eigen gedrag. Wij wensen de rookwaren industrie een langzame dood toe (behalve sigaren :-)). Maar waarom dan toch in een bedrijf investeren dat rookwaren aan de mens prijst?

Altria zelf zegt ook van de schadelijke effecten van het roken af te willen en naar een andere toekomst te willen gaan. Meestal denken we dan ehuh, tuurlijk zal wel. Maar Altria voegt daad bij het woord. Men heeft de eerste stap reeds genomen richting de E-sigaret wat jammerlijk op een mislukking uit dreigt te lopen. Het merk JUUL, wat een grote toekomst beloofde, bleek schadelijke en kankerverwekkende stoffen in hun producten te hebben. Dit was de afgelopen jaren een schandaal in de USA. Het aandeel is hier terecht voor afgestraft en men had dit beter moeten onderzoeken eer het op de markt te brengen, een dure fout. Maar ook hier mensen, stop uw kop niet in het zand, als u materiaal in uw longen inhaleert met lekkere smaak en geurstofjes, moet uw opeens niet verbaasd zijn dat het slecht voor uw gezondheid is. De longen zijn gemaakt om zuurstof aan uw lichaam te geven, geen sigarettenrook naar binnen te halen. Nu treft Altria hier natuurlijk ook blaam, zo hebben het boetekleed aangetrokken, een groot deel van JUUL reeds afgeschreven en zich bewogen richting andere industrieën. We komen dan nu bij de redenen waarom u wel in Altria zou kunnen investeren

 • De belangrijkste reden voor ons staat op een website. Hier staat dat ze wegwillen draaien in een andere richting, in een bedrijf dat minder schade aanricht ten gevolge van tabak. Wij geloven de directie aangezien ze reeds in andere industrieën zijn gestapt zoals drank, marihuana en wijn industrie. Ook niet omstreden maar mensen, dan roep ik uw op om niet meer te drinken. Als u niet drink en niet rookt dan heeft uw een reden om zonder hypocriet te worden niet te investeren in dit aandeel.
 • Men heeft maar liefst 10% van de aandelen van AbInbev in handen (de drank gigant). Dit zorgt voor een continu cash stroom zonder hiervoor zelf iets te doen.
 • Men heeft een groot deel van de Californische wijnhandel in handen. Ook dit zorgt voor een mooie cash stroom.
 • Men heeft een zeer groot belang in het bedrijf Cronos, wat marihuana producten maakt. Dit kan in de toekomst een industrie van formaat worden en hiermee voor de cash stroom voor de toekomst verzorgen
 • Free cash flow is op dit moment 10 miljard en men geeft 6 miljard aan dividend uit. Het mooie is dat men haast niet hoeft te investeren om aan de cash te komen, ook hoeft men relatief weinig geld uit te geven voor reclame omdat de merken staan als een huis.
 • De koers en resultaat wordt gedrukt door de afschrijving op JUUL. Maar deze afschrijving zal de komende jaren niet nodig zijn waardoor het resultaat hoger uit zal komen waardoor de koers zou kunnen stijgen
 • Men heeft onlangs het kwartaal dividend verhoogt. In deze tijden laat dit zien dat het bedrijf zelf vertrouwen heeft in de toekomst.
 • Het dividend rendement ligt nu op maar liefst 9,5%. Met zo’n wereldbedrijf vind u deze kans maar zelden.

Koop 30 aandelen Altria (MO) met een koers van <$36,50 en houd deze positie aan zonder stoploss.

Wij denken dat de druk nog wel even op Altria haar schouders zal rusten. Natuurlijk van de anti-rook lobby, maar ook van de beurs zelf. Toch met 9,5% dividend betekend dit dat we het aandeel aan kunnen houden zelfs met een koersdaling van ongeveer 10% per jaar. Koop aandelen bij als de koers onder de $30 staan indien hier geen duidelijke reden voor is.

Dit aandeel zal in de dividend income sector van onze portfolio komen. Hier staan alle aandelen in die we voor een zeer lange periode in ons protfolio willen houden. Dit zal de hoeksteen van onze portfolio worden om de portfolio op te bouwen en te onderhouden. We zitten nu vooral in goud en zilveraandelen aangezien we hier denken de grootste kans op succes te vinden. Maar over 5 jaar zal dit gaan veranderen, we zullen dan naar een andere sector verhuizen die op dat moment meer kans oplevert. Maar niet met die aandelen die onder iedere omstandigheid ons dividend oplevert. Altria is zo’n aandeel.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Het is weer kommer en kwel in de beleggingswereld. Men het onderuit gaan van de beurs gaat ook zilver en goud onderuit. Wij denken dat dit door de sterkere (tijdelijk) $, en door de nog niet afgegeven steunmaatregelen in de USA komt. Hier ruziën de democraten en de republikeinen als een tijdje over het setje steunmaatregelen. Maar weet u, deze komen wel, men moet wel, de hoogte is alleen nog de vraag. En als de hoogte niet goed is, dan zegt dit alleen maar dat men weer eerder aan een nieuw pakket moet denken. Men zit in de cirkel naar beneden, en daarom denken wij dat goud en zilver in een cirkel naar boven zit. We zitten nu echter op 0% winst dit jaar. Toch is dit niet slecht met een corona crisis achter de rug. Maar we willen gemiddeld 10% winst per jaar, we moeten de komende jaren dus harder aan de slag. Nu houdt Bitcoin ons hoofd boven water dat het de afgelopen maand uitstekend gedaan heeft. Motto wordt: Be patient for a golden future.

 1. Gold & Silver Royalties
  • Royal Gold Inc (RGLD): Onze enige open goud royalty. We staan op ruim 57% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): Onze enige zilver royalty (tevens goud in portfolio). We staan op 49% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
 2. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met ruim 22% winst is dit een HOLD in onze portfolio en wordt het langzaam een kandidaat voor een FGS aandeel.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met 20% is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is nog steeds het slechtste jongetje van de klas met een min van ruim 49%, niet ver van de stoploss af. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • First Majestic Silver (AG): De grootste pure zilver producent in de wereld en heeft zijn mijnen in Mexico. Ondanks de grote van het Canadese bedrijf is dit een zeer volatiel aandeel. Indien de zilverprijs beweegt, beweegt dit aandeel in kwadraat mee. Een gegarandeerd succes op een hefboom op de zilverprijs wat op zich weer een hefboom op de goudprijs is. Het aandeel staat nu op een winst van zo’n 8%. Maar we hebben reeds ook FGS aandelen van dit bedrijf. We hebben besloten om dit bedrijf voorlopig stevig vast te houden in combinatie met een optie strategie tot januari 2021. Ook dit aandeel is een HOLD in de portfolio.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 37% winst.
  • Coeur Mining Inc (CDE): Een Amerikaans bedrijf dat diverse edelmetalen produceert in Noord-Amerika en Mexico. We staan nu op ruim 36% winst en dit is een HOLD in onze portfolio.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 10 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF)
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champio Gold Mines Canada (ITKO)
   10. Contact Gold (C)
 3. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 37% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We kopen deze week bij, omdat we denken dat de dip van goud niet verder zal dalen, we staan zo’n 5% verlies en dit aandeel is dus een BUY.
  • Sprott Inc (SII): Het fonds van de legendarische investeerder Eric Sprott. Het heeft fysieke edelmetalen, miners, en gewone kwaliteitsaandelen aan boord. Een zeer breed fonds dus wat gek genoeg tamelijk volatiel is waardoor het af en toe rare sprongen maakt. Nu op ruim 33% is het een HOLD.
 4. Uranium
  • Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een klein verlies van 1% op dit aandeel.
  • Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een verlies van 32% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
  • Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een verliest van 10% op dit moment.
 5. EV-metalen
  • Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat 32% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio.
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft tevens een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 12% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
  • American Manganese (AMY). Canadees bedrijf dat claimt een auto batterij helemaal voor de volle 100% te kunnen recyclen. Dat is een groeimarkt zou kunnen zijn hoeven we u niet vertellen. We staan op een klein verlies van -13% op dt moment. Dit aandeel is een BUY.
 6. Base-metals
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 0% en is een BUY in onze portfolio
  • Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op 32% winst.
 7. Crypto’s
  • Bitcoin: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 47% winst met deze crypto.
  • Ethereum: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 58% winst met deze crypto.
 8. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 10 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste is MTA en deze hebben we deze week naar binnen gehengeld. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

PDF Loading...

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.