Diepzee olieboren is hard nodig!

Diepzee olieboren is hard nodig!

week 32 / jaar 6

Inleiding

Olie blijft nodig. Bijna alle oliemaatschappijen hebben net een draai achter de rug, van zich op groene investeringen richten, naar zich richten op de business waar men oudsher in zit, juist olie en gas. Dit doet men niet voor de lol. De maatschappijen zien dat de politiek en overheidsinstanties niet snel genoeg bewegen waardoor er geen droge boterham te verdienen is in de sector in de toekomst. Daarom is het tijd, opnieuw de focus te leggen op olie boren. Dit artikel gaat over waar wij denken dat dit het meest waarschijnlijk is, en in welke vorm dit zal zijn. En leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen het artikel lezen van het aandeel dat wij in deze sector gaan kopen.

Diepzee olieboren is de toekomst.

Wij denken dat de komende jaren het zoeken naar olie zich vooral zal concentreren op zee. Technieken zijn verbeterd en incidenten, zoals bij het platform van BP jaren geleden, kan helaas nog steeds voorkomen, maar hebben een kleinere kans van slagen dan weleer. Ook trekken de grote oliemaatschappijen zich steeds verder terug uit de Schalie-olievelden van de Verenigde Staten, en met goede redenen. Opereren van deze velden wordt steeds duurder. Het boren wordt duurder, personeel wordt duurder, en de velden brengen na de “fracking” steeds minder, en minder lang, op. Boren is weliswaar goedkoper dan op zee, maar over het algemeen, en de lange termijn, is boren op zee goedkoper per vat olie. Dit komt doordat men 1 keer boort, tegen zeer hoge kosten, en daarna brengt zo’n veld minimaal 10 jaar een continu hoge stroom aan olie op.

De hoge kosten van op zee boren zijn dan ook alleen voor de grootste van de oliemaatschappijen weggelegd. 2 van zulke bedrijven hebben we in de portfolio. Deze bedrijven alloceren nu hun centjes daarom op diepzee-olievelden. Men ziet dat de wereld hongerig is naar olie en dat het zo’n vaart niet loopt met de energietransitie. De gehele transitie loopt gewoon tegen de grenzen van de mogelijkheden aan. Een voorbeeld is hiervan koper. Koper is een metaal dat nodig is voor de energietransitie. Om de transitie een succes te maken, moet er ieder jaar een kopermijn in productie, dat zich meet met de top 10 mijnen qua productie. Nu wordt zo’n mijn hooguit 1 x in de 10 jaar geopend. Men moet daarom 10 x zo snel. Nu is snelheid nu niet echt een handelsmerk van de politiek en de overheid. Men voert nu een beleid van “niet in mijn achtertuin” in het westen. Zo zijn bijvoorbeeld belangrijke kopermijnen uitgesteld in de Verenigde Staten.

Hetzelfde gebeurt in olie. Al gaat het nu over oliepijpleidingen, of uitbreiding van schalie olievelden, of de strategische olievoorraad. Dhr. Biden vindt het allemaal geen goed idee. Ook in Europa denkt men op die manier. Men laat zich regeren door een minderheid die de grote meerderheid in zijn greep houdt. We hebben het hier over de WOKE gemeenschap. Hebben zij dan geen punt met de opwarming van de aarde en het beter zorgen voor het milieu? Natuurlijk wel, wie kan hier tegen zijn. Maar men brengt geen oplossing aan de onderhandelingstafel. Alleen zorgen. Deze mensen schijnen niet te begrijpen dat olie ervoor gezorgd heeft dat zij überhaupt in staat zijn zorgeloos te demonstreren. Men is ook overal tegen, tegen olie en gas (hier moeten we van af), tegen kernenergie (dit is eng), en tegen mijnbouw (is vies). Wat men wel wil, en wat het beste is, zonder dat de halve wereldbevolking uitsterft als gevolge van een energie tekort, is ons nog een raadsel.

Oliemaatschappijen hebben het nu door en richten hun peilen weer op, jawel olie. Olie is de meest voor de hand liggende middel met een hoge energiedichtheid. Wat wil energiedichtheid zeggen? Dat men uit 1 liter of 1 kg materiaal een grote hoeveelheid energie en dus arbeid kan krijgen. Wind en zonne-energie hebben een uiterst lage dichtheid. Uranium heeft de hoogste. Dit is dan ook de oplossing voor heel het probleem. Men wil dit echter onvoldoende inzien. Waarom? Omdat de meeste mensen het niet begrijpen. Zijn wij dan zo intelligent en de rest dom? Nee zeker niet, maar we leggen in ieder geval onze trots opzij en leggen de voordelen naast de nadelen op een rijtje. Als men dit over 30 jaar dit bij zon en windenergie doet, komt men misschien ook tot de conclusie: olie en gas is zo gek nog niet. Toch hopen wij dat men doorgaat met de ontwikkeling van zon en windenergie, aangezien de mix met andere bronnen hard nodig zijn en we ervan overtuigd zijn dat de energiedichtheid verhoogt zal worden. Het zal echter nooit zo hoog worden als die van olie en gas. Maar misschien hoog genoeg om als aanvaardbaar te zien. Om deze reden zal er over een aanzienlijke tijd nog olie nodig zijn, en zeker voor de komende 50 jaar.

Daarom is olie nog zeker de toekomst. Om deze toekomst zeker te stellen moet men harder op zoek naar nieuwe velden. Op land gaat dit langzaam, aangezien iedereen tegen is. Op zee, in sommige landen is dit gek genoeg minder moeilijk. Waarschijnlijk omdat het niet in de achtertuin is van de meeste mensen. De grote maatschappijen zien dit dan ook als de kans om hun toekomst zeker te stellen. De nieuwste gebieden met diepzeeboringen zijn voor de kust van Guyana/Suriname en voor de kust van Namibië.

Welke bedrijven zijn nu interessant?

Wij vinden de service gerelateerde bedrijven het meest interessant en dan vooral die zich richten op diepzeeboringen. Door de grote vraag vanaf de grote oliemaatschappijen zijn de huurprijzen van de boorschepen van deze bedrijven als een raket omhoog geschoten. Dit zal ervoor zorgen dat boorbedrijven hoge winsten gaan draaien in de toekomst. We hebben 1 zo’n bedrijf op het oog en kopen het aandeel volgende week aan.

Verder hebben we 2 bedrijven in ons handelsportfolio opgenomen die weer service verlenen aan de boorschepen. Meer boorschepen betekent meer service nodig, en deze sector ligt werkelijk volledig op zijn gat. Althans de cijfers. Wij denken dat hier een hele sterke verandering in komt dit jaar en rekenen op een winst van 100% binnen 1 jaar tijd.

De premium leden die reeds een abonnement hebben, kunnen hier inloggen om te bekijken welke aandelen we gekocht hebben en dus in ons portfolio hebben. U kunt dit artikel vinden onder “updates” op de website door op de knop te drukken die hieronder staat weergegeven.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

 

 

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

De edelmetalen zijn, zoals verwacht, een beetje teruggezakt, maar houden zich goed. Ook uranium komt nog niet uit de startblokken. In Niger is een staatsgreep gaande dat invloed heeft op GLO en GXU. Wij denken dat dit tijdelijk is en dat de rust wel weer gaat keren. We wachten voorlopig af. Olie blijft stilletjes doorstijgen en hiermee ook de aandelen in deze sector. Het short aandeel dat we hebben had eindelijk een flinke groene week, na al de rode weken. Gaat de tech sector dan toch eindelijk dalen? Tot slot de batterij metalen, deze blijven zeer langzaam dalen.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.