COP28: 3 * kernenergie

COP28: 3 * kernenergie

week 50 / jaar 6

Inleiding

Eindelijk eens een COP waar een verstandige uitkomst gekozen is, de COP28 die dit jaar in de Verenigde Arabische Emiraten werd gehouden. 22 landen hebben getekend om de huidige kernenergie activiteiten te verdriedubbelen voor 2050. We staan nu al reeds 180% in de plus met de gehele uranium portfolio, wat zal dit betekenen als dit besluit echt tractie krijgt? In dit artikel gaan we in op wat er besloten is en wat de nieuwe ontwikkelingen zijn, daarna doen we een kleine analyse wat dit kan betekenen, Wilt u zien welke aandelen we in ons portfolio hebben die uranium gerelateerd zijn, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com. U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Zelfs Duitsland denkt erover na om haar kernreactoren weer aan te zetten.

Over ons buurland hebben we het vaker gehad. Eindelijk zijn er mensen wakker geworden en men roept nu weer om alle kernreactoren weer bij te zetten om betrouwbare elektriciteit op de markt te kunnen brengen. Mocht dit echt waarheid worden, dan is het wederom een katalysator voor uranium aandelen.

Welke landen zijn voor verdriedubbeling van kernenergie voor 2050?

Verenigde Staten, Bulgarije, Canada, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Ghana, Hongarije, Japan, Korea, Moldavië, Mongolië, Marocco, Nederland, Polen, Roemenië, Slovakije, Slovenië, Zweden, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, en Verenigd Koninkrijk

Dat Zweden hierbij staat mag geen verrassing zijn. Dit land heeft, sinds er een rechtse regering is, haar ambities op dit vlak al kenbaar gemaakt. Het land wat ontbreekt, is China. Maar men zou net zo goed deze als nr. 23 toe kunnen voegen. China bouwt de komende 10 jaar al 150 reactoren bij.

Wat voor ons de meest opvallende landen zijn, zijn de Verenigde Staten, Japan en Frankrijk. Ten eerste de grootste olifant in de kamer, de Verenigde Staten. Dit land is de grootste verbruiker van uranium en voorziet 20% van haar elektriciteit met behulp van kernenergie. Daar de Verenigde Staten haar uranium niet voldoende zelf produceert, zal het moeten inkopen bij andere landen. Dit zal de binnenlandse productie enorm belangrijk maken. We hebben een aantal Amerikaanse uranium aandelen. Maar ook Canada zal meer moeten gaan produceren om het continent van uranium te voorzien. Een canadees aandeel met een giga mijn die we in ons portfolio hebben wordt dus nu bijna een zekerheid dat deze gebouwd moet gaan worden.

Japan en Frankrijk zijn al landen met enorm veel kernenergie, maar ook hier zal men maal 3 gaan. Wij schatten in dat deze 2 landen samen zo’n impact hebben op het geheel, dat ook al onze Afrikaanse bedrijven die we in de portfolio hebben, in productie moeten. We hebben nog geen berekeningen gezien, maar het zou best nog wel een te weinig kunnen zijn.

Dan ons eigen kikkerlandje. Wij zijn hier blij mee, eindelijk is er naar de argumenten geluisterd waarom we voor moeten zijn en niet het kernafval als het grootste probleem op aarde maken. Wie nog wat meer wil lezen kan op de volgende linken drukken: https://www.energy.gov/articles/cop28-countries-launch-declaration-triple-nuclear-energy-capacity-2050-recognizing-key en https://balkangreenenergynews.com/22-countries-commit-at-cop28-to-tripling-nuclear-capacity-by-2050/

Wat betekent dit voor de uraniummijnbouw?

Tsja, …… dit kan maar 1 ding betekenen. Te weinig uranium de komende jaren op de markt, en dit tot 2050 waarschijnlijk. Leden van IA pro kunnen hier naar de video luisteren die we als laatste hebben geüpload en die dit onderwerp behandeld: VIDEO. Toch moeten we ook weer niet te hard van stapel lopen. Meestal belooft men veel en komt men weinig na. Of dit echt houdt, zal in COP29 moeten blijken. Maar wij hebben goede hoop. Zelfs al gaat het maar * 1,5 dan zijn naar ons idee alle mijnen, die nu in ontwikkeling zijn in ons portfolio nodig. Maar wij denken dat het wel eens kan zijn dat de mijnen nu afwachten, totdat een nutsbedrijf vraagt aan hen om tegen iedere prijs te gaan produceren, en dan moet je waarschijnlijk aan > $ 100 voor een pond uranium gaan denken. Of, dat men geld bij elkaar brengt en zich inkoopt, en bedrijven om uranium die men nodig heeft zeker te stellen.

Ook denken wij dat Australië bij zal draaien en het toestaat meer uranium mijnen op haar grondgebied een vergunning te geven om te mogen produceren. Als dit doorgaat, zal de druk op dit land waarschijnlijk opgevoerd gaan worden het komende decennia.

Conclusie

We zitten gebeiteld met ons portfolio waar 180% winst reeds op staat. Dit zal waarschijnlijk alleen maar meer worden. We zijn zelfs zo enthousiast dat we naar nieuwe aandelen gaan kijken in deze sector. Het zullen geen grote inkopen zijn, maar we willen de portfolio toch gaan uitbreiden. We hebben echter geduld, en dit is ook nodig. Het zal niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn, en de mark zal best volatiel blijven waardoor er best periodes zijn waar we de aandelen verkopen (deels) mocht de algehele markt de dieperik gaat opzoeken. Hopelijk zijn we daarna weer zo verstandig dat we de aandelen weer bijkopen.

Bent u benieuwd welke aandeel wij in het portfolio hebben, en u bent lid, dan raden we aan om een abonnement te nemen op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver daalden weer flink. Weer een tegenvaller die we moeten verwerken. Het vertrouwen in deze sector daalt bij ons, we hebben nog tot en met Q1 2024 geduld, daarna gaan we aandelen reduceren. We blijven echter wel in de sector, het moet een keertje komen namelijk. Energie blijft een beetje hangen, zowel olie en gas, en steenkool hebben niet veel gedaan, maar zijn ook zeker niet gezakt, wat positief is. Basismetalen, lees koper, bleven deze week ook een beetje handen. Uranium zal langzaam doorstijgen is onze verwachting, zie dit artikel.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.