Nucleaire aanbiedingen in de aandelen markt

Nucleaire aanbiedingen in de aandelen markt

week 13 / jaar 6

Inleiding

Enkele weken geleden hadden we reeds medegedeeld dat beleggershulp zogenaamde stinkbids in de markt had gelegd om uraniumaandelen bij te kopen. In dit artikel zullen we 1 als voorbeeld nemen en wat uitgebreider belichten. Verder gaan we in op de vele opties die we de laatste tijd hebben aangeschaft. Als laatste topic zal de vernieuwing van een aparte trading-sheet onder de aandacht gebracht worden.

Welk uranium aandeel is er vrijdag aan de portfolio toegevoegd?

Voordat we dit aandeel kort bespreken, wordt eerst de situatie in de algemene markt besproken. Dit doen we naar aanleiding van een voorbeeld van een ander aandeel. Zie onderstaande afbeelding van het koersverloop van het aandeel Energy Fuels (UUUU). Dit koersverloop is exemplarisch voor de rest van de sector en vele andere uraniumaandelen volgen dus een soortgelijk patroon. Zo ook Paladin Energy (PDN).

Aandelen liggen nu op een bodem van de jaarlijkse trend en sommige aandelen zelfs op een meerjarige bodem. Als we kijken naar de RSI, zie lichtblauwe cirkel, ligt deze ook op de bodem. Dit betekent dat er bijna geen verkopers meer zijn bij de huidige prijzen. Onze conclusie is dat de uraniumaandelen gezakt zijn naar aanleiding van de algehele schok in de markt. Als Centrale Bank directeuren en regeringsleiders op televisie verklaren dat het financiële systemen onder controle is en dat bv. Europese banken gezond zijn, dan worden wij heel zenuwachtig. Dan is er wel degelijk iets aan de hand. Hoe overigens gezegd kan worden, dat alles onder controle is, dit terwijl Credit Suisse omgevallen is deze week (geen kleine bank en niet de slechtste, plus de banken vorige weken in de Verenigde Staten, zie vorig artikel), is voor ons werkelijk een raadsel. Maar het sein dat u moet krijgen, en deze mensen natuurlijk niet kunnen zeggen, “Banken zijn in gevaar en als vele van u besluit uw geld van de bank te halen, valt iedere bank om”. De angst is hier een bankrun en deze angst is terecht. Dus als we kalm blijven, dan is er weinig aan de hand. Maar als de FED een half triljoen aan haar balans moet toevoegen is er wel degelijk iets aan de hand.

Moeten dan allemaal in paniek raken? Nee zeker niet. Wij denken inderdaad dat het nog niet zover komt. We kruipen vast en zeker door het oog van de naald. Maar zorg dat u een financiële brandverzekering heeft, met andere woorden, een beetje fysiek goud doet wonderen. Dit hoeft helemaal niet veel te zijn, een aantal gouden munten is voldoende. Als we naar aandelen kijken, en dan vooral de uraniumaandelen waar we dit artikel over schrijven, denken we dat de bodem bereikt is en dat er langzaam de weg naar boven weer wordt gevonden. Tenzij er weer een paar banken omvallen in Europa of de Verenigde Staten.

Dan komen we nu op het aandeel wat we deze week kort zullen bespreken. Het gaat over Paladin Energy Inc (PDN). Dit bedrijf heeft een aantal mijnen in Australië die in de exploratie fase zitten en waar men een meerderheidsbelang in heeft. Maar deze zijn van minder belang. Hun troef ligt namelijk in Namibië. Hier heeft men een zeer grote voormalige producerende mijn, de Langer-Heinrich mijn, die zo’n 80 km van de havenstad Walvisbaai ligt. Het bedrijf heeft ruim 160 miljoen aan cash en geen schulden. Deze mijn bracht tot 2018 redelijk wat pondjes op de markt. Men is nu bezig met het herstarten van de mijn en wil deze in 2024 in productie brengen. Men zegt Q1, maar meestal wordt dit later. In ieder geval heeft men voldoende cash om de herstart te financieren. De reden waarom ze de mijn hebben stilgelegd is de lage uraniumprijs. Nu, deze is de laatste tijd flink gestegen, en zal waarschijnlijk in de komende maanden richting de $ 60 stijgen. Waarom? Om dat de nutsbedrijven uranium nodig hebben en langetermijncontracten aan het tekenen zijn. Dit heeft Paladin reeds voor elkaar, en zo’n contract prijs ligt behoorlijk ver boven de prijs van dit moment, dat kunnen we u in alle veiligheid meedelen. Anders zal men niet beslissen om de mijn te herstarten.

Onze verwachting is verder, als de mijn inderdaad in 2024 gaat produceren, het aandeel een herwaardering krijgt, aangezien ze cashflow gaan genereren. En hoe zal dit eruit zien? Wij verwachten een herwaardering van minimaal 500%, afhankelijk van de uraniumprijs en de ontwikkeling hiervan. Zo hebben we 250 aandelen van PDN bijgekocht. We leggen de focus op bedrijven die binnen enkele jaren in de productie kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn UUUU, UEC, EU, GLO, BMN en PEN. Deze gaan allemaal in productie de komende 3 jaar. Met UEC is iets anders aan de hand. Dit aandeel is erg hard naar beneden gevallen, doordat het aandeel hevig ge-short is de afgelopen week. Wij denken dat het overdreven is en hebben met een lage prijs aandelen ingekocht. Dit is echter erg risicovol en als u hetzelfde wilt doen, doe dan a.u.b. goed onderzoek. Een groot ding tegen het bedrijf is dat het management zich wel heel graag grote sommen geld toe-eigent. Dit terwijl het bedrijf weinig inkomsten heeft.

Een andere strategie is om winst te maken is om opties te kopen of te schrijven. Erg succesvol is dit nog niet, maar we verwachten een ommezwaai in de markt waardoor deze snel naar een winst om zal draaien. En dan komen we gelijk op het volgende onderwerp. De vernieuwing op de site.

Beleggershulp introduceert een nieuw trading-portfolio

Waarom? Omdat traden niet voor alle beleggers een zaak is die men graag doet. Daarom brengen we voortaan alleen het resultaat over op de algemene portfolio update. Het tradings-sheet kunt u vinden onder het menu en dus onder de knop “portfolio” op onze website. Het sheet zal er zo uit gaan zien:

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vindt u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Ondanks de flink stijgende goudprijs reageerden de aandelen nog maar kalmpjes. Beleggers houden de hand op de knip, dat is duidelijk. Verder hebben we over uranium genoeg geschreven, behalve dat de algemene prijs ook op de bodem ligt. Ook de battery metals markt ligt op zijn gat. Dus, erg vrolijk nieuws hebben we niet en we hebben hierdoor ook een behoorlijke dip in ons resultaat. Ons doel is nog steeds meer dan 15% rendement behalen en met 6 jaar investeren en een rendement boven de 110% presteren we nog steeds boven dit doel. Het komt echter wel langzaam in gevaar. Nog geen noodzaak om in te grijpen, maar we houden het wel in de gaten.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.