Een win win situatie voor beide bedrijven?

Een win win situatie voor beide bedrijven?

week 48/ jaar 5

Inleiding

UUUU (Energy Fuels) en EU (Encore Energy) hebben de deal rond. Wat houdt dit in voor beide bedrijven? Dit is wat we in dit artikel duidelijk willen maken, althans hoe wij erover denken. Dit werpt meteen de vraag op welk Amerikaans bedrijf vindt u het beste uranium mijnbouwbedrijf? Maak dit a.u.b. duidelijk aan ons door de onderstaande poll in te vullen, mocht u dit willen uiteraard.

Welk uranium mijnbouwbedrijf in de Verenigde Staten vindt u het beste bedrijf?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Wat houdt de deal in tussen UUUU en EU?

De deal tussen de beide bedrijven houdt in dat de Alta Mesa mijn van UUUU verkocht wordt aan EU voor $ 120 miljoen. $ 60 miljoen aan cash en $ 60 miljoen in een iets andere financiële structuur waar we nu niet verder op in gaan. Wij denken dat het een win win situatie is voor beide bedrijven en een voortreffelijke deal. We zullen dit aan u proberen uit te leggen.

Voor EU is dit een hele goede deal aangezien het hun de mogelijkheid geeft om hun productie in de verdere toekomst te verhogen naar zo’n 6 miljoen pond uranium, wat hun direct een middelmatige producent maakt in de wereld, maar een belangrijke in de Verenigde Staten. De mijn zelf is een ISR mijn en heeft een directe mogelijkheid om 1,5 miljoen pond te produceren. En waarom is dit laatste belangrijk? Omdat de Verenigde Staten nu geen uranium produceert. Men moet alle importeren van bijvoorbeeld rusland, en dit laatste is wat het westen nu niet meer wilt. Ook heeft de Alta Mesa mijn een enorm potentieel aan verdere ontwikkeling op het exploreren van de grond die bij de mijn hoort. Men heeft namelijk maar 3% van het grondgebied onderzocht met behulp van boringen. Het kan dus goed zijn dat in de overige 97% uranium in de grond zit.

Verder heeft EU haast alleen maar ISR mijnen en de Alta Mesa mijn sluit dus perfect aan bij haar portfolio. Ook geografisch, aangezien EU reeds goed vertegenwoordigd is in Texas. UUUU aan de andere kant niet. UUUU had om die reden dan ook niet de behoefte om de mijn te starten in dit decennium. Een andere reden is omdat UUUU zich wil concentreren op een andere uranium mijn, die men in productie wilt brengen, en op de ontwikkeling van de Rare Earth Elements (REE) mijn.

En dit laatste is nu net de belangrijkste reden waarom dit voor UUUU zo belangrijke deal is. Indien UUUU REE gaat produceren is het de enige producent in Noord-Amerika en dit brengt enorm veel potentieel met zich mee. UUUU heeft met de deal de cash gekregen om de financiering van de REE mijn te bouwen, een belangrijke push gegeven om deze ook daadwerkelijk te realiseren.

Onze conclusie is dan ook dat het de best mogelijk deal is voor beide bedrijven. Het is trouwens ook een mooie mogelijkheid om aandelen te kopen van beide bedrijven mocht u deze nog niet hebben, maar dit laten we aan u over om te beslissen, doe u eigen onderzoek zou ons advies zijn. Wij denken erover na om bij te kopen, we zullen u op de hoogte stellen mocht dit zover zijn.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Uranium aandelen daalden overall een beetje deze week, nu aandelen kopen in deze sector is geen slechte deal denken we. Edelmetalen zakten een beetje weg zoals we enkele weken geleden u reeds aangegeven hebben. We hopen dat de komende weken de weg naar boven weer gevonden wordt en een nieuwe high op de borden gezet kan worden. Battery metals zijn zwak en dit zal nog even blijven denken we. Energie zakte ook een beetje weg, en er bestaat een kans dat dit de komende maanden aan zal houden, aangezien het Westen een prijsplafond wilt op olie en gas. Maar wij denken dat op de langere termijn de prijs van olie en gas alleen maar omhoog kunnen. Dus we houden onze aandelen stevig vast.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in december als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.