Goud- en zilverprijzen blijven zwak de komende maand?

Goud- en zilverprijzen blijven zwak de komende maand?

week 26 / jaar 4

Saaie tijden zijn het nu. Maar in deze saaie tijden is het spannend welke richting de metalen op gaan. Wij denken zelf dat we nog consolidatie zullen zijn op de huidige niveaus. Waarom denken we dat? Omdat het COT-rapport laat zien dat de grote jongens naar niet al hun posities van de hand gedaan hebben. Het COT-rapport is het Commitment Of Traders rapport. We hebben een rapport van zilver en een rapport van goud in deze weekly update geplakt.

Je kan bij de rode cirkels in beide rapporten heel duidelijk zien dat de grote jongens minder contracten in de futures markt uitzetten en hun short posities aan het reduceren zijn. Maar is het genoeg? Als we dit over een periode van 20 jaar bekijken niet. Dan moeten de lijnen rond de 0 circuleren. Wij denken dat het nog niet genoeg is, daarvoor moeten we echt lagere niveaus gaan zien. Maar we kunnen ons vergissen. Daarom blijven we lekker in de markt zitten met onze posities en hopelijk komt de markt naar ons toe. Dit gaat echter nog wel even duren denken wij, denk aan minimaal 1 maand tot 3 maanden. Wat zal goud en zilver dan doen? Hopelijk zakt het niet verder weg en houden we de huidige steunniveaus.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat het COT-rapport op een dinsdag gemaakt wordt iedere week en pas vrijdag te zien is. Dit betekent dat de handel op woensdag, donderdag en vrijdag niet te zien is. Aangezien we verkoopdruk op woensdag en donderdag gezien hebben is ons vermoeden dat de lijnen in de rode cirkels nog een stapje lager gaan dan men in dit rapport laat zien. Maar dit moet volgende week blijken.

Het technische beeld van zilver kunnen we in de bovenstaande grafiek goed zien met de lichtblauwe lijnen die getrokken zijn. Dit laat zien dat zilver er uitstekend bijligt. Echter dan moet de onderste blauwe steunlijn wel houden. Als deze steun breekt is er nog geen man overboord en is zilver nog steeds in prima conditie, maar we zien dit metaal liever op deze niveaus hangen of boven de bovenste horizontale lijn uitbreken. Dit gaat echter nog wel even duren denken we. Maar als we boven de bovenste lijn uitbreken, die momenteel op zo’n $ 30,34 ligt, dan gaan alle remmen los van onze mijnbouw investeringen.

Goud is een ander verhaal. Goud ligt er technisch niet zo goed bij. Vooral niet als je naar 200-daags gemiddelde kijkt. Het 200-daags gemiddelde staat echter niet in de grafiek weergegeven. Wel hebben we wat lijnen getrokken in deze grafiek, die een periode van 1 jaar data laat zien. De twee lichtblauwe lijnen die van linksboven naar rechtsonder gaan laten het neerwaartste kanaal zien waar we sinds de all-time-high van vorig jaar in terecht gekomen zijn. Het zijn we sinds mei dit jaar uitgebroken en nu testen we de bovenkant het neerwaartste kanaal opnieuw. Dit uitbraakniveau doet nu dienst als steun voor de goudprijs. Dit kan zeer positief zijn, maar dan moet deze steun wel houden. En van dit laatste zijn we nog niet zo zeker. Het kan best zijn dat de grote jongens nog een keer een enorme verkoop houden van het papieren goud om de prijs te drukken naar de laagste prijzen van dit jaar. Deze lagen rond de $ 1675. Precies daar waar de onderste blauwe lijnen elkaar kruizen.

Conclusie is dus dat, mocht de prijs zakken naar $ 1675, de steun wel moet houden. Als de prijs onder $ 1675 zakt moeten we misschien onze posities verkopen. We zijn er echter bijna van overtuigd dat het zover niet gaat komen. We blijven zitten en zullen afwachten op betere tijden en hopelijk worden onze stoplossen niet geraakt zodat we gedwongen worden te verkopen. Wat dat aangaat worden het volgens ons saaie tijden in de edelmetalen. Maar wie weet, misschien worden er meer mensen wakker en schaffen fysiek goud en zilver aan, zodat de markt op den duur wel omhoog moet.

Voor diegene die nog geen mijnbouw aandelen heeft kan nadenken om nu in te stappen en voorzichtig iedere week wat aanschaffen. Kijk goed naar de steunen en uitbraakniveaus en baseer de uitbreidingen in je portfolio hierop. Succes.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 127% winst. Golden Egg Basket: 17% verlies. Crypto box: 1695% winst. Nucleair bullets: 86% winst. Battery metals: 84% winst

Het was weer een beetje droevig deze week. Eigenlijk konden we geen lichtpuntjes ontdekken. De edelmetalen, uranium en crypto’s zakten allemaal. Crypto’s staan nu in het kersrood. We worden wel steeds meer bullish op koper. We zijn hier voor de korte termijn al te laat mee, maar voor de lange termijn zeker niet. De bullmarket voor koper zal zeker nog zo’n 10-15 jaar duren. We zullen deze week naar 1 kans uitkijken. Indien NOVR onder CAD 3,00 blijft staan deze week, dan kopen we 100 aandelen bij. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.