Is goud uitgebroken?

Is goud uitgebroken?

week 49 / jaar 6

Inleiding

De vraag stellen, is hem beantwoorden. Toch is het antwoord op dit moment moeilijk. We doen een poging in dit artikel, om een antwoord te vinden. Wilt u zien welke aandelen we in ons portfolio hebben die goud en zilver gerelateerd zijn, kijk dan onder het kopje “portfolio” op: https://investor-assistance-pro.com . U moet in dit geval wel lid zijn van de site uiteraard.

Veel tongen beweren dat we reeds een uitbraak, en dus een all-time-high hebben in goud.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Wij zien nog geen definitieve uitbraak. We zijn uiteraard wel blij met de stijging van de goudprijs van deze week. Je zou inderdaad kunnen zeggen dat goud uitgebroken is, en een valse uitbraak heeft. Je zou ook kunnen zeggen dat we een all-time-high in de prijs van goud hebben op dit moment. Het is echter maar kielekiele. We zien graag een grotere stijging volgende week boven dit niveau uit, vervolgens een consolidatie met een lichte daling tot het vorige uitbraakniveau rond 2090. We hebben bewust nog geen eigen grafiek in dit artikel geplaatst omdat het allemaal nog erg pril is.

Goede maanden voor goud en zilver.

Wat zeer hoopvol is, is dat de maanden december, januari en februari de beste maanden zijn voor een stijging in de goudprijs, historisch gezien. Bijna ieder jaar stijgt goud wel in deze periode, soms zijn er jaren bij dat er zeer grote stijgingen zijn. Of het dit jaar ook zo is, moeten we nog maar afwachten.

Wat er in ieder geval nodig is, is dat goud de komende weken doorstijgt tot net boven de $ 2100, vervolgens wat terugzakt tot de zone $ 2080-2090, en hier weerstand zoekt. In januari kan deze zone dan als springplank dienen naar hogere prijzen.

Het algemene sentiment is er ook rijp voor. We bedoelen hiermee dat er genoeg ingrediënten zijn waardoor de goudprijs kan stijgen. En we bedoelen met ingrediënten eigenlijk onrusten. Of het nu onrusten in ons financiële systeem is, of onrusten qua oorlogen zijn, of als gevolg hiervan binnenlandse onrusten, er zijn een hoop dingen die rugwind kunnen geven aan goud. Zitten we dan handenwrijvend naar al dit soort dingen te kijken? Nee absoluut niet. Goud is als een brandverzekering op je huis. Je bent niet blij als je huis afbrand, maar het is verdraaide verstandig als je van tevoren een brandverzekering hebt afgesloten. En dit is de functie van goud, een verzekering en dus bescherming van uw financiële situatie.

Wat een ander aspect is die hoopvol is dat de stijging doorzet, is dat niemand het echt van de daken afschreeuwt. Met andere woorden, in de officiële nieuwskanalen is er nauwelijks aandacht voor. Meestal is dit zeer positief en zorgt voor een verdere stijging. De grote banken moeten hiermee wel een beetje meewerken. Laten we afwachten aan welke kant de grote banken zich hebben gepositioneerd. Zijn er volgende geen onverklaarbare grote dalingen, dan zitten we goed voor een verdere stijging. Anders is er een kans dat we toch teleurgesteld worden, en ons geduld weer op de proef gesteld wordt. Wij hopen op een mooi kerstcadeau dit jaar.

Conclusie

Conclusie is, dat we nog geen conclusie kunnen maken. Het is te vroeg om een mogelijke richting aan te geven in het edelmetaal. De komende weken worden spannend. Hopelijk worden we weer niet teleurgesteld en zakt de prijs terug naar eerdere diepten. Wat positief in deze is, is dat de mijnbouw bedrijven de laatste dagen flink aan het stijgen is. De slimme mensen zijn nu dus posities aan het opbouwen. Laten we eerlijk zijn, wij zijn niet slim genoeg geweest. Hopelijk zijn we slim genoeg om deze rally deels te verkopen, en dit op het hoogtepunt. Het feit is, dat de mijnbouwbedrijven qua waardering, ten opzichte van de edelmetaalprijzen, nog een flink inhaalslag te verwerken hebben.

Bent u benieuwd welke aandeel wij in het portfolio hebben, en u bent lid, dan raden we aan om een abonnement te nemen op: investor-assistance-pro .

Leden kunnen met de onderstaande button inloggen en deze aandelen bekijken.

Inloggen premium leden

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

U heeft een keuze uit de volgende abonnementen als u op de knop “registreer” drukt. U kunt deze zien in het menu op de pagina https://investor-assistance-pro.com.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Goud en Zilver stegen flink deze week, zie tekst in dit artikel. Energie blijft een beetje hangen, zowel olie en gas, en steenkool hebben niet veel gedaan, maar zijn ook zeker niet gezakt, wat positief is. Basismetalen, lees koper, stegen deze week en de aandelen lieten ook een stijging zien. Uranium consolideert nog steeds, we zijn ook hier hoopvol op een verder stijging eind dit jaar of begin volgend jaar.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2023 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.