Hadden we dan toch gelijk, een daling in crypto’s was in ieder geval een feit

Hadden we dan toch gelijk, een daling in crypto’s was in ieder geval een feit

week 17 / jaar 4

“Ja we moeten met de billen bloot. We hadden het niet bij het juiste eind met onze crypto voorspelling”. Dit schreven we u vorige week. Achteraf hadden we dus wel gelijk en stonden de crypto’s wel degelijk aan de vooravond van een daling. Inmiddels hebben onze leden alweer een update gekregen dat wij weer bijkopen. Bijkopen in kleine hoeveelheden althans. We zijn dit van plan in 3-en te doen. Dit is de eerste hoeveelheid, de 2de en 3de volgt misschien. Dit weten we niet en is afhankelijk of we nog meer dalingen voorzien.

Hoe kunnen we de uitbraak van vorige week dan zien. Niet als uitbraak, maar als valse uitbraak achteraf gezien. Zo zie je dat een belegger dikwijls op het verkeerde been gezet kan worden. Nadat we vorige week winst hadden genomen, omdat we een technisch beeld zagen in Bitcoin, wat erop leek dat het einde van stijging voorbij was, en we daarna een toch een verdere stijging in de markt zagen dat leek op het herstellen van een patroon, en dus juist weer op een trend leek die verder zou stijgen, bleven we met emoties achter dat het zonde was dat we een deel verkocht hadden. Nu hebben we emoties dat we blij zijn dat we toch hebben winst genomen. Wat we hiermee duidelijk willen maken is dat je een plan moet hebben en je niet teveel door emoties moet laten leiden. Ons plan bestaat uit: een FGS te nemen met 100% winst en indien we een technisch beeld zien verslechteren winst nemen. De laatste strategie is wat minder duidelijk en slechter te vatten. U kunt echter onthouden als er een beeld ontstaat van gelijke toppen en hogere bodems waarbij het verschil tussen toppen en bodems steeds kleiner worden, wij hoogte vrees krijgen en meestal gedeeltelijk winst gaan nemen. Stijgt daarna verder, dan is dit prima, dan zitten we in de markt en profiteren we nog mee. Daalt het daarna, volgens de voorspelling die we dan doen, prima dan kunnen we de stukken op lagere prijzen weer oppakken. Regel 1 is niet verliezen, regel 2 is regel 1 onthouden. Durf dus tijdig winst te nemen. Er is niets zo erg om te moeten zeggen dat u op het hoogtepunt een aandeel had dat enkele honderden procenten winst had en u later zonder winst alles heb moeten verkopen. Of erger nog met verlies.

Toch blijven we voorzichtig. Regeringen van verschillende landen doen Bitcoin al in de ban door het te verbieden. De regering van Saoedie-Arabië zond gisterochtend een bericht uit een volledig verbod op alle crypto currencies te leggen. India en Turkije gaven al eerder aan regulering te gaan toepassen. China doet ook pogingen. En dit kan een sneeuwbal effect veroorzaken. Het kan dus best zijn dat er nog meer druk op de waardering van crypto’s komt en de prijzen nog een daling gaan meemaken. Daarom worden we nog voorzichtiger dan we al waren. Het kan dus zijn dat, indien we een slechter beeld in de grafieken ontstaan dat we juist verder winst gaan nemen in plaats van meer geld erin stoppen. Ter verdediging van de verdere stijging van crypto’s voeren crypto guru’s nu het hoogste woord dat Bitcoin nooit verboden en gereguleerd kan worden. Om eerlijk te zijn, en daar komt ie weer, wij weten het niet. Wat we wel weten is dat je ertegen kan wapenen. Hoe? Door niet in crypto’s te investeren als je er niet in gelooft. Of, net als wij, heel voorzichtig in deze markt te opereren. Een heel klein beetje in de markt investeren om te kijken wat het wordt.

Velen die niet geloven in de crypto wereld zeggen dat het een ponzi-scheme is, een tulpen-manie of een bubble. We moeten zeggen, het heeft er wel iets van weg. Maar in de wereld van vandaag belegt men meer op het geloof dat iets meer waard wordt in de toekomst, dan een bedrijf of een afgeleide daarvan te waarderen op de actuele waarde. Een mooi voorbeeld hiervan is Tesla. Bij beleggershulp geloven we niet in het bedrijf Tesla, we krijgen tot nu toe ongelijk van de markt. In de toekomst krijgen we misschien wel gelijk. Maar het gaat bij beleggen niet om het gelijk hebben of niet, maar om het resultaat. En dit wordt gemeten in winst. Wij geloven wel in crypto’s en de kracht die het kan hebben om de wereld gedecentraliseerd te maken. In hoeverre deze wereld van anarchie toegestaan wordt door de autoriteiten, en in hoeverre ze hiertoe in staat zijn, valt nog te bezien. Het is echter wel iets om rekening mee te houden.

Een andere strijd die gaande is op het internet is de strijd tussen goud en bitcoin. Laten we duidelijk zijn, wij kiezen geen kant. Wij gaan niet met modder gooien en zeggen dat iemand die bijvoorbeeld in Tesla belegt een imbeciel is. Iedereen moet kunnen beleggen in iets waarin diegene gelooft dat de waarde in de toekomst kan stijgen. Zo ook met goud en bitcoin. Wij geloven in de kracht van beide instrumenten en daarom beleggen we ook in beide instrumenten. Je kan veel vinden op het internet waarin met modder gegooid wordt door de 2 verschillende kampen, diegene die alleen geloven in goud en diegene die alleen geloven in crypto’s. Ons advies is, kijk niet naar deze troep. Om het gemakkelijker te maken hebben we hieronder een meer geciviliseerd debat uitgekozen voor u. Dit debat wordt gevoerd door 2 miljardairs, 1 in kamp goud en 1 in kamp bitcoin. Kijk en oordeel u zelf:

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen (aangezien we niet alles op twitter en andere sociale media posten) dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kan u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 126% winst. Golden Egg Basket: 16% verlies. Crypto box: 2552% winst. Nucleair bullets: 93% winst. Battery metals: 77% winst

Ja de grootste daling in ons portfolio kwam dus van de crypto’s. Hiermee is ons portfolio zo’n 7,5% gezakt. Goud en zilver liggen op koers om uit te breken maar willen dit nog niet echt, vooral de mijnaandelen blijven wat ons betreft achter. Ook uranium was een beetje neutraal en de periode van grote winsten liggen op korte termijn achter ons. Reden te meer om langzaam meer in deze sector te stoppen aangezien de lange termijn wat ons betreft er zeer goed uitziet. En als we hier lange termijn zeggen, dan hebben we het over 3-10 jaar en daarna blijven zitten tot misschien wel 2035. De toekomst zal het leren. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.