Een uranium bedrijf dat met een PEN te beschrijven is.

Een uranium bedrijf dat met een PEN te beschrijven is.

week 20 / jaar 4

Naar aanleiding van de vorige weekly update reageerden een aantal lezers door de vraag te stellen waarom we de 2 aandelen gekocht hadden die in de update vermeld stonden. Nu moeten we daar altijd een beetje een rot antwoord opgeven, althans een antwoord waar misschien niet alle lezers op zitten te wachten. De vraag is echter terecht en dit is een vraag die iedere investeerder zich moet afvragen. Wij zullen deze vraag echter niet altijd beantwoorden. Waarom niet? Wij zijn een “over de schouder” gratis service. Wat betekent dit nu weer? Dit betekent dat u kan meekijken wat wij doen. Alles wat we doen zullen we meestal achteraf en af en toe vooraf met u delen. Vervolgens is het aan u om ook te doen wat wij doen, of beter, zelf onderzoek te doen en daarna besluiten hetzelfde als wij te doen, of niet. Dit is aan u. We gaan u niet zeggen wat u moet doen, wij adviseren dus niet, we zeggen alleen wat wij doen. Dit heeft ons naar ruim 140% winst gebracht in 4,5 jaar. Maar dit is geen garantie voor de toekomst. We moeten onze woorden dus wat voorzichtiger gaan kiezen aangezien we het soms als een advies schrijven, dit realiseren we ons ook. Zie ook de disclaimer onderaan de pagina.

Maar er zit ook een 2de kant aan de vraag. We kunnen u natuurlijk wel meenemen waarom wij een specifiek aandeel kopen. Dit doen we af en toe tegelijkertijd met een aankondiging, dat we een aandeel gekocht hebben, en zo nu en dan, achteraf. We doen dit niet altijd bij ieder aandeel wat we kopen. Waarom niet? We hebben hier onvoldoende tijd voor. We zijn een organisatie met een paar man en we hebben niet altijd de tijd om naast ons normale werk een analyse op papier te zetten. We hopen dat u begrip hiervoor heeft en u begrijpt wat een “over de schouder service” voor u, de lezer, kan brengen. Vandaag brengen we echter wel een dieper inkijkje waarom we 1 van de aandelen van vorige maand in ons portfolio hebben gebracht. We hebben het hier over Peninsula Energy Ltd

Peninsula Energy Ltd (PEN) is een Australisch bedrijf dat in een mijn in de USA opereert. Waarom denken we dat dit aandeel op dit moment een goede koop is?

 • PEN is op dit moment druk met haar mijn in de USA om te bouwen naar een in-situ-leach mijn en verwachten over een paar maanden terug in productie te zijn. Wat is in-situ-leach?
 • Door de ombouw van de mijn zal PEN een van de producenten zijn met de laagste kosten.
 • Ze zijn de enige mijn in de USA die een vergunning heeft voor in-situ-leach.
 • Men heeft een zeer ervaren management team. De CEO komt b.v. van UR-energy, een andere beleggershulp aandeel in het portfolio. De CFO komt van Paladin (ook een beleggershulp aandeel) waarbij hij het bedrijf met een market cap van 1 miljoen dollar heeft laten groeien naar een market cap van 4 miljard.
 • Het aandeel is de laatste jaren afgestraft omdat men de productie heeft stilgelegd, we verwachten dat indien men de mijn weer herstart dat beleggers weer interesse hebben in dit aandeel. We willen alleen er zeker van zijn te hebben ingestapt eer de massa er erg in heeft dat dit aandeel koopwaardig is.
 • PEN heeft een hele kleine schuld en bijna 7 miljoen dollar op haar balans. Dit is opmerkelijk te noemen in zulke zware tijden in de industrie. Ook verbranden ze hun cash op een zeer trage en goede manier.
 • Het kost 6 miljoen dollar om terug in productie te gaan. Dit hebben ze op hun balans dus lenen is niet nodig.
 • PEN kan 3 miljoen pond uranium produceren voor een periode van bijna 20 jaar. Dit is zeer lang en dit maakt hun tot een middelgrote en steady producent. Als men nu gaat produceren zal dit echter iets over de 1 miljoen pond uranium zijn. Het is onzeker of ze gaan uitbreiden in productiecapaciteit maar wij geloven als de uranium prijs gaat stijgen men dit zeker gaan doen. Men heeft het echter niet nodig om winstgevend te zijn.
 • PEN heeft een market cap die op dit moment de helft is van wat het 10 jaar geleden was, dus veel potentie voor een stijging.
 • PEN heeft langlopende termijncontracten met de utilities tot 2030, dus zekerheid dat hun product verkocht kan worden en dit tegen een hogere prijs dan de huidige spotprijs.
 • PEN is onlangs opgenomen in de ETF van uranium, dit trekt nieuw kapitaal in het aandeel in.
 • PEN kan in de toekomst ook haar vanadium verkopen. Dit is een bijproduct, maar ook de toekomst van dit metaal is uiterst bullish te noemen dus dit kan een verborgen parel worden in de toekomstige winstgevendheid van het bedrijf.
 • Het management van PEN kijkt uit naar ander bedrijven in de USA om over te nemen om groei te realiseren.
 • PEN koopt uranium op de spot markt maar dan alleen om tegen een hogere prijs aan de utilities te verkopen, m.a.w. ze hebben, niet zoals de andere bedrijven, een afzetmarkt voor het gekochte uranium. Ook heeft men een voormalige uranium inkoper in hun board, dit is echt uniek.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen (aangezien we niet alles op twitter en andere sociale media posten) dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 142% winst. Golden Egg Basket: 11% verlies. Crypto box: 1534% winst. Nucleair bullets: 107% winst. Battery metals: 94% winst

Dalen en stijgen, dit is de samenvatting van deze week. Crypto’s daalden flink door een opmerking van dhr Musk. Na het roken van een van zijn joint kreeg hij opeens het inzicht dat het mijnen van Bitcoin heel veel energie kost. De makke schapen, die zijn fans zijn, verkochten dus hun bitcoin. Wij denken dat het uiteindelijk weer bijtrekt. Goud, uranium en silver blijven er sterk bijleggen dus we blijven bullish. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.