Breekt goud eindelijk weer uit?

Breekt goud eindelijk weer uit?

week 21 / jaar 4

We moeten het eerst over de crypto’s hebben. Wat een slachting. We wisten dat het eraan kwam en toch niet voldoende verkocht. Dit onderstreept het belang om tijdig winst te nemen en bij 100% winst de helft te verkopen. Crypto’s hebben we altijd als hoog-hoog risico behandeld, dus eigenlijk een beetje in de gok categorie. We zullen deze categorie even met rust laten, onze wonden likken, en over een maandje weer kijken of de sector zich herstelt ja of nee. Het heeft voor een daling van zo’n 10% van ons totale portfolio gezorgd. Dit is een flinke deuk, maar we rekenen ermee dat de helft weer goed gemaakt wordt tot het eind van het jaar. We laten onze crypto’s daarom kersrood op de borden staan en gaan verder met de andere categorieën. Een van die categorieën is goud (en natuurlijk zilver).

Goud is uitgebroken boven $1860. We hebben u meerdere malen verteld dat dit een zeer belangrijk niveau voor ons is en dit indien deze uitbraak houdt, wat we denken dat het geval is, we weer meer interesse in goud en zilver gaan krijgen. Het kan best zijn dat goud opnieuw dit uitbraak niveau gaat opzoeken de komende week om van de uitbraakzone een steunzone te maken. Zie onderstaande grafiek.

Indien $1860 houdt dan is de volgende weerstandszone $1950. Indien deze breekt, ligt de weg open naar een nieuw all-time-high. Zover is het echter nog lang niet, maar het zou best wel eens kunnen zijn dat het korter duurt dan we nu denken. Waarom? Omdat inflatie op de deur van de FED klopt. Men doet wel of men het in de hand heeft maar dat heeft men niet. De FED (en overigens alle centrale banken) staan met de rug tegen de muur en kunnen geen kant op. We zijn hier overigens niet blij mee, en u zult hier ook niet blij mee moeten zijn. Want wat gaat dit in de toekomst betekenen? Juist uw geld wordt minder waard. Dit is nu juist het gemene van het geheel. De inflatie die nu op dit moment berekend wordt, geeft bij lange na niet werkelijk weer wat de prijsstijging is, en wat u dus voor uw goederen, moet betalen. We lezen hier veel over en er zijn verschillende inschattingen van maar onze inschatting is dat de werkelijke inflatie zo’n 2-3% hoger ligt dan men u verteld dat hij is. Hoe komt dit? Omdat men trucjes uithaalt met de berekening hiervan. 1 zo’n trucje is dat men zegt dat technologie zo snel gaat dat als u dit jaar een computer komt het volgend jaar minder waard is aangezien de processor snelheid verdubbeld is. Men zegt dus in feite dat computers een kostenpost is die deflatie met zich mee brengt. Maar zoals we weten, dit voelt toch echt anders in de portemonnee. En op dit moment stijgen de grondstoffen zoals graan en hout enorm. Ook olie stijgt. We krijgen dus te maken met meer inflatie. Doordat het officiële inflatiecijfer lager ligt dan het werkelijke, stijgt uw loon minder hard dan de werkelijke inflatie en daarom verliest u al jarenlang koopkracht. Het enige wat u kan doen is nog langer en nog harder werken voor minder geld.

Niet helemaal. U kunt uw geldontwaarding ook tegen gaan met het kopen van goud en zilver. Vooral bij een periode met veel inflatie doen deze 2 edelmetalen het goed en zult u beschermen tegen geldontwaarding. Stel u woont in Venezuela. Dan ben je mooi klaar met bolivar, daarmee ben je mooi de bietenbrug mee opgegaan. Kan hier niet gebeuren denkt u. Denk dan aub nog een keer, wat is in de dertiger jaren van de vorige eeuw in ons buurland gebeurt tijdens de Weimar republiek. Wat gebeurt er nu in de USA. Toegegeven, het zal niet snel de verkeerde kant op gaan, maar toch, beter save then sorry. Koop dus goud en zilver. Niet als belegging maar als verzekering. En koop het nu. Een brandverzekering kopen als uw huis in brand staat gaat u immers ook niet lukken.

Een andere manier om goud en zilver indirect te kopen is door het kopen van aandelen die het spul uit de grond halen. Dit zal niet nieuw voor u zijn aangezien we hier al minimaal 4 jaar mee bezig zijn. Maar als belegger moet u geduld hebben. Zoals ons mandje met gouden eieren. We hebben onlangs een aantal verliezen gehad en dit maakt het moeilijk om vol te houden. Maar met dit soort beleggingen komen de winsten in 10% van de tijd en stijgen met 90% meer. Wat betekent dit? Dat het kan zijn dat je 9 jaar moet wachten op een stijging maar dat in 1 jaar tijd 90% van je winst op dit soort aandelen gemaakt kan worden. Je hebt als beleggers dus een ijzersterke maag hebben en je niet teveel door emoties laten leiden. Dit is makkelijk gezegd, en ook wij maken regelmatig fouten, maar een plan hebben en je daar aan houden is echt een reddingsvest die nodig is.

Een andere sector die op dit moment goed gaat, is uranium. Alle posities staan in het groen. Maar wees hier ook voorzichtig en ben bereid om 50% verlies van de huidige prijzen uit te zitten. Het sentiment kan plotseling draaien. Toch denken we ook hier dat het sentiment sterk is en sterk blijft. Onlangs heeft Sprott aangekondigd dat het fysiek uranium in de markt gaat kopen. Dit fonds kan snel naar een miljard dollar stijgen en dit zal voor reuring in de uraniummarkt zorgen. We kopen dus bij op een grote dip, verder kijken we uit een aandeel wat nu koopwaardig is als aanvulling op ons portfolio. Voorlopig houden we ons kruit even droog, de waarderingen zijn erg hoog en mogen van ons wel iets zakken eer we bij gaan kopen.

Anders is het bij goud en zilver. We hebben we nieuw aandeel op het oog dat we op de watchlist zetten en dat is: Gold Royalty Corp (GROY). Dit is een gloednieuw royalty bedrijf met een CEO vanuit een van de grootste goudmijn bedrijven, veel belovend dus. We zullen u op de hoogte brengen indien we het gekocht hebben als u een abonnee bent tenminste.

Verder krijgen we tip binnen van een lezer. Dit vinden we enorm leuk. We moedigen u allen aan om dit te doen. De lezer gaf als tip mee: Graphene Manufacturing Group Inc (GMG). Dit bedrijf ontwikkelt een veelbelovende aluminium-ion batterij. Het aandeel is al flink opgelopen maar met de gekte van de klimaatcrises zijn beleggers bereid om alles te betalen. Dus misschien stijgt het nog enkele honderden procenten door. We gaan het serieus bekijken.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen (aangezien we niet alles op twitter en andere sociale media posten) dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt een abonnement afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 132% winst. Golden Egg Basket: 9% verlies. Crypto box: 1840% winst. Nucleair bullets: 121% winst. Battery metals: 87% winst

Zoals gezegd, crypto’s maakten een gier naar beneden. Goud steeg door een belangrijke weerstand. Zilver blijft mooi boven het 50- en 200 daags gemiddelde liggen. Uranium stijgt langzaam door. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.