“Down under” is gestegen, maar blijft het beneden of zien we een volgende stijging?

“Down under” is gestegen, maar blijft het beneden of zien we een volgende stijging?

week 38 / jaar 4

Deze week leggen we de focus op Australische aandelen, aandelen uit het land en continent dat vaak wordt aangeduid als “down under”. We hebben alleen Australische aandelen in de uraniumsector. Totaal 4 aandelen, n.l. PEN, BOE, BMN en PDN. Op 3 van de 4 aandelen hebben we meer dan 100% winst behaald, het aandeel dat geen FGS status heeft behaald, BOE, staat nu op 50% winst. We hebben dus niets te klagen met aandelen uit “down under”. Nu is Australië een echt grondstoffenland, net als Canada. Dus er zijn ook genoeg aandelen in de edelmetaalsector, energiesector en kolen industrie. Maar wij vinden dit iets moeilijkere markten aangezien Canadese aandelen en Amerikaanse aandelen op een of andere manier meer bekendheid krijgen. Maar dit kan onterecht zijn, zoals in het geval van uranium aandelen.

We leggen de focus in Australië nog even op uraniumaandelen. In onze watchlist hebben we een nieuw aandeel op het oog, dat naar onze mening, makkelijk kan verdubbelen in de volgende stijging in uranium. We denken namelijk dat uranium kan doorstijgen in de 2de helft van 2021 tot en met het eind van 2022, tot > $ 80 per pond. Aandelen zijn bij een sprong van $ 30 tot $ 50 al meer dan verdubbeld, dus bij een stijging van $ 50 naar $ 80 is een verdubbeling als een zekerheid te noemen.

Het aandeel wat we op het oog hebben is Deep Yellow Ltd (DYL). Dit aandeel heeft al een behoorlijke stijging achter de rug, net zoals de andere Australische uranium aandelen in ons portfolio.

We hebben een gele lijn getrokken op een prijsniveau waar wij denken dat het aantrekkelijk is om in te stappen. Dit is op AUD 0,95. Op dit niveau is het aandeel voldoende gecorrigeerd naar ons idee om op te pakken. Ergens hopen we op meer tijdelijk zwakte bij uranium aandelen zodat we nog meer aandelen kunnen kopen om bij een volgende stijging opnieuw te kunnen profiteren.

Waarom specifiek dit bedrijf:

  • De CEO van het bedrijf is niemand minder dan John Borshoff, een van de grondlegger van Palidin Energy, een ander portfolio aandeel dat de vorige bullmarket van AUD 0,10 to AUD 10,00 was opgelopen.
  • Het bedrijf opereert in Namibië, een land dat uranium mining als haar core business ziet.
  • Men bouwt een mijn dat tussen de 5 en 10 miljoen pond uranium per jaar gaat produceren.
  • AUD 51 miljoen cash op de balans
  • Een zeer ervaren team dat ook de mijn van PDN in bedrijf genomen hebben.
  • 30% van de aandelen is in bezit van het management en grote beleggers
  • Het bedrijf heeft genoeg uranium in de grond zodat het bij maximale productie minimaal 15 jaar kan produceren.

Een andere reden waarom in Australië te investeren is vanwege de AUD (Australische $). Net als bij de CAD (Canadese $) is deze munt hevig gelinkt aan een grondstoffen industrie. Aangezien we verwachten dat grondstoffen de komende jaren de toon gaan zetten, wat betekent dat zij aanzienlijk gaan stijgen in prijs, zal de AUD het t.o.v. de $ het naar onze verwachting het goed doen. Dus als je meer AUD op je beleggingsrekening hebt, zal je hiervan kunnen profiteren.

Een ander Australisch bedrijf die we heel graag willen aanschaffen is BHP Group, we zullen dit aandeel waarschijnlijk op de Amerikaanse beurs kopen, maar wie weet doen we dit ook op de Australische beurs. Dit monster bedrijf is een van de grootste, en misschien wel het grootste mijnbouw bedrijf in de wereld. Ze halen allerlei grondstoffen uit de aardkorst zoals koper, en ook uranium naast nog andere grondstoffen. Het betaald redelijk dividend uit en we wachten op een dip op de aandelenmarkt om deze aan te schaffen.

Conclusie is dat we “down under” misschien ooit “big time up” kunnen gaan noemen. We zullen het zien wat de toekomst ons brengt, maar we verwachten op het gebied van Australische uranium aandelen, en uranium aandelen überhaupt, meer vuurwerk in de komende jaren.

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 128% winst. Big Miners & Royalties 9% verlies. Golden Egg Basket: 31% verlies. Boring dividend 23% winst. Crypto box: 1265% winst. Nucleair bullets: 231% winst. Battery metals: 65% winst

Wat een slechte week mensen, op alle fronten zagen we een daling en iedereen is weer eens nerveus wat de FED zegt. Het is moeilijk de emoties onder bedwang te houden, vooral in de edelmetaalsector. We zien dieptepunten hier en het geheel hangt allemaal aan een zijde draadje. We zien nog steeds licht aan het eind van de tunnel en denken dat deze sector ons heel veel winst gaat opleveren de komende 5-10 jaar. Dus volhouden is ons devies en we zien zelfs een aandeel (BTG) op onze watchlist wat dicht bij de targetprijs zit.Vizsla heeft zijn koper assets in een SPIN OUT op de beurs gebracht onder het symbool VCU. Deze aandelen hebben we er dus gratis bijgekregen.

De uraniumsector zakte ook, maar dit is niet gek na de enorme stijgingen van de afgelopen weken. Dit onderstreept nog maar eens het concept om op 100% winst gewoon de inzet terug te pakken, zonder emoties, in dit geval hebberigheid, te handelen. Dit biedt dus kansen, we hebben reeds 1 aandeel van de watchlist gekocht en hebben targets voor 2 andere gezet. Tevens kijken we of we bij de andere aandelen bij zullen kopen of niet. VUI zit dicht op zijn target prijs, dus misschien kunnen we dit aandeel deze week toevoegen bij onze uranium portfolio.

Crypto zakte ook iets weg, maar deze zit al een tijdje in een slaap toestand. We verwachten hier geen verandering in de situatie, dus we blijven lekker zitten en wachten af.

Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.