De wraak van de oude industrie

De wraak van de oude industrie

week 28 / jaar 5

Inleiding

Deze week hebben we voor u een video voorbereid. Lekker makkelijk zult u misschien denken. Ja, dat is het misschien wel. Maar deze video verwoordt precies wat wij u in verschillende artikels proberen bij te brengen. Nee, niet als een schoolmeester, maar als een bron van informatie. Deze bron van informatie kunt u vervolgens gebruiken om uw grijze massa aan het werk te zetten en uw eigen mening te vormen. Laat dit a.u.b. niet onze mening zijn, maar echt de uwe. We zijn echter niet zo intelligent als de man in de video, en verder hebben we ook niet de gave om het zo goed te verwoorden. Wij vragen u dan ook niet om a.u.b. deze video te bekijken, maar we verplichten u het, als u tenminste enig zinnig tegenargument in de strijd wilt gooien in discussies die u over dit onderwerp heeft in de toekomst met ons of met uw omgeving. We gaan echter eerst even in op het artikel van vorige week wat u hier kunt vinden.

Reflectie op het artikel van vorige week

De inkt was nog niet droog en goud zakte door de steun van $ 1780 heen. Mijn god, hadden we het hier even mis. Of toch niet helemaal. We schreven ook het volgende:

Wat ook zeker niet fijn is, is dat het 50-daags gemiddelde zakt en nu het 200-daags gemiddelde doorkruist naar beneden toe. Zie gele cirkel. Als deze daling doorzet, en ook het 200-daags gemiddelde hervat een dalend patroon, is er misschien meer storm op komst en kunnen doorzakken naar een niveau die de blauwe cirkel weergeeft. Het niveau van $ 1675. Laten we dit niet hopen.

En juist dit gebeurde. $ 1675 hebben we nog niet gezien en hopelijk komen we hier ook niet, we hebben genoeg op de pijnbank gelegen vinden we. Maar ja, wij hebben het niet voor het zeggen. Onze reflectie is dat we er toch naast zaten. We zitten verlegen om cash, dus we zullen aandelen bij een beetje winst verkopen, want misschien komt er meer pijn. In de lange termijn is er echter maar een richting mogelijk voor alle grondstoffen, en dat is de richting van stijgende prijzen, zie ook dhr. Friedland’s interview.

Video > must watch

We hebben deze man al eerder in onze artikelen aangehaald. We hebben het dan over Robert Friedland, een briljante geest uit de mijnbouwindustrie.

Na het zien van deze video begrijpt u misschien ook onze langetermijnvisie. Edelmetalen, Energie en Uranium voor de korte termijn tot midden lange termijn (2-10 jaar), en Koper, Soft commodity’s en Battery Metals voor de midden lange tot en met lange termijn (5 -20 jaar).

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de 6B (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals, ect) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We hebben dan ook de mogelijkheid ingebouwd dat u de rapporten kunt downloaden op onze portfolio pagina.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Gelukkig gaf donderdag en vrijdag ons wat lucht na alle dalingen. Goud verraste ons toch weer en niet in de positieve zin van het woord. Ook de dollar, wat de oorzaak is van de daling van de goudprijs, verraste ons wederom met een stijging ten opzichte van andere valuta’s. Echt frustrerend, maar ja, het is niet anders. We denken nog steeds dat het fundamenteel gezien niet anders kan dan dat we de weg naar boven weer gaan hervatten als we over een jaar terugblikken. Crypto lijkt iets terug te komen, maar vergis u hier niet in. Het beweegt exact mee met de technologieaandelen, en we verwachten hier dat deze blijven zakken de komende 2 a 3 jaar.

Motto blijft: Houd nog langer vol en koop langzaam bij op de dip. Probeer te traden door op dalingen te kopen en op stijgingen te verkopen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.