On the sweet spot of uranium production

On the sweet spot of uranium production

week 22 / jaar 4

Waarom niet beginnen met een grafiek. Dit is de grafiek van de prijs van het aandeel AEC (Anfield Energy Inc). Een van de uranium aandelen, die we begin mei gekocht hebben. We hebben het aankoop moment gemerkt met een blauwe streep. Nu staan we 60% in de plus, in nog geen maand. Dit laat de potentie zien van dit soort aandelen. Wat de grafiek tevens laat zien is hoe volatiel dit soort aandelen zijn. Een dag met -9% is geen uitzondering en dus niets om van te schrikken. Het aandeel heeft zelfs op een plus van 80% winst gestaan. En we nemen winst op 100%, hopelijk houdt de stijging van dit aandeel dus nog een paar weekjes aan. We hopen dus op een FGS op dit aandeel, dit maakt kapitaal vrij voor een volgende uranium aandeel om te kopen. Want we stoppen niet bij de portfolio die we nu hebben. We denken dat uranium nog veel meer potentie heeft om te stijgen de komende jaren, en het echte vuurwerk moet dus nog komen. Voor die tijd willen we al gepositioneerd zijn, met een breed portfolio, en hopelijk met zoveel mogelijk FGS aandelen, waarbij we ons geen zorgen hoeven te maken om geld te verliezen. FGS aandelen zijn gratis namelijk. Als u nieuw bent op beleggershulp dan raden we u aan om oudere artikelen terug te lezen, hierin wordt diverse malen uitgelegd wat we bedoelen met FGS aandelen.

Terug naar AEC. We denken dat dit aandeel nog steeds koopwaardig is. Maar koop wel op de dip. Vrijdag had bijvoorbeeld een mooi moment geweest. Ook een waarschuwing is hier op zijn plaats. Heb wel geduld en een sterke maag. Het aandeel kan makkelijk een aantal weken in de komende maanden hebben waar het 60% zakt. Dit is niet ongewoon. Het sentiment in uranium aandelen is op dit moment iets te goed. Dit is te zien aan een sterk oplopende MACD en RSI van 64 (zie grafiek). We geven u hieronder een samenvatting van de redenen waarom we dit aandeel gekocht hebben:

  • Het is een bedrijf dat binnen 2 jaar uranium zal produceren. En dit verklaart dan ook meteen de titel. Wanneer een bedrijf begint te produceren, is vaak kort daarna het hoogste punt van de aandelen prijs waar te nemen. Dit is kort na de ” first pour”. Maar we willen natuurlijk niet op de hoogste prijs kopen. Daarom is de “sweet spot” de periode voordat een bedrijf produceert en het aandeel laag geprijsd is, nu dus.
  • Het wordt een Amerikaanse producent. Dus politiek gezien zit dit wel snor, en kan het zelfs profiteren van het feit dat de regering in de VS wel eens kan beslissen om een strategische berg uranium te kopen, die in eigen land geproduceerd is.
  • Ze hebben een ISR mijn wat lagere kosten met zich meebrengt. Zie voor uitleg hiervan ons vorige artikel over Peninsilla Energy Ltd.
  • Ze hebben een molen die dus uranium onmiddellijk kan produceren, welke nog niet in de aandeel prijs is gereflecteerd naar ons idee. Let op, in heel de VS staan maar 3 molens met een vergunning, 1 staat dus bij AEC.
  • Men produceert tevens vanadium. Een metaal dat waarschijnlijk een toekomst gaat hebben in de redux batterij technology (link)
  • Ze hebben erg veel land waar mogelijk nieuwe uranium mijnen kunnen ontstaan
  • Men heeft 4 royalties op uranium mijnen lopen waarbij dus direct inkomen van gegenereerd word.
  • Men heeft een deal met Uranium One, een groter uranium bedrijf.

Redenen genoeg om er tenminste onderzoek naar te doen en misschien ons volgende FGS aandeel

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site. : info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze weekly updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 134% winst. Golden Egg Basket: 10% verlies. Crypto box: 1869% winst. Nucleair bullets: 122% winst. Battery metals: 88% winst

Crypto’s herstelden iets maar het kan beide kanten op. Wij denken dat het nu minimaal 1 jaar op deze niveaus blijft schommelen, dus -20% en plus 20%, de verwachting is dat we wat minder crypto’s kopen. Misschien een beetje om te handelen, we gaan het zien. Goud blijft heel langzaam doorstijgen, we zien dit als bullish. Zilver blijft mooi boven het 50- en 200 daags gemiddelde liggen, maar lijkt niet veel te doen, breekt het deze week uit? Uranium stijgt langzaam door. Motto blijft: Lekker blijven zitten en geniet van de rit naar boven, verkoop altijd de helft bij 100% winst!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.