Black Friday Sale or Red Friday Sale?

Black Friday Sale or Red Friday Sale?

week 47 / jaar 4

Inleiding

We zijn er nog niet helemaal over uit of we blij moeten zijn met de malaise op vrijdag of niet. Met andere woorden was het een zwarte vrijdag en waren onze aandelen terecht gekomen in de koopjes kelder, of was het rode vrijdag en komt er een grotere daling in de markt. We zullen voor u de 2 scenario’s bespreken.

Black Friday

Dit was een markt daling puur en alleen gebaseerd op de angst van een nieuwe covid crisis in verband met een nieuwe variant in Zuid-Afrika. Als we uitgaan van dat onze aandelen koopkansjes zijn dan verwachten we dat de daling grotendeels bij deze vrijdag gebleven is en dat volgende week of de week erop een voorzichtig herstel te zien is. Basis voor deze gedachte is dat grondstoffen, waarin we voor bijna 100% in handelen nog schaarser worden op plekken waar het nodig is en dat dit een prijsopdrijvend effect heeft. Met andere woorden het inflatie spook slaat nog harder om zich heen en dit is gunstig voor met name Goud. Goud stond zelfs het grootste deel van de dag op winst. Beleggers gaan het edelmetaal dus langzaam weer waarderen als veilige haven.

Het is heel moeilijk te voorspellen, maar dit scenario zou zich kunnen voltrekken waarbij goud zelfs licht zou kunnen stijgen, samen met een vallende dollar. Zelfs crypto maakte een duik, krabbelde echter weer een beetje terug, wij denken dat crypto de komende tijd met de markt mee zal bewegen. Maar net als goud, zal ook crypto een haven zijn, om veiligheid te zoeken en de storm op de financiële markt af te wachten. Wat doen we? We kopen af en toe een plukje aandelen bij en wachten rustig af.

Red Friday

Dit kan het begin zijn van een verdere daling in de markt die het al een tijdje nodig heeft. Als dit scenario waarheid wordt hebben we waarschijnlijk te weinig bescherming op onze portfolio. Echter de VIX calls doen hun werk en staan nu op flinke winst waardoor de klap enigszins wordt verzacht. We hebben een verkooporder van 1 call gezet op $ 8, deze zal worden uitgevoerd mocht de markt verder dalen. Voor de rest hebben we een klein beetje spijt ervan dat we niet meer bescherming hebben gekocht. Aangezien spijt een emotie is hebben we werkelijk waar niets aan en stoppen deze gedachte weg.

Als de algemene markt verder daalt, daalt alles mee. Ook ons portfolio krijgt zware klappen. We zullen waarschijnlijk wel wat aandelen gaan verkopen in dit geval maar willen dit zo beperkt mogelijk houden. Dus ook al komen we in een scenario van maart 2020, dan houden we een groot deel van onze aandelen aan en negeren de stoplossen van een aantal maanden. Waarom? Omdat de markt dan irrationeel reageert. Als de S&P500 namelijk flink daalt, daalt alles mee, maar goud en zilver zullen sneller herstellen, en wij denken veel hogere prijzen voor de edelmetalen op het bord zetten. Hoe diep de dip van goud zal zijn hangt af van het afbouwen van de short posities op goud van de grote banken. Zij zaten flink short op goud en hebben hun posities misschien nog. Als deze afgebouwd zijn met een flinke verdere dip dan zullen ze waarschijnlijk long gaan met als gevolg flinke prijsstijgingen op het edelmetaal.

Voor crypto en uranium zal hetzelfde gelden. Als Red Friday waarheid wordt dan zullen we al onze cash omzetten in grondstoffen aandelen. De enige sector waar we niet veel geld in zullen steken is de Battery Metals.

Waar houdt Beleggershulp rekening mee?

Met beide scenario’s, we kopen heel lichtjes bij en houden iets cash achter de hand om in te kunnen zetten bij een hele grote dip. Verder verkopen we een klein beetje bescherming en nemen hier winst op.

Koop 3000 aandelen Anfield (AEC) met een prijs van < CAD 0,10

Verkoop 1 VIX call met een prijs van > $ 7,99

Tip, neem ook eens een kijkje in onze special reports rubriek. Deze kunt u vinden aan de rechter side bar op onze site. Heeft u ook zin op iets op schrift te zetten met als onderwerp alles wat met beleggen te maken heeft, stuur dan een e-mail met het door u gemaakte artikel. Wij zullen hem beoordelen en misschien plaatsen we hem wel op onze site: info@beleggershulp.nl

Huishoudelijke mededelingen:

Een abonnement op onze nieuwsbrieven, weekly updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

We laten niet meer standaard de portfolio als een pdf format in onze wekelijkse updates zien. De reden hiervoor is dat we gemerkt hebben dat de site hiervan traag wordt. U kunt uiteraard wel de portfolio status altijd benaderen, gebruik daarvoor de link achter het kopje “Portfolio Update”. Hier vind u ook andere updates zoals de BBBB (golden egg basket/crypto box/ nucleair bullets & battery metals) en onze highscore lijst van verkochte aandelen. Dit geeft u helaas minder de mogelijkheid om ons te controleren of we het juiste doen en integer de resultaten presenteren. We zijn hier dan ook hard mee bezig en zorgen ervoor dat u dit in de toekomst weer kunt.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update: https://beleggershulp.nl/portfolio/

Overall portfolio: ruim 155% winst. Big Miners & Royalties 5% verlies. Golden Egg Basket: 23% verlies. Boring dividend 29% winst. Crypto box: 964% winst. Nucleair bullets: 181% winst. Battery metals: 75% winst

Oef, wat daling op vrijdag en dit is een bittere pil om te slikken, onze portfolio zakte 11% weg deze week. Vooral omdat we al zolang wachten op een stijging van het edelmetaal. Bij uranium zien we eigenlijk de beste kans voor koopjes, maar we moeten ook hier rekening houden met verdere daling als de markt besluit verder de dieperik in te gaan.

Motto wordt: Houd rekening met een rood en een zwart scenario en navigeer in het midden van deze storm !!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoudt dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.