Zilver breekt uit?

Zilver breekt uit?

week 29 / jaar 3

We beginnen met de bovenstaande grafiek. Dit is de 5 jaars trend van zilver. Wat zien we hier? Een mogelijke uitbraak van zilver indien deze boven de $19 per oz kan komen. Let op zilver is explosief, niet in de letterlijke zin natuurlijk, maar het gedraagt zich explosief, als het stijgt dan stijgt het hard. 100% stijging in een half jaar tijd is zeker geen fenomeen wat nooit is voorgekomen. 50% daling, zoals een die in de corona crisis (alhoewel de daling hier lager was) zijn ook geen mogelijkheden die uitgesloten moeten worden. Goud lijkt ook verder de weg naar boven te vinden en is zelfs over de $1800 geweest. Dit brengt de gold/zilver ratio nog steeds belachelijk hoog, nu op zo’n 96. Zelfs met een kleine daling van goud kan zilver uitbreken tot boven de $19. Wij raden u sterk aan nu fysiek zilver te kopen. We hebben het niet als beleggingsitems meegenomen in ons portfolio maar zijn wel sterk voorstander van het bezitten van het metaal. Zie ook de nieuwsbrief van vorige week met de titel bescherming. Neem nu bescherming, als is het maar voor een klein deel.

Als we verder uitzoomen en terug de geschiedenis in kijken kan men nog beter de potentie van zilver ontdekken en zien dat zilver nog zo’n 250% van zijn high van de afgelopen 10 jaar af zit, dit terwijl goud zo’n 3-5% van zijn all-time-high af zit. Zal zilver op gelijke hoogte komen qua afstand van de high van de afgelopen 10 jaar? Wie weet, we hebben geen glazen bol. Maar kan het 100% stijgen? Jazeker. Laten we maar zwijgen over de all-time-high van zilver, we laten de grafiek wel praten. Hier zie je de prijsontwikkeling van zilver in de laatste 100 jaar.

Toch zit de echte winst niet bij het metaal zelf maar bij de bedrijven die het uit de grond halen. De zilver mijnen. Er zijn er maar een aantal op de wereld die echt voor het grootste gedeelte zilver produceren. 2 voorbeelden uit onze portfolio is zijn AG en PAAS. We zoeken naar een ander aandeel dat ook veel zilver bezit. We denken erover na om GPL (Great Panther Silver) te kopen, maar twijfelen nog een beetje of het bedrijf goed geleid wordt. Dus als we overgaan tot koop dan laten we het u weten. Als u een zilver aandeel op het oog heeft, laat het ons weten aub door met ons contact op te nemen op info@beleggershulp.nl

Zijn er geen risico’s te verwachten voor zilver. Natuurlijk wel, dat is zo bij iedere belegging. Zilver is voor de helft een industrieel metaal. En zo gedraagt het zich steeds meer. Dit is de reden waarom zilver zo hard onderuit ging tijden de corona crisis. Het risico wordt echter beperkt doordat zilver in moderne industrieën zit. Het zit in hoogwaardige technologie, zonnecellen en de gezondheidstechnologie. Daarom zal juist het risico iets minder zijn dan men vaak denkt. Zilver zal men de komende jaren steeds meer als belegging gaan zien, als het poor mans gold, naarmate goud duurder wordt. Volgens ons staat dit nu te gebeuren en we zitten echt aan de startlijn hiervan.

Bescherming.

Zie de nieuwsbrief van vorige week. We hebben besloten om meer bescherming te kopen. Dit gaan we op de volgende manier doen:

  1. We kopen 28 aandelen SDS bij. Dit is een fonds dat stijgt als de markt daalt.
  2. We kopen een tweede crypto munt bij. Koop 5 Ethereums voor <$220.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Deze week deden de edelmetaal aandelen het goed met goud dat zelfs boven de $1800 is uitgekomen. Andere sectoren kabbelen wat voort. We hebben weer iets gesleuteld aan de het resultaten overzicht. We beloven dat we op een gegeven moment hiermee gereed zijn maar dit is noodzakelijk om het zo transparant mogelijk te houden. We resetten de boel op 2020 en houden het % bij van wat we dit jaar behaald hebben en de papieren winst van de vorige jaren. Gehaalde winsten van vorige jaren gaan hierbij verloren, iets waar we onszelf mee tekort doen maar het maakt het overzichtelijker. Het blijft echter het 3de jaar van beleggen en we staan nu op 23,2%, we moeten dus aan de bak om de beloofde 10% per jaar voor u te behalen. Motto wordt: Zoek bescherming en houd een beetje cash apart!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.