We stappen aan boord de zilvervloot

We stappen aan boord de zilvervloot

week 30 / jaar 3

Geen angst, dit wordt geen beladen politiek relaas over Piet Hein en discussies over standbeelden die de media op dit moment kleuren. We gaan onze eigen zilvervloot binnenhalen zonder hier enig historisch betekenis aan te verbinden. Wij denken dat zilver het metaal van de volgende 10 jaar wordt. Dit hebben we reeds diverse malen uit de boeken gedaan, dit gaan we dus nu niet doen. Voor diegene die hier naar geïnteresseerd zijn refereren we gewoon naar onze site. Hier kunt u genoeg vinden over hoe wij denken over het metaal.

Wij halen de zilvervloot binnen met een strategie met gek genoeg enige fregatten om de vloot te beschermen. Dit is natuurlijk figuurlijk gesproken. De zilvervloot is het aandeel AG en de fregatten is een optie-strategie die beide zijden van de zilvervloot beschermd. Voor diegene die geen opties willen aanschaffen kunnen ervoor kiezen om alleen de aandelen te kopen. We zeggen gek genoeg want waarom de vloot beschermen als we zeker weten dat zilver en dus het aandeel gaat stijgen. Dat is nu juist het punt wat we willen maken. We hebben geen glazen bol, zilver kan net zo goed met een volgende crises veel wegzakken. Aangezien we nu op een midden risico aandeel (nu, in slechtere tijden is dit wat ons betreft een hoog risico aandeel) meer risico gaan lopen door meer te kopen willen we dit afdekken door opties hierop te nemen

De strategie de we adviseren is als volgt:

  1. Koop 24 aandelen tegen de huidige koers aan van AG. Waarom 24? We hebben 100 aandelen nodig van AG. In de edelmetaal miners portfolio hebben we 54 aandelen en de FGS portfolio 22, we hebben dus nog nodig 100-54-22=24 aandelen. We zullen zo uitleggen waarom.
  2. We verkopen (schrijven) een call ver boven de huidige koers. Schrijf een call van 20 euro en 21 jan 2022.
  3. We verkopen (schrijven) een put net onder de huidige koers. Schrijf een put van 10 euro en 21 jan 2022.

Het plaatje zal er dan zo uit zien

Leg de optie in als combinatie order en zorg ervoor dat u minimaal $4,00 ontvangt voor deze combi. Is dit zonder risico? Nee zeker niet. Als zilver zakt dan gaan we verliezen op de put en op de aandelen, en dit kan behoorlijk oplopen, we zijn op de einddatum dan verplicht aandelen te kopen als de koers onder de $10 staat. We kunnen de combinatie echter altijd verkopen als we teveel verlies beginnen te draaien. De bescherming is hier de call, deze zal in waarde toenemen. Als de koers van AG stijgt tot boven de $20, dan zijn we verplicht de aandelen te leveren voor deze prijs. Op zich is dit niet zo erg, we verliezen dan alleen het geld van wat de koers boven de $20 staat. De aandelen zijn dan al 100% gestegen, dus dit scenario is niet zo’n ramp, we verdienen dan minimaal 100%. Er is ook nog een derde scenario, en hier hopen we op. Dit scenario is als de koers tussen de $10-$20 blijft. Dan mogen we de $4 (*100) die we gekregen hebben voor de optie combi houden. Dit is bij de huidige koers een rendement van 40%. Niet slecht lijkt ons.

Samengevat, als de koers daalt loopt onze zilvervloot averij op en dreigt te gaan zinken. Als de koers te hard stijgt voor februari 2022, dan verliezen we een paar muntjes onderweg en hadden meer naar huis kunnen halen. Blijft de koers gelijk en onder de $20, dan halen we de gehele zilvervloot binnen. We vinden de kans dat zilver verder gaat stijgen het komende 1,5 jaar groter dan de kans dat het gaat dalen, daarom gaan we nu voor de zilvervloot, doet u mee?

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

De $ doet niet echt wat we ervan gedacht hebben. We houden nog even vol anders moet we deze trade misschien sluiten. De edelmetalen deden het weer uitstekend. Crypto zakte iets weg en de rest kabbelde voort. Wat dat betreft een beetje saai. Overal blijft het rendement een beetje wegzakken we hebben dus wat meer vuurwerk nodig. Motto blijft: Zoek bescherming en houd een beetje cash apart!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.