Bescherming

Bescherming

volume 7 / jaar 3

Er is storm op komst en het wordt tijd om aan bescherming te denken. De onrust in de maatschappij wordt steeds groter. De protestbewegingen gaan echt niet alleen over racisme, er zit ook een diepere onvrede achter. Een, die ik vrees, de komende jaren steeds verder de kop op zal steken. Werkende worden steeds verder belast, aangezien men geld blijft bijdrukken en uitgeven, en jan modaal wordt hierdoor steeds verder de armoede ingedrukt. De groep armen en de groep superrijken worden groter. De middenmoot wordt vooral de groep armen ingedrukt. Dit proces wordt versneld door de corona crises. De klap van de economie gaat nog komen, bedrijven zullen omvallen, koopkracht van veel mensen zal dalen. Iets om niet echt vrolijk van te worden. Het voordeel is dat men dit ziet maar echter maatregelen zie ik nog niet doorschemeren. Anders dan u natuurlijk van hogere belastingen te voorzien. De crises moet betaald worden, hoe u het ook wend of keert.

Nu waarschuwen we u al langer voor de economische malaise die we ongetwijfeld in gaan. Maar het is niet allemaal kommer en kwel. U kunt zich ertegen wapenen, dit kan op verschillende manieren. Het is alleen belangrijk dat u ziet wat er gaat komen. Nogmaals, er komt steeds meer armoede, onrust, onvrede en geweld. Hopelijk zullen we het in Europa beschaafd houden en zal de storm zo overwaaien dat we er alleen financieel op achteruit zijn gegaan. Een ander fenomeen dat we waarschijnlijk gaan krijgen is een beurs die zal gaan dalen over een langere tijd gezien. We zijn gewend aan een stijgende beurs maar dit zal hoogst waarschijnlijk tot het verleden gebeuren. Het is geen reden tot paniek. We verwachten een langzame daling, niet zo een als bij de corona crises. Wat ons advies is om u investeringen te beperken tot 5 dingen:

  1. Houd cash aan. Deze regel zullen we bij beleggershulp niet te letterlijk nemen aangezien we tegelijkertijd andere vormen van bescherming zullen kopen en hiermee toch geld uitgeven. Privé is het niet onverstandig om u cashpositie uit te breiden naar 20%. U zult dit dus niet terugzien op de site als sterke regel die we hanteren.
  2. Koop fysiek goud en zilver. Dit hebben we al meerdere malen geadviseerd te doen en nu is een van de laatste kansen om het goedkoop in te slaan, vooral zilver. We weten niet wat de goudprijs gaat doen maar we hebben een sterk vermoeden dat deze alleen maar zal gaan stijgen. Met fysiek goud en zilver beschermd u uw vermogen tegen geldontwaarding en is een andere vorm van cash. Ook dit zult u niet op onze site terugvinden. Maar we adviseren u sterk dit te doen. Let op, goud kan dalen de komende jaren, we hebben geen glazen bol. Maar dit is in onze ogen onwaarschijnlijk met het klimaat van roodgloeiende geldpersen en toenemende maatschappelijke onrust en onvrede.
  3. Koop aandelen in de edelmetaal sector. Dit doen we natuurlijk al langer bij beleggershulp en met succes. We zullen langzaam onze posities uitbreiden en hopen steeds meer FGS aandelen in het portfolio te krijgen. Dit geeft ons ruimte om nieuwe investeringen in ons portfolio op te nemen of om tijdelijk toch meer cash aan te houden. Andere aandelen zullen we niet snel in ons portfolio meer opnemen tenzij we ervan overtuigd zijn dat ze in onrustig beursklimaat rustig verder zullen stijgen.
  4. Koop bitcoin. Bitcoin is het nieuwe goud, digitaal goud wordt het ook wel genoemd. Bovendien is het voordelig dat de laatste halvering heeft plaatsgevonden en dat we nu in de laatste inning zitten tot de maximale hoeveelheid van 21 miljoen bitcoins. Let op, bij beleggershulp hebben we geen verstand van crypto currencies. Als u hier meer van wilt weten dan adviseren we u naar info op het internet te zoeken. Maar we zien wel een mogelijkheid en we denken dat bitcoin kan stijgen en flink ook. Waarom? Het kan niet bijgedrukt worden en de banken lijken er onvoldoende grip op te krijgen
  5. Koop putopties. Deze vorm van bescherming is misschien de meest simpele en behoeft denken we weinig uitleg. Bij beleggershulp zullen we gaan kijken naar langlopende putopties die goedkoop zijn. Dat valt nu zeker niet mee aangezien opties duur zijn. Maar we zullen waarschijnlijk toch bescherming in deze vorm gaan bijkopen aangezien we het vermogen willen beschermen. Stijgt de beurs toch door, dan hebben we pech en maken dan minder winst en zijn bereid om iets te verliezen met de bescherming die we hebben aangekocht. Vergis u echter niet, alhoewel dit een simpele vorm van bescherming is, het is zeer moeilijk om goed te timen. Vandaar we u adviseren om langlopende opties te kopen. Of pas een andere strategie toe met kortlopende putopties door iedere maand een of meerdere putopties te kopen. Het handigste werkt dit op een index, bijvoorbeeld de S&P500. Als veel lef heeft kunt u ook overwegen om middellange termijn callopties op dezelfde index te verkopen (schrijven). Deze moet u dan echter heel goed in de gaten houden en van de hand doen wanneer het verlies >100% wordt en zeker van de hand doen als de expiratiedatum in zicht komt en die koers van de index dichtbij over hoger dan de aankoopkoers ligt. We zullen u apart adviseren door middel van een update als we tot het kopen of verkopen van opties overgaan.

Wat gaan we van deze acties onmiddellijk uitvoeren en waar zullen we nog even mee wachten? Als u punt 1, 2, en 3 nog niet uitgevoerd heeft, wat we ons haast niet kunnen voorstellen als trouwe lezer van onze nieuwsbrieven service, adviseren we u dit zo snel mogelijk te doen. Met punt 5 kunt u nog even wachten, of u begint reeds iedere maand een putoptie op een index te kopen, dit kan geen kwaad. Beschouwd in dit geval het geïnvesteerde bedrag wel als ingecalculeerd verlies. Voor punt 4 hebben we het volgende advies:

Koop vanaf volgende week 0,125 Bitcoin bij tegen de huidige koers. Wij zullen de koers van maandag aanhouden. De strategie is om als Bitcoin stijgt deze te verkopen en dit bij de FGS positie van Bitcoin toe te voegen. Wanneer we dit doen kunnen we nu niet zeggen, we hopen natuurlijk op een 100% stijging.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

We hebben weer een nieuwe Free Growth Stock (FGS) en dit keer is het SAND oftewel Sandstorm Gold. Dit aandeel gaat ongetwijfeld meer stijgen dan de 100% die nu op het bord staat maar we moeten onze emoties uitschakelen en de gemaakte afspraak bij 100% winst de helft verkopen volgen.

Benchmarking

Deze maand was een beste maand voor onze portfolio. We zijn weer voor volledig hersteld van de corona dip en bouwen het rendement zelfs verder uit. Toch ligt er nog steeds gevaar op de loer en dat verklaard natuurlijk ook het onderwerp van deze maand. Motto: Houd koers en zorg voor bescherming

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.