Weet de FED het ook niet meer?

Weet de FED het ook niet meer?

week 36 / jaar 3

Er gaan geruchten rond. Normaal gaan we niet op geruchten af maar dit keer willen we toch een beetje speculeren. De geruchten gaan dat de FED (centrale bank van de USA) het ook niet meer weet en dat ze de rente lange tijd ongemoeid laten. Ook als de inflatie hierdoor oploopt. Dit is een van de uitspraken van het hoofd van de FED, dhr Powell: “Montary policy for the central bank: it will tolerate inflation rising above 2% for short periods of time”.

Wat dit betekend is dat de FED niet ingrijpt door het verhogen van de rente, zelfs als dit betekend als ze doorgaan met het drukken van geld en de inflatie stijgt boven de 2%. In tegenstelling wat de uitspraak zegt zijn er tongen die beweren dat short time minimaal 5 jaar betekend. Wat dit zegt over de mensen bij de FED, naar ons idee 2 dingen. Of ze zijn oliedom en weten echt niet wat er loos en proberen gewoon wat en kijken wat de uitkomst is. Dit scenario lijkt ons sterk aangezien het allemaal slimme mensen zijn, je komt niet zo maar op zo’n stoel. Of ze weten exact wat er loos is en weten het niet meer wat te doen aangezien men ziet dat er niets meer aan te doen is. Dit lijkt voor ons een meer realistisch scenario.

Inflatie is allang boven de 2% en dit al jaren. Toegegeven de laatste jaren is de inflatie een stuk lager en zijn er zeker deflatoire krachten maar het ligt er gewoon aan hoe je de inflatie berekend. Voor ons is het heel simpel. Wat hou ik over aan het eind van de maand? Kan ik dit sparen en levert het daarna wat op?

Om op de eerste vraag antwoordt te geven kunnen we zeggen dat de koopkracht al jaren achteruit holt. Dit komt door inflatie en verhoging van de belastingen. De berekening van de inflatie is pervers op zijn zachtst gezegd. Er zitten zaken in als een computer kopen. De technologie gaat zo hard dat indien je nu een computer koopt deze over een aantal jaar 2x zo krachtig is. Dus wat doet men, terwijl je dezelfde prijs ervoor betaalt, berekend men dit als een voordeel, waardoor de inflatie gedempt wordt. Een computer koopt je ook niet ieder jaar, dit geld hetzelfde voor een TV, ect. Dus waarom zit dit überhaupt in een inflatie berekening? Het gaat erom dat je vaste lasten niet stijgen voor de eerste levensbehoefte zoals gas, water, licht en voedsel. Vergis u dus niet, u wordt bedonderd, er is allang inflatie, ook nu nog. Ga nu maar eens een huis kopen. Het huis op zich hoort niet in de berekening maar de hypotheek die je betaald wel. Het gaat erom hoeveel hou ik per maand over om leuke dingen te doen of te sparen.

De tweede vraag gaat over sparen. Tja, heeft geen zin meer he. U krijgt werkelijk waar 0,0% waarbij u niet gek moet staan op kijken dat u in de toekomst gaat betalen. De centrale banken houden de rente laag omdat ze teveel schulden aangaan. Neem nu de belachelijk explosie aan gecreëerd geld na de corona crisis. We gaan niet in op de ziekte zelf. Maar is deze situatie exact hetzelfde als de tweede wereldoorlog? De economie dondert in elkaar, dus de regering vindt dus blijkbaar van wel. Men vindt een aantal duizend mensen redden nu belangrijker dan misschien wel 25 jaar lang de broekriem aanhalen met alle gevolgen van dien (hoeveel doden??). In onze ogen maken we elkaar compleet gek en u zal de consequenties gaan voelen. Jawel, in de vorm van inflatie en belastingen wel te verstaan. Iemand moet het betalen. U denk dat u de dans kan ontspringen? Dat kan in onze ogen maar op een manier en ja daar komt hij weer: KOOP GOUD EN ZILVER.

Goud en zilver vormen een verzekering door de incompetentie van de politiek en de centrale banken. Zijn dit dan allemaal slechte mensen? Nu zeker niet, ze doen ook maar hun best, en men merkt nu dat het systeem op zijn eind loopt. Men weet het niet meer. De schuldenberg is niet meer te overzien en de rente hierop is niet meer te betalen. Dit is de echte reden waarom de FED de rente laag houdt, niet de inflatie. Ook al stijgt de inflatie kunnen de banken de rente niet verhogen. Dit kan niet omdat de regering dan geen geld meer overheeft om andere zaken dan rente op de schuld te betalen. Niet reëel denk u? Lees berichten over Amerikaanse steden en de moeilijkheden die ze hebben om zonder het schulden plafond iedere keer te verhogen, om hun ambtenaars überhaupt te betalen. Denkt u dat de rellen een gevolg zijn met als enige reden racisme? Wij denken dat armoede de hoofdoorzaak is. Wij denken dat met ups en downs de rellen erger en talrijker zullen worden. Daarom is het tijd om verzekering te kopen. Wat gaat er de komende jaren gebeuren denken wij? De grondstofprijzen gaan stijgen (werkelijke inflatie en niet wat u voorgespiegeld wordt), belastingen gaan omhoog, voorzieningen van de staat zoals AOW worden afgebouwd en geld wordt hierdoor minder waard. We willen echter geen horror verhaal ophangen en u bang maken. We vragen u om uzelf, voor u en uw gezin, voor te bereiden op het ergste en de verzekering te kopen. U verzekerd u huis toch ook tegen brand en storm, waarom u vermogen dan niet? Wat er verder zal gebeuren is dat aandelen blijven stijgen. Maar niet alle aandelen. Welke wel is moeilijk te zeggen, dit wordt denken we bepaald door het sentiment. Technologie doet het goed. Maar de waarderingen zijn zo belachelijk hoog dat wij bang zijn om in te stappen. De gekte op de markt is niet iets waar wij op willen speculeren. Misschien goede solide bedrijven kopen op de dip is geen slecht idee. Verder zullen alle grondstoffen een stuk duurder gaan worden en natuurlijk verwachten wij dat goud en zilver hoger gaan. Hoe hoog? Werkelijk geen idee, in ieder geval hoger.

Deze week komen we ook weer met een nieuwe aanbeveling voor ons mandje met risicovolle goud en zilvermijnen. We hebben er een op het oog en zijn het aan het onderzoeken. We geven de naam echter met een aparte update alleen naar onze abonnees door. Heeft u nog geen abo? Neem er dan gratis een, zie de link hieronder

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Vrijdag maakte weer een hoop goed. We denken dat dit komt door de uitspraken van de FED waarop de goudprijs reageerde. We denken dat het een beetje kwakkelen blijft de komende 2 maanden voor goud en zilver, op de langere termijn verwachten we stijgingen. DE $ is weer aan het verzwakken. We gaan onze $ trade dus verkopen voordat we nog grotere verliezen op de positie komen. Door de laag blijvende rente zal de $ waarschijnlijk niet veel meer aan kracht winnen. Dit hebben we niet goed gezien, we moeten onze fout inzien en afscheid nemen. We weten nog niet exact wanneer, maar dat laten we u weten. Motto blijft: Zoek kansen in de edelmetaal sector en houd cash aan!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.