Week 8/ Jaar 2

Week 8/ Jaar 2

Ruim 160% winst met onze opties in 1 jaar tijd

In mei of juni vorig jaar is beleggershulp begonnen met het aanbevelen van opties aan u, de lezer van onze weekly’s en nieuwsbrieven. Inmiddels hebben we met 53 trades bijna 170% winst behaald. Maar op 1 trade is er verlies genomen. Dit houd in dat in 98% van de gevallen er winst wordt gemaakt, en in ieder geval geen verlies. Per trade maken we 3% winst. Persoonlijk vinden we dit een zeer goed resultaat, we hopen bij beleggershulp dat u hiervan heeft kunnen profiteren. In 2019 hebben we de resultaten in het onderstaande overzicht staan.

Als u 3% per trade niet veel vind dan moet u bedenken dat vele keren 3% wel een winst van ruim 160% opleveren. De optie trades die beleggershulp maakt zijn ervoor om de portfolio te beschermen. Ze zijn vaak niet bedoeld om grote winsten naar binnen te slepen. Het doel is om iedere keer kleine bedragen te winnen door hedges in te bouwen voor wat welke kant de markt ook op beweegt. Op dit moment denken we dat commodity’s het goed doen en dan vooral de edelmetalen. Wij denken dat de edelmetalen rugwind krijgen aangezien veel beleggers hoogtevrees krijgen op de beurs en daarom steeds meer gaan kiezen voor wat al 5000 jaar geld is, namelijk goud (en het kleine broertje zilver). Dat is de reden waarom we op dit moment lange termijn call opties op goud- en zilvermijnen kopen. Verder denken we dat commodity’s in het algemeen zullen stijgen vandaar de trade in de algemene commodity tracker. Tot slot hebben we zelf ook hoogte vrees, dit is de reden dat we buiten de aandelen ook nog een zeer lange termijn call optie hebben gekocht op SDS. Dit is een hedge voor als de gehele beurs naar beneden keldert.

Niemand kan met zekerheid zeggen wanneer de bearmarket start, we weten wel zeker dat er een aankomt. De tekenen zijn er en bij beleggershulp denken we dat deze binnen 6-18 maanden arriveert. In de tussentijd willen we profiteren van de opgaande markt. Commodities doen het vaak goed in een neergaande aandelenmarkt, vandaar dat onze keuze op dit moment vaak aan deze sector is gebonden. Maar lieve mensen, we doen 1 belangrijke oproep, bescherm u portfolio, eens zullen de verliezen die u maakt veel groter zijn dan die van december 2018. Uw portfolio kan makkelijk met 50% dalen binnen 1 maand tijd. Het enige wat u kan doen, buiten hedgen, is uw aandelen beschermen met stoploss orders. Zet deze niet automatisch in de markt maar hou deze bij voor uzelf op een excelsheet. Als de stoploss geraakt is dan verkoopt u de volgende handelsdag, wat er ook gebeurd. Vervolgens kunt u opties gebruiken om de pijn te verzachten door hedges in te bouwen. Hedgen met lange termijn opties op goudmijnen klinkt heel raar, maar het werkt. Deze sector doet het goed als de aandelenmarkt nerveus is, daarom noemen we dit een hedge. Verder kunt u de portfolio beschermen dat echte hedges bijvoorbeeld door puts te kopen of short te gaan op aandelen. Beleggershulp prefereert short gaan. We vinden het nog te vroeg om put opties te timen aangezien de bearmarket best nog wel eens pas over 2 jaar kan starten. Als aandelen hard gaan stijgen en op hun hoogte punt komen met een VIX van <14%, kunt u het beste putopties (lange termijn) aanschaffen.

De bedoeling is om geen verlies te maken. Dhr Buffet zegt dit ook, hij zegt namelijk: ” Regel 1 is geen verlies maken, Regel 2 is: vergeet regel 1 niet”. Opties maakt dit mogelijk. We weten bij beleggershulp best dat het moeilijk is om exact onze trades te volgen. Maar zoals eerder gezegd is dit helemaal niet belangrijk. Het gaat erom dat wij u aanbevelen om dezelfde soort trades op ongeveer hetzelfde moment te doen als beleggershulp. Dit hoeft niet in precies dezelfde opties te zijn en zelfs niet in dezelfde bedrijven. Het gaat om de wijze waarop. Kleine winsten nemen en iets grotere winsten nemen om geen verlies te maken op u gehele portfolio, dit is de bedoeling van het advies van beleggershulp.

Deze week hebben we geen update van onze portfolio geven, dit doen we vanaf volgende week weer. Ik kan u wel verklappen dat we sinds begin 2018 op een winst staan van ruim 11% op de gehele portfolio.

Met vriendelijke groeten; Martin Belder

Reacties zijn gesloten.