Week 51

Week 51

Goud zal weer schijnen na TAX-Loss-selling

Bovenstaande grafiek is de prijsontwikkeling van goud in de afgelopen 20 jaar. Is het geen plaatje, je kan haast een lineaal erlangs leggen, van linksonder naar rechtsboven. Goud zit naar mijn gevoel nog steeds een belangrijke uptrend. Dit is de laatste 2 jaar ook het geval aangezien goud van zo’n $1050 naar nu $1250 gestegen is.

Bij beleggershulp denken wij dat goud, vooral in de eerste drie maanden van 2019 een mooie stijging kan gaan laten zien. Een zwakkere $, is moeilijk te voorspellen maar de kans hierop wordt steeds groter, zal rugwind gaan geven. Belangrijk echter is dat goud nu de $1400 aan gaat tikken en dat er een nieuwe steun boven de $1375 gevormd wordt. Dit zou een enorm sterk signaal zijn.

De manier om hierop in te spelen, en beleggershulp gaat u hierbij helpen, kunt u lezen in de vorige weekly, zie https://beleggershulp.nl/week-50/ . We zullen dus meer lange termijn call opties gaan aanschaffen van goud- zilver- en zelfs kopermijnen, mits we deze goedkoop kunnen krijgen. We adviseren u dit ook te gaan doen, zoek veelbelovende mijnbouwbedrijven en hierbij goedkope call opties met een zo lang mogelijke looptijd. Let op: Hou er aub rekening mee dat u dit geld ook kwijt kunt raken, dreigt u hiervan slecht te gaan slapen, dan raden wij u aan dit niet te doen en de huidige portfolio zo te houden. Het is de laatste tijd volatiel genoeg.

Er komt nog 1 fenomeen bij wat zal helpen onze winsten te doen stijgen, dit fenomeen heet tax-loss-selling. In de USA en Canada kunnen beleggers aandelen verkopen tegen een verlies en dit vervolgens van hun winst afhalen om zodoende zo min mogelijk belasting te betalen. In Canada kan men dit doen voor 27 december. Wat vaak gebeurd is dat men de aandelen in het nieuwe jaar weer terugkoopt. Voor de mijnbouwbedrijven is de TSX (Canada) de belangrijkste beurs wereldwijd. Aangezien we nu een flinke dip hebben gehad op de beurs denken wij dat veel mensen aan tax-loss-selling hebben gedaan en dat er veel aandelen in het nieuwe jaar wordt teruggekocht.

De grote speculanten zijn het met ons eens. Het aantal contracten dat is afgesloten staat weer in de plus en is stijgende. Iedere keer als deze boven de 200.000 staat is er een kans dat goud weer gaat dalen. Zo ver is het echter nog lang niet. Houd dit echter in de gaten en begin uw goudposities af te bouwen boven de 250.000 contracten.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Ik ga u geen verkooppraatje houden, beleggershulp heeft het niet goed gedaan in 2018. We noteren een verlies van bijna 5%. Ik denk dat de laatste dagen niet veel verandering met zich mee zal brengen, we houden u op de hoogte en zullen de officiële cijfers aan u rapporteren in de volgende nieuwsbrief. Een schrale troost is dat we het 2x zo goed hebben gedaan als onze benchmarking, de AEX en de S&P500, deze noteren een min van 10%. We zijn echter niet tevreden, aangezien ook donkere wolken hangen boven onze opties. Koop deze opties bij zodra deze in de plus noteren. Motto blijft: Houd koers, ook in 2019!

Sector Rendement
Base metals & Copper 1,7%
Gold & Silver -3,5%
China 0,5%
Uranium -5,7%
Energy -4,5%
Short 4,4%
Dividend Income -19,7%
Cannabis -8,7%
Digital Currency -21,6%
EV-metals -4,2%
FGS 2,4%
Winst/Verlies 2018 -1,1%
Totaal -4,96%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.