Week 50

Week 50

It’s time to call

De FED verhoogt de rente in een rap tempo. Meestal zorgt hoge rente percentages ervoor dat geld uit de aandelenmarkt getrokken wordt en obligaties minder waard worden. Het veroorzaakt dus onrust op de markt en een deel van dit geld zal als cash aangehouden worden en een deel zoekt een andere veilige haven.

Goud wordt vaak gezien als veilige haven, en deze rol heeft het reeds 5000 jaar vervuld. Er bestaat echter een mythe dat goud het niet goed doet tijdens periode met hoge rentes van decentrale banken. Voor mensen die dat nog steeds geloven raad ik aan de historische grafiek van de goudprijs eens naast de historische grafiek van het rentepercentage te houden. De periode rond 1980 is zeer interessant en eenschoolvoorbeeld dat de mythe ontkracht. De rente liep in deze periode tot boven de 10% op en steeg vanaf 1970 rap. Dit terwijl de goudprijs haast hetzelfde tempo meesteeg.

Onze strategie nu is, om niet meer goudmijnbedrijvenaandelen te kopen, we hebben immers al aardig wat van deze aandelen in ons portfolio, maar om langlopende call opties te kopen. Callopties die nu relatief goedkoop zijn en een looptijd hebben van groter dan 1jaar. We hebben onlangs een call optie gekocht van WPM voor $72 en weer verkocht met 100% winst terwijl de prijs van het aandeel 14% steeg. Dit laat dus de potentie zien van de winst die men kan behalen met deze strategie.

Als je goed naar bovenstaand voorbeeld kijkt dan zie je dat we in dit geval een call hebben gekocht van WPM met een expiratie datum van 17-01-2020. Dit is minimaal 13 maanden in de toekomst.De prijs van het aandeel stond toen tussen de $16 en $17, zeg $16,50. We hebbende call dus gekocht met een strike prijs van ongeveer 40% hoger dan de huidige prijs. We denken hiermee dat op 17-01-2020 WPM $22,50 noteert. Beleggershulp heeft deze call weer verkocht voor $150, een winst dus van meer dan 100% bijeen prijs van het aandeel op ongeveer $19. Dit betekend dus dat de prijs van het aandeel niet noodzakelijk op $22,50 moet klimmen om winst te maken. We pakken de winst in dit geval op 100%. Als u $70 winst te weinig vind kunt u altijd meer opties kopen, als u 10 opties had gekocht van WPM met dezelfde voorwaarden dan had u $700 winst gemaakt in een aantal dagen.

De strategie die beleggershulp hanteert is dat het in de toekomst 2 calls koopt van een aandeel en dat we 1 call verkopen met een mooie winst. Een mooie winst zal ongeveer vanaf 50% zijn. De 2de optie willen we met minimaal 100% winst verkopen. We hebben reeds 4 calls gekocht zoals u hierboven kunt zien. 2 calls van SAND en AG elk, beide met eenlooptijd van meer dan 1 jaar en beide voor $75. We willen niet te lang blijven zitten met de opties, dit is een algemene advies bij beleggershulp, verkoop als u een mooie winst heeft, wees niet te gretig, er komen vele kansen om nieuwe opties te kopen.

Als u een gratis abonnement heeft genomen op onze nieuwsbrief service krijgt u ook tijdig de optie aanbevelingen over de mail opgestuurd met dezelfde service. Alles gratis en voor niets. 1ding moeten we echter duidelijk maken, het is onmogelijk om dezelfde calls en putste kopen of verkopen die beleggershulp heeft aangeschaft, soms zal u betere deals kunnen maken en soms slechtere. De markt is hiervoor te bewegelijk. Het gaat er echter om dat u dezelfde strategie hanteert. Lees daarom alle nieuwsbrieven en weekly updates van beleggershulp terug, hierin staan deze strategieën uitgelegd.Het komt er kort op neer: Koop langlopende calls van mijnbouwbedrijven tegen gunstige en betaalbare prijzen met een strike prijs van max 50% boven de huidige prijs, en verkoop deze zo snel mogelijk met een mooie winst. Verkoop kortlopende puts van goede solide aandelen indien de VIX groter dan 20 is en de prijs van het aandeel is gezakt, zonder hiervoor een andere reden is dan de algehele markt daling. Koop de puts weer bij als u 25% winst of minimaal $25 winst heeft behaald.

Inmiddels heeft beleggershulp een mooi resultaat neergezet met de optiestrategieën. We staan op een mooie winst van 115% en dit binnen een half jaar, is naar mijn mening niet slecht.Dit is behaald door het handelen in 35 opties in totaal. Hiermee hebben we een winrate van 97%, dit betekend in 97% van de gevallen maken we winst of geen verlies, in 3% van de gevallen maken we verlies. We hopen dit percentage boven de 90% te houden zodat we winst blijven maken met onze optiestrategieën.

Als u vragen heeft aarzel niet om ons te mailen, dan zullen we u zo snel mogelijk van een antwoordt voorzien.Wees niet te overmoedig en handel nooit met teveel opties, het kan ook heel snel naar beneden gaan als het tegenzit.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Sentiment is nog steeds bar slecht op de beurs. Troost kunnen we vinden in de winst die we maken op dit moment met het handelen in opties, dit houdt ons verlies binnen de perken. Een andere troost is dat we het op dit moment even goed, of even slecht, doen als de S&P500 en een stuk beter dan de AEX. We hebben helaas afscheid moeten nemen van HCLP en NVO met pijn in ons hart maar de stoplossen werden geraakt. We raden u aan deze aandelen ook te verkopen als u dit nog niet gedaan heeft. Motto blijft: Houd koers!

Sector Rendement
Base metals & Copper -1,9%
Gold & Silver -5,8%
China 0,2%
Uranium -0,3%
Energy -1,2%
Short -16,2%
Dividend Income -11,0%
Cannabis -1,7%
Digital Currency -32,5%
EV-metals -2,5%
FGS 4,6%
Winst/Verlies 2018 -1,1%
Totaal -2,87%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.