Week 49

Week 49

Cannabis aandelen

Cannabis aandelen zitten in een downtrend de laatste 2 maanden. Dit is akelig, vooral voor onze portfolio, aangezien de aandelen in onze portfolio ook dalen met deze downtrend. Bij beleggershulp geloven we echter in de toekomst van cannabis. Beleggershulp is echter niet de enige die hierin gelooft, de drankindustrie (Constellation Brands), de tabakindustrie (Altria, producent van o.a. Malboro), de frisdrankindustrie (CocaCola), de gezondheidsindustrie, ect, ect …. heeft dit geloof ook. Ze investeren veel in de cannabis producenten omdat zij, net zoals ons, in de toekomst van cannabis geloven.

Voorlopig helpt ons dit echter niet, het sentiment heeft zich tegen de cannabis industrie gekeerd. Dit is echter niet gek aangezien de sector met honderden procenten is gestegen. Het is normaal dat de markt een adempauze neemt, hier horen dalingen jammer genoeg bij. Men kan zeggen dat beleggershulp te laat is ingestapt. Dit is voor eendeel ook waar, maar dit soort zaken zijn moeilijk goed te timen. Het zijn zeer speculatieve aandelen waarbij men een zeer lange adem nodig heeft eer dit volwassen bedrijven worden. Denk hierbij aan minimaal 10 jaar. Verkoop de helft van de aandelen weer als u het verlies heeft goed gemaakt en daarna weer de helft als u bij een aandeel 100% winst heeft en hiermee een FGS te pakken heeft. Geloof ons er komen nog genoeg kansen, dit zijn super volatiele aandelen. Dit proces kunt u herhalen waardoor u iedere keer een lagere aankoopprijs van u aandelen krijgt. Als u niet tegen de volatiliteit kan adviseren we niet in deze sector te beleggen.

Beleggershulp denkt dat de adempauze op zijn einde komt en de aandelen weer langzaam de stijgende trend gaan hervatten, dit zal met hevige ups en downs gepaard gaan. Beleggershulp heeft besloten om aandelen van ACB, CBWTF en PURE bij te kopen met een totale weging van respectievelijk 0,5/0,5 en 0,4. Hierdoor verlagen we tevens de stoplossen op deze aandelen.

We hebben hetzelfde gedaan met Bitcoin, de 2de aankoop is gedaan, we raden u aan hetzelfde te doen.We verwachten niet dat Bitcoin verdwijnt, daarom is er besloten bij beleggershulp Bitcoin aan te kopen met een totale weging van 1. Onlangs is Bitcoin onderhevig geweest aan een tweede reeks van dalingen. We denken dat het nu eengoed moment is om verder in te stappen. Dit betekend niet dat Bitcoin niet verder kan zakken. Ook hier moeten we tijdvak van 10 jaar in gedachte hebben.Ons advies is nu Bitcoin kopen, wegleggen, af en toe kijken wat Bitcoin doet en over ongeveer 10 jaar weer van de hand doen. Verkoop ook bij Bitcoin de helft van als u het verlies heeft goed gemaakt en daarna weer de helft als u bij eenaandeel 100% winst heeft en hiermee een FGS te pakken heeft. Geloof ons er komen nog genoeg kansen. Dit proces kunt u herhalen waardoor u iedere keer een lagere aankoopprijs van Bitcoins krijgt. Als u niet tegen de volatiliteit kan adviseren we niet in deze sector te beleggen. Litecoin heeft de stoploss geraakt, daarom zijn deze met een verlies verkocht, we raden u aan hetzelfde te doen.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Sentiment is bar slecht op de beurs. Het kan dus een mooi moment zijn om aandelen te kopen. Kan het sentiment nog slechter, jazeker. We kunnen een 2de 2009 bearmarket krijgen, bij beleggershulp geloven we hier echter niet in, dit verwachten wij op zijn vroegst pas in het najaar van 2019. We bereiden ons echter wel voor. Vorige week is daarom het aandeel SDS aan de short portfolio toegevoegd, dit aandeelstaat nu op een mooie 10%. Verder kijkt beleggershulp naar meer short kandidaten. Met de totale portfolio staan het verlies op een kleine -2%. Dit is zeker niet goed, maar als we naar onze beide benchmark indexen kijken niet eens zo slecht. Beleggershulp doet het maar 0,5% slechter dan de S&P500 maar ruim 5,5% beter dan de AEX. Onze winstmaker zijn de opties op dit moment. Ik raad u daarom aan om hiermee te oefenen, zo voorkomen we op dit moment echtgrote verliezen met ons portfolio zodat ons kapitaal nagenoeg gelijk blijft waardoor als de verschillende sectoren in een uptrend komen we kunnen gaan profiteren. De optie portfolio staat op dit moment op een winst van 90%. Motto blijft: Houd koers!

Sector Rendement
Base metals & Copper -1,8%
Gold & Silver -5,7%
China 0,2%
Uranium -0,7%
Energy -20,3%
Short -11,9%
Dividend Income -6,8%
Cannabis -2,0%
Digital Currency -29,7%
EV-metals -1,0%
FGS 4,7%
Winst/Verlies 2018 7,8%
Totaal -1,97%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.