Week 42

Week 42

Na 17 oktober

17 oktober was de datum waarop marihuana legaal wordt in Canada. We hebben de beelden op het nieuws gezien, mensen stonden in de rij om legaal wiet te kopen in een winkel net als de kruidenier op de hoek. En wat gebeurde er met onze aandelen. Deze zakte iets weg.

Vreemd zal u zeggen. Ik vind van niet. Dit is precies wat ik vorige week u al reeds vertelde. Mijn verwachting is dat de aandelen nog veel verder wegzakken. De waarderingen van de cannabis aandelen zijn sky high en naarmate de tijd vordert zal de industrie zich gaan ontwikkelen en een echte industrie gaan worden. Met bedrijfsmodellen en realistische groeiverwachtingen. Nu is het eigenlijk alleen nog maar gissen. Daarom moet u onze investeringen zien als zuiver speculatief. De beste jongetjes van de klas zullen overblijven en de rest wordt door hun overgenomen of gaan failliet. Wij denken een mooie portfolio in handen te hebben met de beste jongetjes.

Waarom hebben we dan toch aanbevelingen gedaan zal u zeggen. Een eerlijk antwoordt is, omdat wij de markt ook niet kunnen timen. U moet bereid zijn om verliezen te incasseren en 50% van uw geld te verliezen. We moeten nu in de markt zitten zodat we een aantal aandelen hebben die minimaal 1000% stijgen. De waarderingen zijn nu te hoog, daarom zijn we voorzichtig met nieuwe investeringen. We zullen nu alleen nog maar kijken naar industrieën die zich inkopen in de cannabis wereld, zoals Coca Cola b.v., en bestaande industrieën die de middelen leveren aan de cannabis industrie. We laten de industrie eerst volwassen worden. Dit houdt in dat we de kat grotendeels uit de boom kijken en afwachten hoe de industrie zich gaat ontwikkelen. Dit kan best inhouden dat de aanbevolen aandelen verder wegzakken. Indien ze op dat punt wel groei in hun businessmodel laten zien, zullen we bijkopen en onze stoploss verlagen door de lagere gemiddelde aankoopprijs. Indien ze geen groei laten zien en het aandeel wegzakt tot onder de stoploss zullen we afscheid nemen. Ik verwacht echter niet dat we afscheid gaan nemen van onze aandelen.

Mijn verwachting voor de toekomst is dat de aandelen maximaal nog zo’n 25% zakken en dat dit een kans is om bij te kopen. U moet deze aandelen echt zien als lange termijn speculaties. We wachten tot deze bedrijven zo groeien dat hun P/E ratios weer in normale ranges komen en dat ze blijven groeien waardoor de prijs van de aandelen weer mee gaat groeien. Je moet je focus echt op 5 a 10 jaar leggen. Er zullen grote prijsschommelingen komen. Verkoop daarom de helft van je aandelen indien er 100% winst is behaald. Hiermee krijg je een FGS (Free Growth Stock) zoals we reeds met WEED behaald hebben. Deze aandelen laten we staan totdat de industrie volledig is uitgegroeid en groei sterk begint af te zwakken. Denk hiermee aan een horizon van 5 a 10 jaar.

Nu zaaien en na 5 jaar oogsten, dat is het idee. Ondertussen zal het onkruid gewied moeten worden.

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Deze week herstelde de portfolio wat. Dit was echter niet te danken aan de groeiaandelen in onze portfolio, bijna alles zakte wel. Zo ook onze short aandelen die daarom voor een deel van de winst zorgde. NPSNY hebben we helaas moeten verkopen, dit aandeel zakte door de stoploss heen. De gehele China sector bestaat nu nog maar uit 1 aandeel. We wachten daarom af met opnieuw investeringen in China aan te bevelen, dhr. Trump heeft meer invloed dan gedacht, en hij is nog niet klaar met zijn missie tegen China. Deze week hebben we ook een snelle en mooie winst behaald op de opties, deze staan inmiddels op een mooie 56% winst met een winrate van 95%. Dat wil zeggen op 19 van de 20 optie aanbevelingen hebben we winst gemaakt en een totale winst van 56%. De totale winst van de portfolio staat nu op 2,56%. Het devies blijft: Houd koers en heb a.u.b. geduld, sommige investeringen duren jaren eer ze winst maken, maar als ze winst maken doen ze het goed en zullen ze je belonen.

SectorRendement
Base metals & Copper6,6%
Gold & Silver-5,5%
China-1,6%
Uranium0,7%
Energy6,3%
Short-2,8%
Dividend Income2,9%
Cannabis1,3%
Digital Currency0,2%
FGS16,7%
Winst/Verlies 2018-0,6%
Totaal2,56%

 

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

 

Reacties zijn gesloten.