Week 41

Week 41

17 oktober!

17 oktober is de datum waarop marihuana legaal wordt in Canada. We hebben het dan niet over legaliteit van marihuana voor medicinale doeleinden alleen, we hebben het dan ook over de legaliteit om een stickie te roken, zoals in mijn tijd gezegd werd. In Canada wordt alles legaal. Sommige zeggen dat het hetzelfde is als de tijd waarin drank uit de illigaliteit kwam in Amerika. Zo sterk wilde ik het niet maken, maar dat dit een geweldige markt gaat worden, dat is een ding dat zeker is.

Ik heb u al eerder geschreven dat grote drankproducenten reeds hun intrede maken in deze industrie zoals de producent van het heerlijke Corona biertje. Nu las ik onlangs een bericht dat zelfs Coca Cola waarschijnlijk een move gaat maken in deze industrie. Dit om drankjes te maken met marihuana erin. Ik weet eerlijk gezegd niet welke kant dit op gaat en welke doelgroep het betreft, een drankje voor genot of een gezondheidsdrankje, maar het feit dat dit soort grote industrieën grote investeringen doen in deze industrie is een teken dat het uiterst serieus genomen wordt en dat we niet meer te maken hebben met de kruidenier op de hoek van de straat.

Dat Canada dit legaliseert vind ik persoonlijk een uiterst verstandige keus. Marihuana heeft zeer veel toepassingen, en het is zeker niet schadelijker dan alcohol, dus waarom verbieden? Door deze keus bloeit er een industrie op in Canada waar ze wereldleider in kunnen worden, en ik denk, gaan worden. Wat!, Nederland is een liberaal land, waar alles kan en mag en waar alles goed geregeld is! Nee Canada is the place to be. Een gemiste kans voor ons land, we hadden hier al boeren moeten hebben die het spul kweekte. Wij hebben de kennis en mogelijkheden, boeren genoeg. We hadden de vleesindustrie kunnen uitfaseren en kunnen vervangen door de marihuana industrie, met lef en durf. Helaas is het niet zover gekomen, de timing had echter perfect geweest. Ik vrees dat het nu te laat is. Mijn gevoel zegt dat we met een jaar of 2 langzaam steeds meer Canadese wiet in de koffieshops verkocht gaat worden. Voordeel hiervoor is dat we de illigale zolder en veldjes hiermee de markt uitdrukken, nadeel is, we verdienen er niet veel meer mee, de Canadesen drukken ons de markt uit.

Zullen de marihuana aandelen in ons portfolio na 17 oktober gelijk enorm gaan stijgen? Ik denk het niet, het kan zelfs zijn dat ze in eerste instantie gaat dalen. Vooral de zwakkere broeders in het geheel die hun productie targets niet gaan halen zullen veel in prijs gaan zakken. De grotere bedrijven die hun productietargets wel gaan halen zullen langzaam blijven stijgen. De waarderingen in marihuana aandelen zijn sky-high, dus een beetje stoom afblazen zou kunnen. De groei is reeds ingeprijsd. Bedrijven die deze groei kunnen waarmaken zullen blijven stijgen. We hebben 1 zo’n groeier op het oog.

Eerst gaan we echter wat winst nemen op het aandeel wat het beste presteert in ons portfolio. We verkopen het aandeel WEED (Canopy Growth Company), echter niet alle aandelen. We verkopen de helft. Hiermee creëren we in feite gratis aandelen. We zullen deze aandelen in een nieuwe categorie onderbrengen, de FGS categorie van ons portfolio. FGS staat voor Free Growth Stocks. We verkopen dit aandeel niet omdat we denken dat dit een slecht bedrijf is. We denken echter dat de waardering voor dit bedrijf te hoog is en dat er een betere kans bij een ander bedrijf ligt.

Het andere bedrijf wat we gaan kopen is ACBFF (Aurora Cannabis Inc). Ook dit bedrijf heeft torenhoge verwachtingen. Het is onlangs met zo’n 100% gestegen. Toch denken we dat bedrijf wel eens de grootste producent in Canada en misschien de wereld kan worden. Ze zijn al geruime tijd op overnamepad van goede kleinere marihuana bedrijven in Canada en zetten de basis neer voor het exporteren van het goedje. Dit laatste is vooral een groeifactor voor de industrie dat niet onderschat mag worden. We zetten heel voorzichtig in, namelijk het geld wat vrijkomt uit de verkoop van WEED aandelen besteden we aan ACBFF aandelen. Koop bij als de aandelen sigificant zakken en de markt nog steeds veelbelovend is, of juist als het aandeel langzaam blijft doorstijgen boven zijn huidige high. Koop in deze gevallen ABCFF bij tot een weging van 0,25.

Koop ACBFF als een hoog risico bedrijf met een weging van 0,125 en een prijs van < CAD 11,00

Verkoop WEED met een weging van 0,125 en een prijs van > CAD 64,00

Voor diegene die denken dat Canada een wietblad in zijn vlag heeft genomen moet ik teleurstellen, dit is een maple leaf. Het lijkt er echter verdraaid veel op, toch een voorteken?

RENDEMENT OP ONS PORTFOLIO

Het zal u niet verbazen dat ook deze week ons portfolio zakte. Alles ging onderuit, gelukkig onze portfolio veel minder hard dan de leidende globale beurzen. Goud en zilver kregen eindelijk iets glans terug, er is echter nog een lange weg te gaan. Het totale verlies staat nu op -1,59%. Het devies blijft: Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper7,8%
Gold & Silver-5,1%
China-9,7%
Uranium1,3%
Energy5,0%
Short-3,3%
Dividend Income2,6%
Cannabis10,6%
Digital Currency-2,5%
Winst/Verlies 2018-10,2%
Totaal-1,59%

Wilt u zich inschrijven op onze nieuwsbrief, met elke maand aanbevelingen en tips, dat kan hier.
Met vriendelijke groeten, Martin Belder
disclaimer: Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Reacties zijn gesloten.